rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято поезії Тараса Шевченка та Лесі Українки у школі «Барвінок»

Дев'ятого березня в приміщенні української школи «Барвінок» при парафії Української Православної церкви св. Петра i Павла у Пейлoс-Парку вчителі i учні провели святковий концерт на честь 205-го Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Title Title 

 

Згадуючи ім'я Генія i Національного Пророка українського народу, учні підкреслювали його вагомий внесок у розвиток мови i культури України. А також відзначали, що саме завдяки Кобзарю українська мова ожила, розправила свої крила i розквітла в усіх поетичних барвах. Завдяки Шевченкові українська мова стала предметом гордості поетів i письменників, які любили свій народ i свою Батьківщину. Завдяки Тарасові Григоровичу українською мовою написана величезна кількість найкращих літературних i поетичних творів. Він би пишався, що його творчість палає вічним вогнем у серцях народу i що у нього так багато послідовників і шанувальників.

Title Title 

 

У школі «Барвінок» взяли за традицію у Шевченківські дні разом з учнями згадувати життєвий i творчий шлях українських письменників i поетів, що йшли стопами українського Генія i черпали наснагу з його багатої літературної спадщини.

Title Title 

 

Минулого року учні школи заглибились у казковий світ «Лиса Микити» Івана Франка. Цього разу вони вчилися терпінню, вірі та любові у неповторної Лесі Українки. Поетеса написала чимало віршів i казок для наймолодших своїх читачів. Діти в захваті від простих життєвих сюжетів i ліричного слова, що легко запам'ятовується i має повчальну основу.

Title Title 

 

Наймолодші учні школи інсценізували казочку «Три метелики». Барвисті без­тур­бoт­ні метелики кружляли у веселому таночку навколо чарівних квіточок, обігріті теплим сонечком. Коли дощик змочив їхні крильця, а лілея i тюльпан вибирали тільки метеликів певного кольору, щоб захистити пх від холоду i дощу, друзі-метелики стояли один за одного горою.

Title Title 

 

Середня група співала жартівливу пісеньку «Вишеньки», діти розповідали вірші, що припали пм до душі. Під чарівну музику Ю. Щуревськoгo «Елегія» у виконанні учня 4 класу Християна Цiхуна на флейті Вiктoрія Махнiкoвська i Олександра Олiферук декламували «Стояла я i слухала весну».

Title Title 

 

Старша група інсценізувала казку «Біда навчить». Кожний трішки впізнавав себе у героях вистави. I всі згодилися, що у кожному прожитому дні є чому повчитися.

Закінчували свято піснею Тіни Карoль «Україна - це ти!». Ксеня Якiмiщак i всі діти школи разом з батьками мелодійним голосом вивoдили прості істини:

Title Title 

 

Татові слова: Україна - це я!

Мамині пісні: Україна - це ти!

Любий Кобзарю, твої страждання, твої надії, твоя віра не були даремними!

Щира подяка пані Квiтцi Мoдрицькiй за підготовку сценарію та музики, пані Олені Сендезi та всім причетним - за допомогу та декорації до чудового свята.

Відзначення 205-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря й Прометея духу

UWB Youth Wing: Розум і Серце йдуть разом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers