rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Благодійний фонд принца Чарльза пов’язаний з мережею офшорів Росії – ВВС

Російський інвестиційний банк, голова якого співпрацював із британським принцом Чарльзом, керував мережею офшорних компаній, через які з країни були виведені мільярди доларів.

 

Про це повідомляє BBC.

«Інвестиційний банк на чолі з олігархом, який співпрацював із принцом Чарльзом у рамках благодійності, керував мережею офшорних компаній, що виводили мільярди (доларів - ред.) з Росії», - йдеться у повідомленні.

Міжнародне розслідування виявило, як мережа офшорів отримувала кошти від компаній, пов'язаних з масштабною аферою.

Як зазначається, кошти, які надходили з офшорної мережі, скеровувалися, зокрема, у Благодійний фонд принца Чарльза на реставрацію історичного маєтку XVIII сторіччя Дамфріс-Хаус у Шотландії.

У фонді заявили, що пожертвування олігарха Варданяна проходили ретельну юридичну перевірку, яка не виявила жодних порушень.

Мережу з понад 70 офшорних компаній виявили у результаті витоку бази 1,3 млн банківських транзакцій, доступ до якої отримав Центр дослідження корупції й організованої злочинності (OCCRP). Організація розкрила дані документів журналістам BBC та The Guardian.

Як з'ясувалося, у період між 2009 і 2011 роками Благодійний фонд принца Вельського отримав три платежі на загальну суму 202 тисячі доларів через банк у Литві Ukio Bancas, який закрили у 2013 році.

Платежі були здійснені компанією Quantus Division Ltd, яка була частиною мережі офшорів, використаних для виведення мільярдів доларів з Росії.

Мережею керував московський інвестиційний банк «Тройка Диалог», генеральним директором якого був Рубен Варданян, що протягом багатьох років підтримував особисті та ділові взаємини з принцом Чарльзом. Мережа компаній була створена «Тройкою» для обслуговування клієнтів, більшість яких належать до російської еліти. Вони використовувалися для переміщення коштів у всьому світі як з діловою метою, так і для особистого користування. Зокрема, кошти йшли на купівлю нерухомості у Великій Британії, яхт і творів мистецтва, квитків на чемпіонат світу з футболу тощо.

Рубен Варданян і його партнери 2011 року заробили 1 млрд доларів, продавши «Тройку» державному Сбербанку, - йдеться у розслідуванні.

Згідно з документами, з якими ознайомилися журналісти ВВС, у призначенні платежів, які надходили на адресу Quantus Division Ltd та інших задіяних в офшорній мережі компаній, вказувалося, що вони йдуть на оплату продуктів харчування, електроніки, будматеріалів і навіть сантехніки.

Однак, всі ці «закупівлі» здійснювалися компаніями, в яких не було офісів і співробітників і щодо яких немає свідчень реального здійснення торговельної діяльності.

Як виявилося, десятки мільйонів доларів надходили у компанії, що входили в мережу, від інших компаній, які були пов'язані з тяжкими злочинами.

Якщо росіяни не хочуть їсти свій газ, вони мусять домовлятися, – Карл Більдт

Настанови чи бачення?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers