rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Конгресу запропоновано скасувати пільговий режим торгівлі з Індією і Туреччиною

Президент США Дональд Трамп має намір позбавити Індію і Туреччину торгових пільг у рамках Генеральної системи преференцій (ГСП) США.

Про це йдеться у заяві Трампа, спрямованій до Конгресу США, - повідомляє прес-служба Білого дому.

«Згідно зі статтею 502 (f)(2) Закону про торгівлю 1974 року, із змінами (Закону про торгівлю) (19 USC 2462 (f)(2)), я повідомляю про свій намір припинити статус Туреччини як країни-бенефіціара, що розвивається, відповідно до програми Генеральної системи преференцій (GSP)», - зазначається у повідомленні.

За словами Трампа, таке рішення було прийнято у зв'язку з рівнем економічного розвитку Туреччини.

«За чотири з половиною десятиріччя економіка Туреччини зросла і диверсифікувалася. Збільшення ВВП на душу населення, зниження рівня бідності та диверсифікація експорту за торговими партнерами і за секторами - все це свідчить про підвищення рівня економічного розвитку Туреччини. Крім того, Туреччина вийшла з програми ГСП інших розвинених країн у зв'язку з ростом економічного розвитку або на основі взаємних домовленостей», - зазначив американський лідер, додавши, що США залишаються «прибічниками справедливої і взаємовигідної торгівлі з Туреччиною».

Водночас, як повідомляє ВВС, своє рішення щодо Індії Трамп пояснив тим, що ця країна не змогла гарантувати США забезпечення «рівного і прийнятного доступу до ринків», як це передбачено домовленостями.

ГСП - це державна програма, яка надає торговим партнерам Вашингтона право на безмитні постачання в США широкого кола своїх товарів. У 2017 році безмитний експорт Індії в США в рамках ГСП перевищив 5,6 млрд доларів (лідер серед учасників даної програми), Туреччини - 1,66 млрд.

Трамп обурений новим розслідуванням Конгресу

У Чикаго триває запекла боротьба за посаду мера між Preckwinkle та Lightfoot

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers