rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Samsung оприлюднив новий модельний ряд Galaxy S10 та розумний годинник Watch Active

Samsung оприлюднив новий модельний ряд Galaxy S10 та розумний годинник Watch Active

 

Title  

Топовий гаджет Samsung Galaxy S10, а також розумний годинник Samsung Galaxy Watch Active з функцією вимірювання кров'яного тиску оприлюднені офіційно.

Компанія Samsung показала три нові смартфони сімейства Galaxy: S10, S10+ і S10e. Galaxy S10+ - найбільший у модельному ряду телефон з екраном діагоналлю 6,4 дюйма. Цей пристрій можна придбати з об'ємом вбудованої пам'яті 1 Тб.

Діагональ екрана Galaxy S10 становить 6,1 дюйма, Galaxy S10e - 5,8 дюйма. Екран останньої моделі плаский, без загнутих країв.

S10 і S10+ обладнані трьома основними камерами - звичайною, ширококутною і з об'єктивом для збільшення об'єктів. S10+ володіє двома фронтальними камерами роздільною здатністю 10 Мп. У S10e на задній панелі будуть дві камери.

Молодша версія Samsung Galaxy S10e має 5,8-дюймовий екран Dynamic AMOLED з роздільною здатністю 2280Ч1080 і захисним склом Gorilla Glass 5.

Об'єм ОЗУ складає від 6 до 8 ГБ, а вбудованої пам'яті - від 128 до 256 ГБ. Гаджет має подвійну основну зум-камеру (12 Мп f/1,5 або f/1,9 OIS + 16 Мп f/2,2). Фронтальна камера є одинарною (10 Мп f/1,9), підтримує автофокус Dual Pixel і запис відео 4K.

Також смартфон має бічний дактилоскопічний сенсор збоку, батарею на 3100 мАг, і роз'єм USB-C.

Середня версія обладнана дисплеєм з діагоналлю 6,1 дюйма і роздільною здатністю 3040Ч1440, Dynamic AMOLED, HDR+. Екран гаджета захищений склом Gorilla Glass 6.

Об'єм оперативної пам'яті складає від 6 до 8 ГБ, а вбудованої - від 128 до 512 ГБ.

Він також має одинарну фронтальну камеру (10 Мп f/1,9, запис відео 4K) і потрійну тильну зум-камеру (12 Мп f/2,4 OIS+12 Мп f/1,5 або f/1,9 OIS+16 Мп f/2,2).

Ця модель має вбудований в екран ультразвуковий сканер відбитків пальців, підтримку 3D для додаткового захисту, батарею на 3400 мАг і роз'єм USB-C.

Топова версія має більший екран на 6,3 дюйма з роздільною здатністю 3040Ч1440 (19:9, 522 ppi). Характеристики екрана - Dynamic AMOLED, HDR+.

Об'єм оперативної пам'яті гаджета 6,8 і 12 ГБ, а вбудованої - від 128, 512 ГБ до 1 ТБ.

Фронтальна камера у нього подвійна (10 Мп f/1,9 + 8 Мп f/2,2), має автофокусування Dual Pixel і запис відео 4K. А основна камера має потрійний (12 Мп f/2,4 OIS + 12 Мп f/1,5 або f/1,9 OIS + 16 Мп f/2,2).

Сенсор у гаджета ультразвуковий, вбудований в екран. Також є підтримка 3D для забезпечення підвищеного захисту.

Об'єм батареї - 4100 мАг, зарядка у гаджета експрес бездротова. Також підтримується функція реверсивної зарядки.

  Title

Компанія Samsung також показала цілу серію нових переносних пристроїв, включаючи розумні годинники Galaxy Watch Active, а також фітнес-браслети Galaxy Fit|Fit e і бездротові навушники Galaxy.

Розумні годинники Galaxy Watch Active отримали сучасний преміальний дизайн і розумні технології. Пристрій виконаний у тонкому і легкому корпусі, всередині якого знайшлося місце для сучасної начинки і широкого діапазону функцій.

Розробники змінили інтерфейс, зробивши його більш мінімалістичним і простим для використання. Кожен власник Galaxy Watch Active зможе зробити пристрій індивідуальним завдяки великому вибору циферблатів і різнокольорових спортивних ремінців.

Годинник Galaxy Watch Active дозволяє контролювати навантаження під час тренувань, таких, як біг, велосипедна прогулянка, веслування, тренування на еліпсі і ще 39 видів вправ, а також - якість сну, рівень стресу і стан здоров'я, Крім того, Galaxy Watch Active може відслідковувати рівень кров'яного тиску. Однак, на даний момент функціональність працює тільки у США.

Габарити годинника становлять 39,5 х 39,5 х 10,5 мм при масі 25 м, дисплей має діаметр 1,1 дюйма з роздільною здатністю 360 x 360 пікселів. Він покритий захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Акумулятор має ємність 230 мАг, як однокристальна система виступає двоядерна Exynos 9110 з частотою 1,15 ГГц. Об'єм оперативної і флеш-пам'яті дорівнює 768 МБ і 4 ГБ відповідно. Годинники працюють під керуванням Wearable OS 4.0 на базі Tizen. Є модулі Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, A-GPS. Підтримується бездротова зарядка. Корпус відповідає рівню захисту IP68 і вимогам американського військового стандарту MIL-STD-810G, а також витримує тиск 5 атмосфер.

 

Instagram зможе переказувати гроші між користувачами

 

Соціальна мережа Instagram тестує нову функцію, яка дозволить користувачам за допомогою мультимедійних стікерів переказувати гроші один одному. Представник соцмережі Джейн Вонг уточнила, що платежі можна буде здійснювати тільки в «історіях», - інформує Ukr.Media.

«На даний момент функція перебуває на стадії тестування, але найближчим часом може бути запущена в додатку», - уточнила Вонг.

Використовувати нову функцію можна буде, наприклад, для збору благодійних платежів. Організації отримають можливість зробити запит у stories, щоб власники інших аккаунтів скидалися грошима на їхній проект.

Слід зазначити, що Instagram взагалі не перша соцмережа, яка взялася освоювати ємний ринок грошових переказів. Подібні онлайн-платежі вже запровадили великі ресурси, такі, як Facebook, Airbnb, Snapchat, WhatsApp, WeChat, Telegram. Більшість із них вбудовують у веб-інтерфейс і додатки власну систему грошових переказів, але деякі користуються послугами сторонніх сервісів. Так, наприклад, заснований у 2012 році сервіс Tilt на даний момент реалізував близько 500 тисяч проектів різного масштабу.

За допомогою вбудованої функції грошових переказів користувачі соцмереж можуть робити окремі перекази, а також об'єднуватися в групи й організовувати краудфандінгові платформи для збору необхідних коштів.

За даними дослідження, яке провела міжнародна компанія Euromonitor Internationals, 25% опитаних користувачів соціальних мереж уже мають за плечима досвід проведення таких транзакцій. Експерти зазначили, що переказ платежів через соцмережі наразі не буде масовим явищем, оскільки така модель підходить не кожному бізнесу.

Джерело: https://ukr.media

 

Nintendo може перетворити консоль Switch у пристрій для VR уже цього року

 

Title  

Про те, що ігрова консоль Nintendo Switch може отримати можливість роботи з віртуальною реальністю, чутки ширилися ще до виходу приставки. Після виходу представники компанії говорили про те, що тимчасово відмовилися від ідеї з низки технологічних причин.

Якщо вірити джерелу, Nintendo все ж може реалізувати задумане. Нібито, вже цього року компанія анонсує якийсь продукт, пов'язаний із VR. Найімовірніше, йдеться про спеціальний шолом для встановлення Switch, але подробиць наразі немає. Потрібно пам'ятати, що приставка Nintendo, по-перше, досить важка, а по-друге, має дисплей з досить низькою роздільною здатністю.

З іншого боку, метою Nintendo завжди була не графіка, а ігровий процес, отож, питання з екраном, можливо, є не настільки критичним.

Згадуючи недавні чутки про вихід оновленої версії Switch, можна також припустити, що саме вона, отримавши більш якісний дисплей, буде працювати з VR.

Джерело: https://itechua.com

 

Новий підводний човен NASA зможе занурюватися на 11 кілометрів, а згодом - шукати життя в Сонячній системі

 

Донині глибоководна зона океану - від шести до 11 кілометрів під поверхнею товщі води або 45 відсотків Світового океану - залишається практично невивченою.

Такі місця є і в інших частинах Сонячної системи: наприклад, супутник Юпітера Європа повністю вкритий океаном, - пише Naked Science.

Однак, завдяки NASA та Океанографічному інституту Вудс-Хоул (Woods Hole Oceanographic Institution, WHOI), провідної світової некомерційної організації, яка займається дослідженням океанів, наші знання можуть значно збільшитися. Новий підводний човен з назвою Orpheus (Орфей) готовий досліджувати цю підводну зону за допомогою цілої низки наукових інструментів. Учені стверджують, що в майбутньому подібні апарати зможуть досліджувати океани і в інших місцях Сонячної системи.

Орфей - герой давньогрецької міфології, пережив подорож у підземний світ. Саме на його честь був названий 272-кілограмовий безпілотний підводний корабель, призначений для вивчення глибоководної зони. Вартість проекту склала 1,2 мільйона доларів.

Для зв'язку з апаратом, який розташований на відстані кількох кілометрів під водою, може бути потрібно більше часу, ніж для зв'язку з космічним апаратом з поверхні Місяця. Тому апарат повністю автономний: коли він прийме рішення піднятися на поверхню, то випустить кілька сталевих гир, які впадуть на морське дно, це дозволить апарату спливти на поверхню. В ідеалі безпілотник буде робити це, коли він завершить свою місію або після закінчення часу очікування. Коли він опиниться на поверхні води, то дасть знати про своє розташування, щоб його підібрали дослідники.

Orpheus обладнаний чотирма камерами, схожими на GoPro зі спалахами, які допоможуть йому самостійно орієнтуватися і робити фотографії. Наразі максимальна глибина, на яку занурювався Orpheus, - приблизно 182 метри. Дослідження проводилися в рамках експерименту автономної роботи апарату у вересні минулого року. Під час тестового занурення камери апарата показали деяких «крабоподібних» і «трубчастих» істот.

Команда WHOI також об'єднала 40 зображень морського дна, щоб створити тривимірну мозаїку. Вага і розмір Orpheus зумовлені тим, що в разі успіху цієї місії його наступні версії будуть досліджувати крижані океани найменшого супутника Юпітера - Європи.

Занурюватися на таку глибину неймовірно важко. Попередній підводний човен під назвою Nereus, також побудований інженерами WHOI, був втрачений на глибині дев'яти кілометрів у 2014 році. Цього разу до проекту залучена Лабораторія реактивного руху NASA, адже саме з цього проекту може початися відкриття інопланетного життя на стародавніх супутниках Юпітера, які на сьогодні вважаються найбільш імовірним місцем для життя в Сонячній системі.

 

Nike випустила Adapt BB

 

17 лютого компанія Nike офіційно випустила у продаж кросівки Adapt BB. Це - експериментальна модель: взуття самостійно зашнуровується, за допомогою програми можна міняти посадку на нозі, а всередині кросівки напхані електронікою, - інформує Ukr.Media.

  Title

Кросівки вміють збирати дані про фізичну активність і синхронізувати їх з фірмовим додатком Nike Training Club. Компанія задумувала модель як баскетбольну і розробляла її, щоб полегшити наслідки від фізичних навантажень в цьому виді спорту.

Під устілкою у підошву черевика вшитий блок з електронними приладами: там розташовується тривісний гіроскоп, Bluetooth-передавач, батарея об'ємом 505 mAh з підтримкою бездротової QI-зарядки, а також мотор для зашнуровування. Механізм повністю захищений від пилу і вологи. Керувати шнурівкою можна за допомогою програми або спеціальних кнопок на бічній грані кросівок. Акумулятора вистачить на 10-20 днів активної роботи.

Adapt BB - спадкоємець моделі HyperAdapt 1.0, що вийшла 2016 року і повторювала дизайн кросівок Марті Макфлая з фільму «Назад у майбутнє». Однак, HyperAdapt 1.0 так і не стали масовим продуктом через складнощі у виробництві і високу ціну ($720). Своєю чергою, кросівки Adapt BB значно доступніші, на старті продажів ціна склала $350. В результаті, першу партію кросівок повністю розпродали за годину.

Adapt BB працюють на базі платформи Adapt Fit. У Nike не мають наміру обмежувати її поширення співтовариством професійних баскетболістів. У планах компанії випустити схожі продукти і для інших видів спорту. Саму Adapt Fit в Nike порівнюють з операційною системою, а не просто новою моделлю кросівок.

Джерело: https://ukr.media

 

Отаман козацької чайки Роман Рось: «Румунам сподобалися наші гармати»

Як відро гайок може завадити «зоряним війнам» на навколоземній орбіті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers