rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Pritzker пропонує градуювати податок на прибуток

 

Губернатор J. B. Pritzker запропонував градуювати податок на прибуток, який стартуватиме з 4,75% і складатиме 7,95% для тих, хто заробляє більше, ніж $1 млн.

Губернатор-демократ переконаний, що його законопроект принесе штату додаткові $3,4 млрд на рік. Він переконаний, що завдяки його законопроекту на 97% платників податків Іллінойсу чекає зниження податків.

Іллінойс має фіксований податок на доходи фізичних осіб - 4,95%. Корпоративний податок, який тепер складає 7%, може збільшитись до 7,95%.

Усі платники податків, доходи яких становлять від $100,000 до $250,000, будуть платити податок на рівні 4,95%. Законопроект також містить податкові пільги на дітей та збільшені податкові пільги на нерухомість.

 

Американці постраждали через менші податкові повернення

 

Мільйони американців отримають менші відшкодування податків або будуть неприємно вражені несподіваним податковим рахунком через внесені зміни до закону.

Очікується, що цього року 30 млн американців матимуть податкові борги, - повідомляє Рахункова палата США.

Проте, після четвертого тижня податкового сезону повернення коштів нарешті будуть більшими, ніж минулого року. За даними IRS, середнє повернення податку зараз збільшиться до $3.143 порівняно з $3,103 минулого року. Водночас, упродовж останніх трьох тижнів податкові відшкодування були приблизно на $186 меншими, ніж минулого року.

 

Чиказький симфонічний оркестр вийшов на пікет через низькі пенсії

 

Чиказький симфонічний оркестр розпочав офіційний страйк.

Музиканти вийшли з переговорів з Опікунською радою й оголосили, що не повернуться на роботу до підписання нового договору. Про це йдеться у прес-релізі Чиказької федерації музикантів. Страйкувати музиканти почали у понеділок вранці.

«Із самого початку ми зрозуміли, що не приймемо контракт, який зменшує добробут наших членів або загрожує майбутньому нашого оркестру», - наголосив Steve Lester, голова переговорного комітету Musicians of the CSO.

У прес-релізі йдеться про те, що Опікунська рада затвердила оркестру «урізаний» пакет пільг, зокрема, виплати у розмірі $3000 на рік для членів оркестру після їхнього виходу на пенсію.

Згідно з Chicago Classical Review, члени ради пропонували 5-відсоткове збільшення базової заробітної плати за весь термін дії нового трирічного контракту. У раді кажуть, що вони прагнуть змінити пенсійний план для музикантів на план визначеного внеску.

План з визначеним внеском - це тип пенсійного забезпечення, при якому роботодавець, працівник або вони обоє здійснюють внески на регулярній основі. Для учасників створюються індивідуальні рахунки, а виплати ґрунтуються на сумах, внесених на ці рахунки (через внески працівників, і, якщо це доречно, внески роботодавця), а також будь-які доходи, отримані від розміщених на рахунку коштів. У планах з визначеними внесками майбутні вигоди коливаються на основі інвестиційних доходів.

В опікунській раді переконані, що продовження пенсійного плану «загрожує фінансовому здоров'ю установи», - йдеться у листі, що детально описує пропозицію ради.

Музиканти оркестру відхилили пропозицію ради і розпочали пікет поза будівлею. Вони пообіцяли продовжувати пікет, допоки не буде досягнуто нового контракту.

 

Адміністрацію Madigan звинуватили у небажанні реагувати на сексуальні переслідування

 

Адміністрацію спікера Палати представників Іллінойсу Mike Madigan звинуватили у бездіяльності та небажанні реагувати на сексуальні переслідування колишніх співробітників. Раніше дві колишні працівниці адміністрації стверджували, що вони зазнали сексуального домагання та нападів з боку співробітника офісу Madigan. Бездіяльність адміністрації стала приводом для подання судового позову проти виборчих комітетів Madigan та Демократичної партії Іллінойсу.

Адвокати Alaina Hampton, колишньої помічниці Madigan, подали документи у рамках тривалого судового позову Hampton проти трьох виборчих комітетів Madigan і Демократичної партії штату, яку він очолює. Документи були подані у відповідь на запитання адвокатів, які презентували інтереси комітетів Madigan у розгляді позову, який Hampton подала у 2018 році. Тоді вона стверджувала, що політичні організації впливових депутатів ігнорували її скарги на сексуальні домагання.

Адвокати Hampton заявили у позові: «Вона прийшла, бо дізналася, що інші жінки також зазнали сексуальних домагань та/або насилля з боку співробітника-чоловіка», і що вони повідомили про це «безпосередньо Heather Wier Vaught, адвоката Madigan». Проте, за їхніми словами, в адміністрації спікера не відреагували належним чином на звинувачення постраждалих. У позові було названо ім'я співробітника (Travis Shea) і стверджувалося, що він «залишався у штаті спікера ще два роки» після оприлюднення звинувачень.

Згідно з даними офісу секретаря штату Іллінойс, у 2018 році Shea був зареєстрований як лобіст після відставки з державної посади.

Натомість, в офісі Madigan заявили, що Wier Vaught «звинувачували у домаганнях на робочому місці», а Shea, нібито, «залякував їх (жінок - ред.) і погрожував знищити їхню кар'єру».

Tim Mapes, колишній начальник штабу Madigan, і Jessica Basham, яка на той час була керівником Shea і була призначена на посаду начальника штабу після відставки Mapes, «негайно повідомили» про заяви супроти Shea, - запевняють в офісі Madigan. Сам Mapes у червні минулого року був звільнений також через звинувачення у сексуальних домаганнях.

В офісі Madigan розповіли, що Mapes зустрічався із Shea. При зустрічі Mapes, нібито, сказав Shea, що той негайно повинен припинити негідно себе поводити, і що така поведінка «неприйнятна». Basham також зустрілася із Shea і «натякнула йому, що він - більше не керівник, і що йому не будуть надані додаткові обов'язки», - йдеться у заяві Madigan.

Basham також зустрічалася з кожним членом її колективу, аби почути будь-які «питання, які б люди хотіли донести до неї». Згідно із заявою Madigan, «на той час жодних інших питань (про сексуальні зловживання - ред.) не було виявлено» і ніхто «не повідомив про звинувачення».

«Якби звинувачення були доведені до відома спікера ще тоді, він припинив би будь-які трудові відносини з паном Shea, як це він робив в інших випадках, дізнавшись про такі інциденти», - йдеться у заяві офісу Madigan.

Hampton вперше публічно висловила свої звинувачення у лютому 2018 року. Тоді вона звинуватила офіс Madigan у навмисному гальмуванні її професійної кар'єри після того, коли вона повідомила про скаргу на «серйозне та постійне сексуальне домагання з боку її керівника Kevin Quinn». Про це, зокрема, йдеться у позові, який вона подала через місяць після цієї заяви.

Hampton сказала, що Quinn переслідував її протягом п'яти місяців, починаючи з осені 2016 року, надсилав їй текстові повідомлення з відповідним текстом у будь-який час доби. Переслідування, за її словами, продовжувалося навіть після того, коли вона заявила, що їхні стосунки є винятково професійними.

Quinn, який працював на спікера впродовж майже 20 років, є братом олдермена Marty Quinn із 13 району. Його називають одним із найстарших колег Madigan. Сама Hampton називала його «наставником».

Hampton розповіла, що повідомила про неналежну поведінку свого керівника Kevin Quinn його братові, Marty Quinn, у лютому 2017 року. Усі її вимоги «були проігноровані», - зазначається в її позові.

Hampton звільнилася у квітні через те, що у неї «не було можливості» продовжувати працювати з Kevin Quinn. Вона також розповіла, що у листопаді 2017 року написала лист Madigan, аби пояснити своє рішення звільнитися. За її словами, вона не хотіла, аби хтось думав, що вона «залишила роботу без причини» і «в надії повернутися до роботи над майбутніми кампаніями».

У судовому позові Hampton також уточнила, що з нею намагався сконтактуватися Wier Vaught, який, нібито, намагався применшити серйозність сексуальних домагань, яких зазнала жінка.

 

У Чикаго - спалах сальмонельозу

 

Щонайменше, шість осіб захворіли після того, коли у західній частині міста було зафіксовано спалах сальмонельозу. Про це повідомив Чиказький департамент охорони здоров'я.

У департаменті розповіли, що постраждалі вживали карнітас (страву мексиканської кухні зі свинини) та інші продукти, які були придбані 23 і 24 лютого у Supermercado Rivera. Згідно з прес-релізом, продукти були придбані у відділі кулінарії продуктового магазину, розташованого у передмісті Archer Heights.

У департаменті радять покупцям, які придбали їжу в кулінарному відділі у зазначені дати, негайно її викинути.

Департамент попереджає, якщо покупці вже спожили їжу, придбану у цьому відділі впродовж цих двох днів, то вони, можливо, могли захворіти. Більшість випадків сальмонельозу лікують без антибіотиків, але людям похилого віку та особам з ослабленою імунною системою необхідно пройти медичне обстеження, а можливо і лікування.

 

На станції Addison протягом березня будуть затримки

 

Станція Addison буде закрита або обслуговуватиме потяги, які курсуватимуть тільки у південному напрямку Червоної лінії протягом усього березня.

Завдяки проекту модернізації Червоної і Фіолетової ліній CTA зупинка Addison буде повністю закрита у вихідні, починаючи з 29 березня, і до 1 квітня. Про це повідомляє прес-служба CTA.

І з 11 до 25 березня на станції зупиняться лише потяги Червоної лінії, що їхатимуть у південному напрямку, - повідомляє CTA.

Пасажирам, які намагаються сісти на потяг на зупинці у вихідні дні, будуть надані автобуси, що курсуватимуть до наступних станцій. Пасажири, які планують в інші дні їхати у північному напрямку, повинні спочатку добратися до зупинок Sheridan або Belmont.

На пасажирів Червоної і Фіолетової ліній CTA у березні очікують затримки, оскільки дві залізничні гілки тепер повинні ділити одну залізничну колію на час модернізації станції Addison, - повідомляє CTA. Уся реконструкція повинна бути завершена до 8 квітня.

Транзитні перешкоди є необхідною складовою модернізації Червоної лінії, на яку було виділено не один мільйон доларів. Червона лінія наразі має «повільну зону», де потяги на деяких частинах залізничного полотна рухаються зі швидкістю 25 км/год., - повідомляє CTA. Очікується, що повний проект із реконструкції завершиться у 2025 році.

Jesse White підтримав кандидата на посаду мера Чикаго Toni Preckwinkle, а Willie Wilson – Lori Lightfoot

Демократи в Конгресі різко відреагували на пропозицію Трампа збільшити фінансування стіни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers