rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Втрата роботи

Отже, через півтора-два роки планомірних зусиль ми стали власником Аварійного фонду розміром $250K.

 

Перше, що зміниться, - це необхідність зберігати кошти «на чорний день». Створений фонд може їх замінити і повернути в обіг без втрати фінансової захищеності бюджету.

Всі відкладені кошти - гроші в банку, в сейфі, в... подушці - можна починати використовувати. Можна «витрачати», як мінімум, суму, що дорівнює розміру АФ; у нашому випадку це - $250K.

Тут ми підходимо до відомої дилеми: погасити борги чи інвестувати у бізнес? У кожному разі рішення - індивідуальне. Єдина рекомендація - рішення повинно мати тим більше консервативний характер, чим менше років нам залишилося до пенсії. Виграш від вкладень у бізнес повинен значно перевищувати вигоду від виплати боргів.

Припустімо, є дві можливості: погасити 7%-у  студентську позику або заробити 15%, вклавши кошти у бізнес. Моя рекомендація - гасити борг. Якщо ж вкладення у бізнес нам почнуть приносити 25% і більше, можна розглянути варіант вкладення у бізнес.

Утім, уже незабаром ви почнете дедалі частіше поглядати на АФ як на фонд із чудовим інвестиційним потенціалом. Наявність чверті мільйона, природно, породжує думки про її використання. А оскільки йдеться про кредитні картки, саме час згадати про їхні сильні і слабкі сторони.

Кредитна картка сильна тим, що це - фінансовий продукт, який не має аналога на ринку:

  • нульовий інтерес;
  • низький платіж;
  • мінімальна або нульова оплата за використання позики - це її плюси.

Головний мінус - те, що ці пільги дійсні тільки протягом перших дванадцяти місяців. Наступний мінус - це можливість «вбити» credit score, якщо використовувати більше, ніж 30% від загальної суми, і не планувати виплатити борг протягом року. Якщо є повна гарантія погашення боргу протягом року, то це обмеження відпадає, і можна запустити у роботу весь ліміт кредитних карток.

Якщо планується погашати борг протягом 2-3 років і зберігати привілеї «першого року», то це треба робити з використанням декількох карток. Щоб кредитні бюро бачили погашення балансу протягом перших 12 місяців, виплата залишкового балансу першої картки здійснюється новою карткою, і зробити це треба не пізніше, ніж на 10-му місяці платежів. Такий порядок, умовно кажучи, «обнулює лічильник», і ми постійно перебуваємо у межах перших 12 місяців з усіма бенефітами, які має цей період.

При цьому не треба забувати, що в усіх випадках використання кредитних карток не повинно призвести до зниження credit score.

Щоб зберегти високий credit score, необхідно:

  • дотримуватися дисципліни місячних платежів, зберігаючи їх на рівні не менше, ніж 1/12 балансу;
  • продовжувати відкривати нові кредитні картки кожних 45 днів.

Виконуючи першу умову, ми демонструємо банкам нашу готовність вчасно погасити заборгованість. Друга умова показує кредитним бюро високий темп виплати за рахунок зниження відсотка заборгованості. Цього ми досягаємо, відкриваючи нові картки і збільшуючи сумарний ліміт кредитних карток.

Все вище викладене показує великі можливості, які нам відкриває АФ, сформований із кредитних карток.

У кожному конкретному випадку можливі нюанси, які будуть вирішуватися тим успішніше, чим детальніше буде спланований весь процес.

Щодо всіх питань, пов'язаних
із сімейним бюджетом і його
стабільністю, телефонуйте
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг,
 Common Sense Club

 

Головні тенденції 2018 року в сфері «Продажі»

Найкомфортніший графік

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers