rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Щорічний 17-й мистецький аукціон в Українському Інституті модерного мистецтва

Уже стало доброю традицією в Українському Інституті модерного мистецтва Чикаго проводити щорічний мистецький аукціон.

 

Ідея проведення аукціону виникла понад 17 років тому - з метою залучення отриманих коштів для підтримки різножанрових мистецьких програм та виставок, які проводяться в УІММ.

У суботу, 2 березня, в УІММ зібралося чимало шанувальників мистецтва як з українського, так і з американського середовища.

Подібні заходи згуртовують велике родинне коло друзів та членів УІММ, даруючи їм чудову нагоду для зустрічі, спілкування, налагодження нових знайомств і, разом з тим, дарують шанс підтримати своєю присутністю цю мистецьку установу.

Організатори цьогорічної вечірки подбали про приємну атмосферу спілкування, в якій забулися щоденні клопоти інтенсивного сьогодення.

Title Title 

 

З вітальним словом до присутніх звернулася президент УІММ пані Мотря Мельник. У своїй доповіді вона зробила короткий аналіз діяльності УІММ за минулий рік та поділилася планами на поточний рік. Від імені Ради директорів пані Мотря висловила глибоку вдячність присутнім за підтримку: «Саме ви даєте нам життєву силу, щоб продовжувати нашу мистецьку подорож. Ми дякуємо Фундації «Спадщина» та Фундації «Самопоміч» за їхню постійну підтримку. Ми дякуємо нашим донорам, нашим членам і друзям, які підтримують нас не лише за рахунок внесків, але й через участь у наших заходах. Ваша підтримка - це підтвердження того, що ви схвалюєте справу, яку ми робимо задля покращення якості сучасного мистецтва у напрямках малярства, графіки, музики, кіно. Ви бачите істотні позитивні зміни у нашій діяльності, і ваші подарунки - це інвестиції в майбутню роботу, якої ви очікуєте від нас.

Title Title 

 

На сьогоднішній день тема еміграції є провідною темою в американських засобах масової інформації. На мою думку, УІММ є позитивним синонімом концепції еміграції. Поєднання діяльності емігрантів, сили волонтерства та сили нашого бачення дозволило невеликій галереї вирости до сьогоднішніх галерей Українського Інституту модерного мистецтва, який визнано одним із кращих на національному та міжнародному рівнях. Мистецькі виставки, показ фільмів, презентації книг, музичні концерти - це неповний перелік подій, які відбувалися в стінах нашої установи минулого року. Зокрема, документальний фільм «Перші Леви» про роки заснування УІММ був профінансований грантами від солідних американських фондів «Terra» та «Richard Driehaus». Про нього розповідали в телевізійній програмі Chicago Tonight на каналі 11. Цей фільм є цінним історичним проектом, який зберігатиметься для нащадків в архівах Інституту.

Title Title 

 

Епічною подією в світі мистецтва була міжнародна виставка української сучасної графіки ХХ та ХХІ сторіч, привезена з Києва. Ця подія відбулася за рахунок спільних зусиль у фінансуванні з боку Міністерства закордонних справ України, Генерального консульства України в Чикаго та української громадської організації «Скульптурний цех». Також минулого року українське Чикаго мало можливість насолоджуватись класичною і джазовою музикою американської співачки Lynne Jordan та українського співака, керівника гурту «Океан Ельзи» Слави Вакарчука.

Title Title 

 

Title Title 

 

Поточний календарний рік також заповнений цікавими подіями, зокрема, на 9 березня заплановано виступ знаменитої Брії Блесінг (Bria Blessing). Відомі музиканти Микола Сук та Олег Криса потішать нас 30 березня. 5 квітня відбудеться відкриття виставки під назвою «Братство - війна в Україні». Це - виставка робіт американського фотографа-документаліста Брандона Гофмана (Brandon Hoffman), який висвітлював різні світові події для «New York Times», «National Geographic», «Washington Post», «Newsweek», «Wall Street Journal», та «USA Today». В рамках серії «Видатні спікери» в квітні місяці виступить президент «Jamestown Foundation» Глен Говард (Glen Howard). Ця подія відбудеться завдяки співпраці УІММ та Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс). У квітні місяці також заплановано концерт видатного піаніста Леонардо Лопез Варади (Leonardo Lopez Varady) (Orbert Davi's Jazz Philharmonic).

Title Title 

 

Електронною поштою ми надсилаємо вам інформацію про різноманітні заходи для задоволення ваших інтересів і смаків. Користуючись нагодою, хочу нагадати членам УІММ про поновлення членства на 2019 рік, а також заохочую нових членів стати частиною нашого дивовижного Інституту».

Title Title 

 

Після урочистої частини вибаглива публіка зі щирим захопленням споглядала мистецькі твори малярства та скульптури, виставлені на торги. Було виставлено понад сорок оригінальних творів відомих художників як українського, так і неукраїнського походження. Торги провели ведучі аукціону Адріана Кочман та Вікторія Купер.

Title Title 

 

Вишуканий вечір любові до мистецтва супроводжувався чудовою грою юного піаніста Коннора Маннебаха (Connor Mannebach). Присутні спілкувалися під келих шампанського, зі смачними перекусками та вечерею від Majan's Kitchen.

По закінченні імпрези пані Мотря подякувала організаторам - Вікторії Купер, Олівії Роздольській, Адріані Кочман.

До нових приємних зустрічей в УІММ!

Відбувся перший безкоштовний семінар Chicago Ethnic Advertising Agency для української громади

Відзначення 205-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря й Прометея духу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers