rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ ЗМІ: Трамп свідомо приховує від ЄС подробиці торговельних переговорів США з Китаєм

ЗМІ: Трамп свідомо приховує від ЄС подробиці торговельних переговорів США з Китаєм

 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп не розкриває партнерам в Європі подробиці перебігу торговельних переговорів США і Китаю, щоб у разі успіху поставити їх у заслугу одноосібно собі і не ділитися зі союзниками результатами досягнутого. Про це повідомила в неділю на своєму сайті газета The Wall Street Journal з посиланням на посадових осіб кількох європейських держав.

Джерела видання розповіли, що президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з Трампом у Білому домі в квітні минулого року запропонував замінити односторонній підхід США на торговельних переговорах і виступити єдиним фронтом з Євросоюзом з метою врегулювати тертя з Китаєм. Президент США відповів відмовою, однак пообіцяв тримати Париж в курсі перебігу консультацій із КНР. Майже через рік Трамп не дотримав свого слова, приховуючи від Макрона й інших партнерів в Європі суть проекту підсумкової торговельної угоди з Пекіном, називаючи її «своєю угодою».

За словами джерел газети, за такий жорсткий підхід виступає виключно Трамп, але не високопосадовці з членів його адміністрації.

«Ми бачимо це тільки з боку президента, але це зовсім не те, що ми чуємо від інших представників його адміністрації», - зауважило одне з джерел видання.

Як приклад він назвав представника США на торговельних переговорах Роберта Лайтхайзера, який у січні у Вашингтоні провів п'яту за рахунком зустріч з єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем і міністром економіки Японії Хіросіге Секо, зачепивши тему двосторонніх торговельних відносин і реформу Світової організації торгівлі (СОТ).

При цьому, як зазначається в публікації, провідні країни ЄС пильно спостерігають за обговоренням торговельної угоди між США та Китаєм на предмет можливих порушень правил СОТ. Одне з них не дозволяє державі надавати іншому учасникові організації знижки при оподаткуванні митами, не запропонувавши їх спочатку колу вибраних країн-членів.

«Безумовно, ми будемо придивлятися до аспекту СОТ дуже уважно, коли дізнаємося, що це за угода (США і КНР)», - сказало одне з джерел.

Нагадаємо, на початку грудня 2018 року Трамп і китайський лідер Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині домовилися вжити протягом трьох місяців заходів, спрямованих на укладення торговельної угоди між двома країнами. Президент США заявив, що погодився з 1 січня не підвищувати тарифи з 10% до 25% на китайську продукцію на загальну суму 200 млрд доларів, як він планував раніше. Термін торговельної угоди закінчився 1 березня, однак Трамп висловив готовність не підвищувати мита доти, допоки переговори тривають успішно і в правильному для Вашингтона напрямку.

З 1 січня Пекін і Вашингтон проводять 90-денні переговори, під час яких організовуються регулярні зустрічі між представниками китайського та американського торговельних відомств. Перший раунд прямого діалогу з цих питань відбувся 7-9 січня в Китаї. Основне завдання консультацій - знайти прийнятні для обох сторін варіанти взаємодії, які дозволять вирішити ключові проблеми: величезний і постійно зростаючий дисбаланс у китайсько-американській торгівлі, утруднений доступ до ринків, недостатньо ефективний захист інтелектуальної власності, обмеження на експорт новітніх технологій, труднощі в сфері кібербезпеки і в боротьбі зі злочинами в Інтернеті.

У липні 2018 року американський лідер і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підписали угоду, що нейтралізовала загрозу введення додаткових мит на ввезення в США європейських автомобілів і автокомпонентів. Уряд США аргументує необхідність цих заходів тими ж принципами захисту національної безпеки, на підставі яких в березні були запроваджені мита на імпорт сталі та алюмінію.

Переговори США і КНР з питань торгівлі були призупинені у середині вересня минулого року, коли була скасована поїздка китайської делегації на чолі з віце-прем'єром Держради Лю Хе у Вашингтон у відповідь на запровадження адміністрацією Трампа підвищених мит на імпорт із Китаю.

З 24 вересня 2018 року в США вступили в силу мита в розмірі 10% на ввезені з КНР товари, загальна вартість яких оцінюється в 200 млрд доларів. Китай відповів митами в розмірі від 5% до 10% на імпорт зі США на суму 60 млрд доларів. Трамп при цьому висловив намір приступити до нового етапу реалізації обмежувальних заходів, а якщо Пекін вирішить піти на відповідні кроки, запровадити додаткові тарифи стосовно китайських товарів і послуг.

 

Boeing потрапив у сильну турбулентність, десятки пасажирів травмувалися

 

Близько 29 людей травмувались на борту літака Boeing 777, що летів зі Стамбула до Нью-Йорка та потрапив у зону потужної турбулентності.

Про це повідомляє Sky News.

«Щонайменше, 29 осіб отримали травми, серед них стюардеса, яка зламала ногу, після того, коли літак, що прямував зі Стамбула до Нью-Йорка, потрапив у зону потужної турбулентності», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Boeing 777 приземлився о 17:35 за місцевим часом після 10-годинної мандрівки.

Десятки машин швидкої допомоги прибули до Нью-Йоркського міжнародного аеропорту імені Джона Ф. Кеннеді, коли рейс авіакомпанії Turkish Airlines, що перевозив понад 300 пасажирів та членів екіпажу, приземлився.

Місцеві рятувальники повідомили, що 29 осіб були доправлені на лікування до шпиталів Нью-Йорка з різними ушкодженнями, що не становлять загрози життю.

 

Меланія Трамп відзначила хоробрість жінок світу

 

Перша леді США Меланія Трамп виступила з промовою на відкритті церемонії нагородження жінок світу, які продемонстрували виняткову звитягу та лідерство в боротьбі за права людини та гендерну рівність, часто з ризиком для себе, - передає «Голос Америки».

У своїй промові вона відзначила велику кількість жінок, обраних під час минулих виборів до Конгресу США, і наголосила, що вплив жінок зростає. «Зараз більше жінок у Конгресі, ніж за будь-який час в історії нашої країни», - заявила пані Трамп.

Серед відзначених «Міжнародною нагородою жінок за відвагу» цього року - представниці Бангладеш, Джибуті, Єгипту, Чорногорії, Перу, Танзанії, Йорданії, Ірландії, Бірми та Шрі-Ланки.

Це вже тринадцята церемонія нагородження «Міжнародною нагородою жінок за відвагу». Цього року церемонії нагородження передувало непорозуміння через відкликання запрошення на нагородження Джессіці Аро, журналістці-розслідувачці з Фінляндії. Аро відома журналістською діяльністю з викриття російської пропаганди.

У січні Державний департамент США повідомив Аро, що її діяльність буде відзначено цією нагородою за хоробрість. Однак, потім Державний департамент відкликав запрошення, пояснивши перше повідомлення «прикрою помилкою».

Однак, американське видання Foreign Policy з посиланням на інформацію від Джессіки Аро та неназваних посадовців Держдепартаменту США заявляє, що її нагородження було скасовано через її публічну критичну позицію стосовно президента Трампа. Аро неодноразово критикувала чинну адміністрацію США в соціальних медіа.

Речник Держдепу у відповідь виданню відхилив ці звинувачення, говорячи, що причиною помилки стала «брак координації у спілкуванні між кандидатами та посольствами». «Нам шкода, що сталася помилка. Ми захоплюємося досягненнями пані Аро в журналістиці, що стало підставою для номінації посольством США в Гельсінкі», - заявив речник.

 

Берегова охорона врятувала 46 рибалок із крижини на озері Ері

 

Співробітники Берегової охорони США в суботу врятували 46 рибалок із крижини, що відірвалася на озері Ері (штат Огайо). Про це повідомляє прес-служба Берегової охорони США.

«Берегова охорона США і місцеві служби в суботу врятували 46 прихильників підлідного лову з крижини, що відірвалася і дрейфувала біля острова Катаваба. Ще 100 осіб, за наявною інформацією, змогли врятуватися самі вплав або пішки по шматках інших крижин», - йдеться в заяві, розміщеній на сайті відомства.

За його даними, тривогу оголосили о 8:13. Як попередив центр командування місцевим відділенням Берегової охорони, на крижині опинилися близько 100 осіб, а у воді перебували ще 40. Їм на допомогу були відряджені два аероглісери і чотири вертольоти.

Їх екіпажі після прибуття на місце встановили, що ніхто з рибалок не потонув. Всі, хто намагався врятуватися самостійно, або дісталися суші, або повернулися назад на крижину. Берегова охорона поросила всіх прихильників риболовлі утриматися від походів на озеро Ері, зважаючи на швидке потепління і ламання криги.

 

Один з головних символів Нью-Йорка пустили з молотка

 

Власники легендарного хмарочосу Chrysler Building, однієї з найбільш впізнаваних будівель Нью-Йорка, виконали свій намір продати його, виручивши за свою власність $150 мільйонів.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

На даний момент відомо, що після тривалих переговорів рішення придбати хмарочос прийняла компанія RFR Holding - партнер чинних власників будівлі. На сьогодні хмарочос, якому наступного року виповниться 90 років, належить державному фонду Абу-Дабі, Abu Dhabi Investment Council (90%) і девелоперу Tishman Speyer Properties (10%).

Фонд Абу-Дабі, зазначає видання, продає будівлю значно дешевше, ніж купував - так, у 2008 році саудити заплатили за 90%-у частку в Сhrysler Building $800 млн; однак, подальша криза значно обвалила ціни на нерухомість.

Уже досить стара будівля в східній частині острова Манхеттен хоча і є одним з найбільш впізнаваних символів Нью-Йорка та вже стала легендарною, зараз заледве конкурує з ультрасучасними офісними вежами, які заполонили місто. Крім цього, будівлю дуже важко ремонтувати й обслуговувати, а земля під нею належить приватній школі Cooper Union, і в 2018 році оренда подорожчала до $32,5 млн в рік.

Chrysler Building був зведений у 1930 році під час розквіту корпорації Chrysler і за її замовленням; до 1953 року будівля залишалася штаб-квартирою Chrysler. Майже за 90 років своєї історії Chrysler Building став легендою Нью-Йорка - легко впізнавана будівля фігурує майже в кожному фільмі, де є «Велике яблуко». 77 поверхів хмарочоса здіймаються на 320 метрів і протягом 11 місяців, до спорудження 380-метрового Empire State Building в 1931 році, Chrysler Building був найвищою будівлею в світі.

Jesse White підтримав кандидата на посаду мера Чикаго Toni Preckwinkle, а Willie Wilson – Lori Lightfoot

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers