rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Євросоюз вводить оновлену систему ПДВ для онлайн торгівлі

Євросоюз вводить оновлену систему ПДВ для онлайн торгівлі

 

Країни ЄС погодили пропозиції Єврокомісії щодо запровадження чіткішої та прозорішої системи застосування ПДВ у сфері онлайн торгівлі.

Повідомлення про це розміщено на сайті Європейської Комісії.

«Погоджені сьогодні (12 березня) нові правила мають забезпечити плавне запровадження нових заходів щодо збору ПДВ у сфері електронної торгівлі, які були погоджені у грудні 2017 року та мають набути чинності у січні 2021 року. Вони мають також допомогти країнам-членам компенсувати втрати у €5 млрд на рік від недоотримання ПДВ у цьому секторі, враховуючи, що до 2020 року цей показник може зрости до €7 млрд. Відповідне рішення сьогодні вранці прийняли міністри економіки і фінансів країн ЄС під час зустрічі в Брюсселі», - йдеться у повідомленні.

Суть справи полягає в тому, що не європейські компанії, які використовують склади й так звані «центри виконання замовлень» у країнах Євросоюзу, можуть продавати товари споживачам у ЄС через сайти онлайн торгівлі. При цьому доступ фіскальних органів ЄС до інформації щодо таких закупівель є обмеженим, що ускладнює стягнення ПДВ на такі товари.

Відповідно до прийнятого рішення, будь-яка торговельна онлайн платформа вважатиметься продавцем, якщо за її допомогою зроблено продаж товару вартістю до €150, якщо такий товар вироблено за межами ЄС та реалізовано споживачу в Євросоюзі. Це ж правило поширюватиметься на реалізацію товарів не європейськими торговцями за допомогою «центрів виконання замовлень» на території ЄС, незалежно від обсягу або вартості реалізованого товару. Така практика дозволить фіскальним органам ЄС ефективно нараховувати та стягувати ПДВ за реалізовану продукцію. При цьому торговельні онлайн платформи будуть зобов'язані зберігати інформацію щодо історії продажів, які були зроблені за їх допомогою.

Нові правила передбачають також оновлення існуючої системи ПДВ до 2021 року, після чого вона буде обов'язковою до застосування всіма компаніями, які використовують торговельні онлайн платформи для реалізації продукції на спільному ринку ЄС. Країни-члени ЄС до кінця 2020 року мають адаптувати національне законодавство до оновлених європейських правил застосування податку на додану вартість.

 

Меркель запевняє, що не тисне на Мей щодо Brexit

 

Канцлер ФРН Ангела Меркель запевняє, що ні вона, ні інші керівники 27 країн навіть не намагаються тиснути на главу уряду Великої Британії Терезу Мей.

Про це вона завила у вівторок у Берліні на прес-конференції з бельгійським колегою, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

ЄС, за її словами, намагається взяти до уваги і відповісти на бажання і стурбованість британців. Канцлер вважає, що глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і переговорник щодо Brexit Мішель Барньє заслуговують найбільшої похвали за свою роботу, зокрема, за те, що напередодні в Страсбурзі вдалося зробити ще один «важливий і останній» крок назустріч Лондону.

«Ми підтримуємо однозначно цей крок, але це не має жодного стосунку до тиску, це - партнерство, при якому сторони намагаються знайти вирішення як своїх інтересів, так і іншої сторони», - додала Меркель. Тепер, сказала вона, варто дочекатися рішення британського парламенту, а після цього буде видно, як далі розвиватиметься ситуація.

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель зі свого боку також заявив, що «йдеться не про тиск, а про переконання за допомогою розумних аргументів».

Він висловив задоволення тим, що протягом останніх місяців 27 країн ЄС продемонстрували повну єдність щодо Brexit, а Юнкер і Барньє діяли від їхнього імені «повністю транспарентно і лояльно, з повною повагою».

Глави урядів двох країн підкреслили, що всі хочуть упорядкованого виходу Великої Британії зі складу Європейського Союзу.

11 березня на зустрічі британського прем'єра Терези Мей з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і главою делегації ЄС на переговорах щодо Brexit Мішелем Барньє було ухвалено дві спільні декларації.

В одній з них - юридично обов'язковій - сторони зобов'язуються до кінця 2020 року знайти заміну так званого «бекстопу» - тимчасового рішення, яке має попередити встановлення жорсткого кордону між членом ЄС Ірландією і британської Північною Ірландією. Велика Британія також отримає право тимчасово призупинити дію правил, що стосуються Північної Ірландії, якщо Євросоюз порушить свої зобов'язання.

Друга декларація є додатком до узгодженої раніше політичної декларації, в якій сторони змальовують майбутні відносини між ЄС і Великою Британією.

 

У Венесуелі оголосили вихідний через блекаут

 

Усі школи Венесуели у вівторок залишалися закритими через блекаут, що триває з минулого тижня.

Про це у телевізійному зверненні заявив міністр інформації Венесуели Хорхе Родрігез, - повідомляє Reuters.

«Венесуела у вівторок закриває школи та підприємства на тлі продовження блекаута», - пише Reuters.

Зазначається, що цей незапланований вихідний стане вже третім відтоді, коли у країні почалися проблеми з постачанням електроенергії.

Як відомо, ввечері минулого четверга столиця Каракас та більшість регіонів Венесуели залишилися без світла.

Причиною цього, на думку національної електрокомпанії, став саботаж на найбільшій у Венесуелі ГЕС імені Сімона Болівара. Чинний президент - соціаліст Ніколас Мадуро - зі свого боку, заявив, що за це відповідальний «американський імперіалізм». Вашингтон категорично відхиляє ці звинувачення.

У Венесуелі триває глибока політична криза, пов'язана з тим, що Мадуро не хоче поступатися владою Гуайдо, якого підтримує більша частина країн Заходу, включаючи США.

 

Британія заборонила польоти Boeing 737 МАХ після катастрофи в Ефіопії

 

Управління цивільної авіації Великої Британії заборонило польоти літаків типу Boeing 737 МАХ 8 після катастрофи в Ефіопії.

Про це The Independent повідомив речник британського відомства.

«Через те, що на даний час ми не маємо достатньої інформації щодо даних польоту (рейсу в Ефіопії - ред.) як запобіжний захід ми дали команду зупиняти всі комерційні пасажирські польоти (Boeing 737 МАХ 8 - ред.), які прибувають, вилітають або здійснюють переліт над повітряним простором Великої Британії», - сказав він.

За словами речника, директива буде дійсною до подальших оголошень.

Раніше Китай, Сінгапур, Індонезія, Австралія та мексиканський перевізник Aeromexico та ще кілька компаній ухвалили рішення призупинити використання літаків Boeing 737 Max 8 після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що прямував з Ефіопії у столицю Кенії - Найробі, розбився в неділю, 10 березня. На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу. Ніхто з людей не вижив.

 

Колишнього президента Південної Кореї судять за наклеп

 

У Південній Кореї судять колишнього главу держави Чон Ду Хвана за обвинуваченням у наклепі на учасників демократичного руху.

Про це повідомляє радіо KBS.

«88-річний Чон Ду Хван, який з 1980 до 1988 років був президентом РК, з'явився в понеділок перед судом за обвинуваченням у наклепі на учасників демократичного руху в місті Кванджу у травні 1980 року», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Чон Ду Хван у своїх мемуарах назвав «брехуном» нині покійного католицького священика Чо Піо, який стверджував, що став свідком розстрілу з вертольотів учасників «Руху за демократію 18 травня» в Кванджу. Родичі священика подали до суду позов, який був прийнятий у травні минулого року.

Суд має встановити достовірність мемуарів екс-президента в тій частині, де він запевняє, що вогонь по мітингувальниках з вертольотів не вівся.

Торік спеціальна комісія дійшла висновку, що військові розстрілювали з вертольота учасників демонстрацій «Руху за демократію 18 травня».

У разі визнання Чон Ду Хвана винним його можуть засудити на два роки ув'язнення або до штрафу в розмірі до 5 млн вон ($4400).

У 1996 році він був засуджений до смертної кари за державну зраду та хабарництво. Верховний суд Кореї замінив вирок довічним ув'язненням, проте згодом Чон Ду Хван був помилуваний указом президента.

 

В Австрії для туристів створять «кодекс поведінки» на пасовищах

 

Австрія розробить юридично обов'язковий «кодекс поведінки» для туристів, які відвідують гірські пасовища. Таке рішення влада ухвалила у зв'язку зі смертю німецької туристки, яку затоптали корови.

Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц, - повідомляє Reuters.

Зазначається, що інцидент, який стався в Тіролі в 2014 році, знову потрапив у заголовки національних газет після того, коли у лютому 2019 року суд зобов'язав фермера-власника худоби виплатити сотні тисяч євро відшкодування сім'ї 45-річної загиблої.

Це викликало гнів фермерів і населення, бо жертва вигулювала собаку на повідку, прикріпленому до талії. Корови можуть атакувати, щоб захистити своїх телят, коли вони бачать собак, і мандрівникам рекомендується в таких випадках відпускати своїх собак, що жінка не зробила.

«Ми чітко викладемо в кодексі поведінки вимоги до людей, які відвідують гірські пасовища», - сказав Курц.

Він не розповів, які конкретні вимоги міститиме кодекс, але припустив, що собаки стануть важливою частиною нового кодексу, додавши, що в проблемних випадках «майже виключно» беруть участь собаки.

«Ми очікуємо, що якщо люди будуть дотримуватися цього кодексу поведінки, інцидентів не буде. Якщо хтось не дотримуватиметься кодексу поведінки, він втратить можливість вимагати відшкодування збитків», - сказав Курц.

Росія більше не може розглядатися як стратегічний партнер, – Європарламент

Президент Казахстану Назарбаєв пішов у відставку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers