rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: за даними ООН у 2018 році на Донбасі загинули 55 цивільних

Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні зафіксувала у 2018 році загибель 55-ти і поранення 224 цивільних осіб в результаті збройного конфлікту на Донбасі.

Про це заявила голова місії Фіона Фрейзер на презентації нової 25-ї доповіді Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні, яка охоплює період від 16 листопада 2018 року до 19 лютого 2019 року, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2018 році ми зафіксували 279 жертв серед цивільного населення - 55 людей загинуло і 224 поранених. Це вдвічі менше, ніж кількість жертв серед цивільного населення у 2017 році та найнижчий річний показник серед цивільного населення за весь період конфлікту», - сказала Фрейзер.

Вона поінформувала, що у період від 16 листопада 2018 року до 19 лютого 2019 року загинули двоє цивільних - чоловік і жінка, а 11 цивільних чоловіків і дві жінки були поранені.

«Але треба пам'ятати, що, загалом, понад 3 тис. цивільних осіб були вбиті від початку конфлікту і до 9 тис. отримали поранення», - акцентувала Фрейзер.

У цьому контексті вона зазначила, що ООН вітає нещодавнє поновлення домовленості про режим припинення до Міжнародного жіночого дня та закликала сторони поважати цю домовленість.

Зазначимо, станом на 18.00 вівторка, 12 березня, від початку доби російсько-терористичні війська двічі обстріляли позиції ЗСУ поблизу Павлополя та Авдіївки. Про це у Facebook повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

«Протягом поточної доби противник двічі обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», два рази застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями: з мінометів калібрів 120 та 82 мм - у районі населеного пункту Павлопіль; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї - поблизу міста Авдіївка», - зазначається у повідомленні.

Втрат серед українських захисників не було.

 

На півночі окупованого Криму знову зафіксували викиди в повітря хімічних речовин

Лінія фронту: окупанти продовжують обстріли, у понеділок загинув воїн ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers