rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Ефект Мюнхаузена (Authorized User)

Коли ми в юнацтві зачитувалися пригодами цієї життєрадісної Людини, то щоразу дивувалися з її неприборканої фантазії, яка дозволяла знаходити вихід з найбільш безвихідних ситуацій. Якогось разу барон сам себе з болота за волосся витягнув...

Молодець, ось вже справжній американець. Для нас теж немає безвихідних ситуацій. Наш девіз - Newer give up, ніколи не здавайся.

Я повернувся до цієї «ідеї самопорятунку», коли зацікавився питанням кредитної історії сімей нових іммігрантів, яким все треба починати з нуля, зокрема, й кредитну історію.

Ситуація, коли немає кредитної історії або вона - у «зародковому» стані, відома. Тому, щоб Ринок, з одного боку, не втрачав потенційного клієнта, а з іншого - не дискримінував тих, хто тільки приїхав у країну, допускається процедура, відома як Authorized User (AU). У цьому випадку ті, хто не може отримати кредитні картки самостійно, отримують їх за допомогою Донора, людини, яка поставить на свої картки AU і видасть їх для використання. Така процедура не тільки дозволить AU користуватися кредитом, але й миттєво створить кредитну історію, ідентичну з кредитною історією Донора. Це дозволить зекономити багато років, які, зазвичай, йдуть на формування кредитної історії.

Не таємниця, що знайти таку людину буває вкрай складно, та й залучати сторонню людину в свої сімейні проблеми не хотілося б. Що ж робити? Потрібен «свій» Донор.

Щоб захистити свій бюджет від можливих втрат через відсутність кредитної історії, у сім'ї повинна бути хоча б одна людина, на чию кредитну історію можна покластися. І подумати про це необхідно заздалегідь.

Як зробити так, щоб сім'я мала можливість отримати будь-який вид фінансування? Базовий варіант - це наявність у сім'ї хоча б однієї людини з бездоганною кредитною історією.

Вона і буде виступати у ролі «свого» Донора, що дозволить почати будувати кредитну історію іншим членам сім'ї. Природно, ми скористаємося потенціалом варіанта - AU. Ми знаємо, що у цьому випадку Донор усю відповідальність бере на себе. Тому банк не перевіряє кондиції AU. Як це не парадоксально звучить, користуватися кредитними картками як AU може навіть той, хто перебуває у стані банкрутства або тільки вчора в'їхав у країну.

Для реалізації цього проекту необхідно виконати наступне:

  • перевірити кредитну історію Донора і вибрати ті кредитні картки, які ми будемо використовувати як «локомотив», на які ми поставимо наших родичів як Authorized users;
  • перевірити кредитну історію кожного, хто буде залучений у цьому проекті на предмет їхньої готовності;
  • «вичистити» кредитну історію кожного потенційного AU.
  • починаючи з цього моменту, відкривати тільки індивідуальні кредитні картки;
  • використовуючи кредитні картки Донора, поставити на них членів сім'ї як Authorized Users;
  • через 5-6 місяців після перевірки змін у credit score почати відкривати нові кредитні картки кожному учасникові проекту.

Ці кроки повинні мати планомірний і постійний характер. Відкривати нові картки треба не частіше, ніж через півтора-два місяці після запиту на попередню картку.

Якщо ж у родині немає нікого, кого можна використовувати як Донора, то цим треба у терміновому порядку зайнятися. Така процедура існує, і сім'я матиме власного Донора через рік. Готовий це питання разом із вами вирішити, що роблю вже більше, ніж десять років.

Продовження - у наступному випуску.

      

Щодо всіх питань, пов'язаних
із сімейним бюджетом і його
стабільністю, телефонуйте
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг,
 Common Sense Club

 

Чи готові українські пошукачі до майбутнього?

Соціальні мережі, пошук роботи та життя у трудовому колективі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers