rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго триває запекла боротьба за посаду мера між Preckwinkle та Lightfoot

Після несподіваного виходу в другий тур виборів обидва кандидати, демократи Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook, та Lori Lightfoot, колишній президент Chicago Police Board, продовжують боротися за посаду міського голови Чикаго.

Обидві кандидатки оприлюднили нові виборчі ролики, які й окреслять напрямок їхніх дискусій на наступні тижні.

Preckwinkle, зокрема, назвала Lightfoot «багатим корпоративним юристом» і розкритикувала її клієнтів, зокрема, «політиків-республіканців».

Preckwinkle також розкритикувала її призначення в адміністрацію колишнього мера Richard J. Daley, і вважає її кандидатом зі зв'язками, а не політичним аутсайдером.

Тим часом Lightfoot зорієнтувалася на своєму бажанні змінити спосіб діяльності міської влади.

«Я глибоко переконана, що нам потрібні зміни, - йдеться в її виборчому ролику. - Ці вибори вимагають створення незалежної, відповідальної мерії, яка служить людям, а не політичній машині».

Lightfoot у відповідь розкритикувала негативний тон ролика Preckwinkle. Вона, зокрема, заявила, що навмисне зосередилася на «позитивному повідомленні».

«Щодня ми отримуємо потік розколу, расизму, (і) різноманітних речей, які мають на меті розділити людей, - зазначила вона. - Ми не хочемо цього чути у Чикаго. Це - їхні арсенал і технології, адже вони укорінені у старій політичній машині».

Представник Preckwinkle захищала її позицію, згадавши, що Lightfoot «невблаганно» критикувала свого опонента протягом усієї виборчої кампанії.

«Корпоративний юрист невблаганно критикувала Toni Preckwinkle у цій кампанії, - зауважила представник виборчого штабу. - Якщо вона вважає, що наша заява про її репліку є негативною, то це пояснюється тим, що ми кажемо правду про її безуспішні спроби захистити банки з Wall Street і представників республіканської партії».

Lightfoot використала свій ролик, аби також наголосити на відмінностях між собою та її суперницею.

«Так, ми обидві - чорношкірі жінки, але цим починаються і закінчуються всі спільні моменти, - сказала вона. - Ми по-різному себе презентуємо. Ми - різні особистості. У нас є різні бачення того, як лідери повинні співпрацювати з представниками громадськості і дійсно залучати людей».

Згідно з даними нещодавнього опитування, Lori Lightfoot випереджає Toni Preckwinkle.

Організатори опитали 400 виборців з Чикаго і запитали у них, за кого вони б проголосували, якби вибори відбулися цього дня.

58% вибрали Lightfoot, а 30% - Preckwinkle. 12% не визначилися.

Stand for Children IL PAC, незалежна просвітницька правозахисна група, проводила опитування у формі інтерв'ю на стаціонарних та стільникових телефонах протягом двох днів після проведення загальних виборів. Опитування має похибку 4,9%.

Нагадаємо, під час загальних виборів, які відбулися 26 лютого, Lightfoot набрала максимальну кількість голосів виборців - 17,5%, Preckwinkle - 16%.

Позиції Lightfoot зміцнилися після того, коли її кандидатуру підтримала Chicago Sun-Times. Усі попередні опитування свідчили, що Preckwinkle випереджає Lightfoot.

«Обидва кандидати зробили освіту пріоритетом своїх кампаній, - заявила голова PAC Mimi Rodman. - Питання полягає у тому, хто з них справді може здійснити задумане і втілити слова у життя».

Нагадаємо, другий тур виборів мера Чикаго відбудеться 2 квітня.

 

Трамп обурений новим розслідуванням Конгресу

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers