rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Головні тенденції 2018 року в сфері «Продажі»

Згідно з аналізом бази вакансій та резюме сайта hh.ua, сфера «Продажі» вже кілька років поспіль входить у ТОП-3 найбільш популярних галузей. Ми вирішили проаналізувати ключові тенденції минулого року в цій сфері.

 

Так, протягом 2018 року кількість пропозицій від роботодавців у цій сфері становила 16-20% від кількості всіх вакансій, розміщених на сайті hh.ua. Найбільше зниження амплітуди пропозицій відбулося в червні, протягом інших місяців зміна кількості вакансій була незначною, в межах 1%. Найактивніше вакансії для менеджерів із продажів пропонували роботодавці Києва, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Львівської областей (регіони перераховані в порядку зменшення кількості розміщених вакансій).

Протягом 2018 року рівень конкуренції у сфері «Продажі» варіювався від 1,3 до 2,6 осіб на місце. В середньому ж, рівень конкуренції на ринку праці України в 2018 році перебував на позначці 3-4 людини на місце. При цьому в сферах з найвищим рівнем конкуренції («Вищий менеджмент», «Видобуток сировини», «Початок кар'єри, студенти», «Юристи» і «Мистецтво, медіа, розваги») на одне вакантне місце претендували від 6 до 13,3 осіб залежно від галузі.

За останній рік менеджерів із продажів найчастіше шукали компанії, що працюють у таких галузях, як «Роздрібна торгівля», «Інформаційні технології, системна інтеграція, Інтернет», «Послуги для бізнесу», «Товари народного споживання (нехарчові)», «Будівництво, нерухомість, експлуатація, проектування».

Title Title 

 

Роботодавці найчастіше шукали кандидатів з досвідом роботи до 3 років - 54% пропозицій від загальної кількості вакансій містило таку вимогу до кандидата. У 34% випадків були готові брати кандидатів без досвіду роботи. Стаж від 3 до 6 років був потрібен у 11% вакансій. І тільки 1% роботодавців були потрібні фахівці з досвідом більше, ніж 6 років. Що стосується пошукачів, то активними в пошуку роботи були кандидати з більш значним досвідом роботи, ніж це було потрібно в більшості вакансій: 63% пошукачів мали досвід роботи понад 6 років.

Пошукачі, які шукали роботу протягом останнього року, найчастіше вказують наявність таких навичок, як вміння проводити переговори, користування ПК, робота в команді, організаторські навички, ділове листування, пошук і залучення клієнтів, керування продажами, активні продажі, керування персоналом, знання англійської мови.

Характеризуючи рівень заробітних плат, необхідно враховувати той факт, що зарплатна вилка на українському ринку праці достатньо велика і залежить як від сфери діяльності компанії, так і від рівня кваліфікації фахівця і специфіки його майбутніх функціональних обов'язків. Разом з тим, не всі вакансії містять дані про рівень пропонованої заробітної плати. Згідно з аналізом бази даних hh.ua, в 2018 році менеджерам із продажів пропонували заробітну плату від 9200 грн. Говорячи про динаміку, можемо відзначити зростання оплати праці в цій сфері на 25%, що відповідає загальній тенденції та середньому збільшенню заробітних плат у всіх профсферах на 25-30% за 2018 рік.

Варто зазначити, що сфера «Продажі» є популярною і в контексті питання трудової міграції. Так, вона входить і в ТОП-5 галузей з вакансій з релокацією, і в ТОП-5 галузей з резюме кандидатів, готових до переїзду.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Втрата роботи

Найкомфортніший графік

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers