rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Лукашенко назвав умови можливого союзу з Росією

Лукашенко назвав умови можливого союзу з Росією

 

Білорусь зберігає абсолютну відданість ідеї союзного будівництва, але тільки на рівних умовах для громадян та суб'єктів господарювання.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок на нараді з питань участі в інтеграційних структурах і співпраці з європейськими організаціями, - передає БЕЛТА.

«Білорусь зберігає абсолютну відданість ідеї союзного будівництва. Хочу, щоб це насамперед почули наші прихильники й опоненти в Російській Федерації. При цьому основний принцип даного проекту - рівні умови для наших співгромадян і суб'єктів господарювання. На інших принципах союз неможливий. І принципу рівних умов треба неухильно дотримуватися», - сказав глава держави.

При цьому він наголосив, що «постулат суверенітету також залишається для Білорусі непорушним».

 

Лондон прагне домовитися з ЄС про захист громадян від «жорсткого» Brexit

 

Уряд Британії запропонував Євросоюзу укласти угоду, яка б захищала права громадян обох сторін у разі виходу країни з ЄС без угоди. Про це йдеться в листі британського міністра з питань Brexit Стівена Барклі головному перемовникові ЄС Мішелю Барньє, - передає Sky News.

«Велика Британія запропонувала ЄС укласти угоду, яка б захищала права громадян обох сторін в разі виходу країни з ЄС без угоди», - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників Sky News, Барклі хоче виділити в окремий документ пункт про права громадян в угоді про Brexit, яку було укладено в листопаді минулого року, щоб він міг бути імплементований у разі виходу Великої Британії з блоку без угоди.

Як повідомляє телеканал, Лондон занепокоєний, що британці, які проживають у країнах ЄС, можуть втратити доступ до медицини в разі виходу країни з блоку без угоди.

29 березня Велика Британія повинна залишити Європейський Союз.

 

У Європарламенті вирішили перевестигодинники

 

Члени комітету з питань транспорту і туризму Європарламенту проголосували за відкладення скасування переходу на літній і зимовий час у країнах ЄС.

Про це повідомляє Politico.

«У понеділок депутати Європарламенту проголосували на комітеті (з питань транспорту і туризму - ред.) за відкладання планів щодо припинення переведення годинників двічі на рік», - йдеться у повідомленні.

Європейські депутати вирішили, що країни-члени мають до квітня 2020 року самостійно ухвалити рішення, за яким часом жити - літнім чи зимовим.

Таким чином, останнє переведення годинників у ЄС має відбутися у березні 2021 року замість 2019-го, як це планувалося раніше. За даними опитування, 4,6 мільйона європейців підтримують ідею про скасування переведення годинників.

 

Суд у Токіо відпустив екс-главу Nissan під заставу

 

Токійський окружний суд прийняв рішення відпустити під заставу колишнього главу автовиробника Nissan Карлоса Гона. Про це повідомляє NHK.

«Токійський окружний суд прийняв рішення відпустити під заставу колишнього главу автовиробника Nissan Карлоса Гона», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє NHK, Гона можуть випустити з-під варти до кінця дня у вівторок.

Очікується, що прокуратура подасть апеляцію на це рішення суду.

Всього він провів в ув'язненні 107 днів.

19 грудня 2018 року Гону, його помічникові Грегу Келлі і самій компанії-автовиробникові були висунуті обвинувачення в приховуванні приблизно $44,5 млн доходів Гона за період з 2010 до 2015 років. Японські прокурори планують висунути Гону ще два обвинувачення, пов'язані з порушенням фінансової звітності.

Адвокати екс-глави Nissan не раз подавали апеляції про звільнення його під заставу, однак токійський суд їх відхиляв через побоювання, що Гон залишить країну.

 

В Японії схвалили перше клінічне випробування з пересадки рогівки ока

 

Комісія японського уряду вперше схвалила проведення клінічного випробування з пересадки рогівки ока, вирощеної за допомогою індукованих плюрипотентних клітин людини або iPS-клітин.Про це повідомляє сайт NHK WORLD-JAPAN.

Вчені університету Осака планують пересадити рогівку ока пацієнтам, що страждають втратою рогівки в результаті травми або захворювання.

Це - перше подібне випробування, що отримало схвалення японського уряду.

 

Нобелівську премію з літератури цього року вручатимуть двічі

 

Шведська королівська академія вручить цього року дві Нобелівські премії з літератури.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Дві Нобелівські премії з літератури будуть присуджені цього року після того, коли шведська літературна академія вибере переможців після скандалів, які перешкоджали присудженню минулорічної премії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, торік Фонд Нобеля заблокував присудження премії з літератури через секс-скандал довкола відомого шведського фотографа і режисера Жана-Клода Арно. Майже два десятки жінок звинуватили Арно у сексуальних домаганнях. Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що деякі проекти Арно фінансувалися з Нобелівського фонду.

Як відомо, Нобелівська премія з літератури присуджується з 1901 року. Її лауреатами відтоді стали, загалом, 114 осіб.

 

Спадкоємиця L'Orеal стала найбагатшою жінкою планети

 

Спадкоємиця косметичної імперії L'Orеal - французька мільярдерка Франсуаза Бетанкур-Майєрс - очолила рейтинг найбагатших жінок планети за версією Forbes у 2019 році. Про це повідомляється на сайті видання.

«Спадкоємиця L'Orеal, яка також є головою холдингової компанії її сім'ї, стала найбагатшою у світі жінкою зі статком у $49,3 млрд», - йдеться у повідомленні.

У загальному рейтингу найбагатших людей світу вона посідає 15 місце. Порівняно з минулим роком її статок зріс на $7,1 млрд (17%). Як зазначається, Франсуаза Бетанкур-Майєрс потрапила до списку торік, після смерті її матері Ліліан Бетанкур у вересні 2017 року. Родині належить 33% акцій L'Oreal. Ліліан Бетанкур фігурувала у списку щороку, починаючи з 1987 року, коли Forbes уперше опублікував рейтинг.

Минулого року найбагатшою жінкою планети стала єдина донька засновника компанії Walmart Еліс Уолтон. Її статок видання оцінює в $45,5 млрд.

Як повідомлялося раніше, засновник Amazon Джефф Безос другий рік поспіль посідає першу сходинку рейтингу найзаможніших людей світу.

 

У Чехії зіткнулися потяги, десятки поранених

 

На головному залізничному вокзалі у Брно, другому за величиною місті Чехії, вранці 5 березня зіткнулися два потяги, які опинилися на одній колії. Внаслідок інциденту постраждали, як мінімум, два десятки осіб, - повідомляє Radio Praha.

«За наявною інформацією, на місці близько двадцяти поранених, проте їхня кількість ще може змінитися. Всього рятувальникам з обох поїздів довелося евакуювати близько 250 осіб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, аварія сталася близько восьмої ранку у вівторок, 5 березня.

Вокзал частково перекритий, поїзди скеровано запасними шляхами.

За словами прес-секретаря Залізничної інспекції Мартіна Драпала, причиною аварії, найімовірніше, став людський фактор, коли машиніст одного з поїздів помилково в'їхав не на ту колію.

Це вже не перший випадок на чеській залізниці останнім часом. 4 березня у Ронов-над-Доубраву, на кордоні Пардубицького і Среднєчеського країв, зіткнулися пасажирський потяг з вантажним потягом. Шестеро людей отримали поранення.

19 лютого пасажирський поїзд між Мартініцею і Вельке Мезиржичі проїхав майже 6 кілометрів без машиніста. Поїзд з 11 пасажирами у результаті зупинився сам, ніхто не постраждав.

22 лютого регіональний поїзд неподалік від Пльзня ледь не зіткнувся з експресом, що прямував до Мюнхена, машиністи зупинили потяги за 34 метри один від одного; у цьому випадку ніхто не постраждав. Схожий інцидент стався у Сміхові, де поїзд зупинився приблизно за 30 метрів від іншого поїзда. 23 лютого у Чеське-Будейовицях зіткнулися два маневрові локомотиви, один з машиністів отримав легкі поранення. Минулої середи вантажний поїзд зіткнувся з локомотивом у Гавлічкуве Брод.

Чеська залізниця заявила наприкінці лютого, що посилить контроль за машиністами потягів у зв'язку з подіями на залізниці. Більшість НП пов'язані з тим, що машиністи не зупинялися на червоне світло семафора.

 

Найщасливіша країна світу оголосила конкурс для мандрівників

 

У всіх охочих з'явилася змога пожити на фінській природі як місцеві мешканці, здобувши перемогу у відповідному конкурсі.

Заявки на участь приймаються на сайті Rent a Finn з 18 березня до 14 квітня, - повідомляє 34travel.me.

За умовами проекту, приймати іноземців у себе будуть вісім фінів. Їхні будинки можна буде відвідати не тільки поодинці, але й парою або цілою родиною. Передбачається, що гості проведуть у фінів із провінції два-три літні дні. У програмі - риболовля, збирання ягід, сауна.

«Фінляндія - найщасливіша країна в світі. Секрет простий: це наш зв'язок із природою. Поки інші ходять на терапію, фіни взувають гумові чоботи і вирушають до лісу. Щастя там - серед сосен і беріз. Саме ці сосни й берези принесли нам місце № 1 в доповіді ООН про світове щастя за 2018 рік», - повідомляється на сайті проекту.

Імена переможців конкурсу оголосять у травні.

 

Археологи знайшли 3000-річного сфінкса з головою барана

 

Шведські вчені з Університету Лунда знайшли в Єгипті кріосфінкса - статую з тілом лева й головою барана.

Як повідомляє Fox News, знахідку виявили в каменоломні Гебель-ель-Сілс на березі Нілу.

Висота статуї становить 3,5 метра, а довжина - 5 метрів. Сфінксу близько трьох тисяч років.

Археологи вважають, що статую було зроблено для Аменхотепа III (близько 1388-1351 рр. до н. е.). Коли правитель загинув, роботу не закінчили. Можливо, підготований для перевезення сфінкс був пошкоджений, і його вирішили не реставрувати.

У кар'єрі вчені також знайшли кам'яну змію, яка мала прикрашати сфінкса, мініатюрну копію статуї та уламки пісковику.

 

Повінь в Афганістані: загинуло 59 осіб

 

2 березня у Кандагарі і ще шести районах у південному Афганістані пройшли сильні дощі, в результаті чого загинули, щонайменше, 20 осіб. За кілька днів кількість загиблих зросла до 59 людей.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на заяву Національного агентства з боротьби зі стихійним лихом країни.

«Кількість загиблих від повеней в Афганістані, які були спричинені сильними снігопадами й зливами, зросла до 59 людей», - йдеться у повідомленні.

За даними агентства, близько 150 людей постраждали в результаті стихійного лиха. У відомстві також додали, що від повені постраждали 24 з 34 афганських провінцій.

Зазначається, що вже понад 14 тисяч людей були евакуйовані з постраждалих районів.

Ймовірно кількість загиблих буде зростати, адже доступ до віддалених районів залишається обмеженим.

Китай знизить зростання економіки до найнижчої за 30 років позначки

Росія більше не може розглядатися як стратегічний партнер, – Європарламент

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers