rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ UWB Youth Wing: Розум і Серце йдуть разом

«Єдність - це сила... коли є спільна робота та співпраця, можна досягнути чудових речей».

Матті Степанек

Починати завжди непросто... Чи то з чистого аркуша, чи то новий рядок, чи то нову справу, а що й уже казати про нове життя, яке всі ми почали у США. У незвичних умовах, у новому соціумі нас часто рятує бажання гуртуватися та об'єднуватися.

 

Одним із прикладів цього є організація Ukrainian Women in Business, заснована Софією Міколяш-Георгієв. Діяльність цієї неприбуткової організації широко відома українській громаді і в США, і в Україні. Члени цієї організації постійно організовують семінари, присвячені складним та болючим питанням повсякденного життя, підтримують та роблять все для розвитку української спільноти та проводять благодійні акції для допомоги сиротам-інвалідам в Україні.

Сьогодні ж буде йтися про ще одну цікаву ініціативу спільноти UWB - UWB Youth Wing. Дебют Молодіжного крила відбувся 02.24.2019 у громадській бібліотеці містечка Найлз. Метою створення є цілком природне бажання розвивати, підтримувати та загартовувати наше підростаюче покоління у добрих українських традиціях, адекватно орієнтуючи й готуючи до успішного та соціально-відповідального дорослого життя з потрібними навичками і здоровою самооцінкою.

Цикл студійних занять з дітьми та юнацтвом віком від 6 до 16 років заплановано на щоквартальній основі від початку 2019 року, а згодом вони стануть щомісячними. Для зручності та поглиблення соціалізації діти будуть поділені на дві вікові групи під керівництвом фахівців, професіоналів, кваліфікованих наставників-кураторів. Ми відкриваємо свої серця та двері всім бажаючим, без гендерних обмежень; неповносправні діти, діти з інвалідністю вітаються.

Title Title 

 

Наставництво/mentoring проводитиметься за трьома основними напрямками:

1. Мистецько-декоративно-прикладний.

2. Етикет та розвиток впевненості й здорової самооцінки.

3. Підприємництво, волонтерство, фінансова грамотність.

Праця є чи не головною життєвою необхідністю людини, як і мистецьке самовираження. Участь дітей у суспільно-корисній креативній праці - дієвий критерій якісного морального та інтелектуального формування особистостей та їх фізичного розвитку.

Ми розпочали наш цикл саме з класу з мистецько-декоративно-прикладного напрямку. Протягом 2-х годин діти зосереджено та із задоволенням виготовляли мистецькі вироби, що сприяло розвитку творчого мислення й отриманню необхідних навичок. Крім того, вони мали змогу ближче ознайомитися з українськими та американськими мистецько-прикладними традиціями декору й естетики і поспілкуватися в колективі.

Title Title 

 

Не випадково темою заняття стала «Підкова». Підкова на щастя - це один із символів-оберегів, які відомі людству не одну сотню років і дійшли до наших днів. Цей талісман є шанованим у побуті багатьох народів світу і вважається таким, що приносить удачу, добробут та щастя в оселю. Не в кожного є можливість придбати справжню підкову, та й чи є потреба, але декоративна підкова може дуже гармонійно вписатися в інтер'єр вашого передпокою. І однозначно важливим є те, хто виготовив цю річ, яку енергію вклав декоратор, які думки народжувались у його голові під час процесу? Світла дитяча душа наповнює цю підкову енергією Всесвіту, адже творчий процес - це те таємниче підсвідоме, і тільки діти, не затьмарені життєвим досвідом, освітлюють усе, чого торкаються їхні руки, добром.

Тому вироблені протягом таких занять речі будуть реалізовуватися UWB Youth Wing не тільки серед представників їхнього теплого кола, а і впродовж сезону українських фестин. Побачите нас серед різноманіття фестивального краму - підійдіть, не соромтеся, і сміливо підтримайте наші добрі ініціативи й умілі руки.

Виручені кошти будуть скеровані на підтримку неповносправних сиріт, що пробують повноцінно утверджуватися в цьому житті на платформі першої спільноти підтриманого проживання «Оселя Віри, Надії та Любові». Таким чином, те, що має світлі початки на землі американській, знаходить своє відлуння і даватиме позитивні паростки в Україні. Наші діти вчитимуться принципам підприємництва і волонтерства одночасно та отримуватимуть глибоке розуміння того, що означає бути соціально відповідальними. Бо розум і серце завжди мають йти в унісон.

А, разом з тим, вдало виконана робота принесе дітям почуття задоволення від досягнення поставленої мети, відчуття значущості власної персони, відчуття користі своєї справи, повагу до праці інших та дасть зрозуміти, що колективна праця - це запорука майбутнього успіху у роботі в колективі.

Діти - наше майбутнє, а щасливе майбутнє повинно ґрунтуватися на почуттях поваги та відповідальності. Поваги до української спільноти, національних традицій, історії та самоідентифікації. Відповідальності за тих, кому доля обмежила шанси на самовираження, на життя, яке у людському сенсі є повносправним.

Title Title 

 

Будьмо відкриті серцем, і не обмежуймо себе у проявах душевної пристрасті у бажанні допомогти тим, хто насправді потребує нашої допомоги. Розумно використовуймо час, місце і можливості для того, щоб змінити життя інших до кращого. Серце і розум - неодмінні атрибути успішності, а діти, як ніхто інший, здатні поєднувати їх для великих справ... Великих справ маленькими руками....

Ми запрошуємо до співпраці фінансові установи нашої діаспори та представників бізнесу. Велика подяка куратору Ірині Васьків за її світлу ініціативу, щире серце та всю виконану роботу. Дякуємо всім членкиням, волонтерам, хто допоміг зробити наше перше студійне заняття справжнім святом з розкішним солодким столом, задекорованим прикрасами від нашої членкині Лариси Затворницької, засновниці «Lora's Floral Arrangements».

Уклінно дякуємо всім парафіям українського Чикаго за поширення інформації про нашу подію.

Починати завжди нелегко, але можливо, якщо є бажання спільно творити.

 

З реєстрацією вашої дитини/дітей та за подробицями просимо контактувати: [email protected]

773.837.6262

 

Будь ласка, вподобайте та поширте сторінку, присвячену нашій організації у Facebook:

https://www.facebook.com/UkrainianWomenInBusiness/

Внести власне пожертвування ніколи не буває запізно.

https://www.paypal.me/uwb

Selfreliance UAFCU: 02163803

Щиро дякуємо за вашу постійну підтримку.

 

Українські Жінки у Бізнесі - це неприбуткова організація, тип 501(c)(3), яка не сплачує федеральний прибутковий податок EIN (ідентифікаційний номер роботодавця): 46-5401658.

Усі пожертвування не підлягають оподаткуванню та можуть бути враховані як державний та/або штатний податковий кредит, отриманий через благодійні внески. Якщо у вас є будь-які запитання стосовно вашого внеску, будь-ласка, звертайтеся до нас на нашому сайті www.ukrainianwomeninbusiness.com

[email protected] або тел. 773.837.6262.

Відзначення 205-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря й Прометея духу

Свято поезії Тараса Шевченка та Лесі Українки у школі «Барвінок»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers