rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Кабмін має провести повний аудит Укроборонпрому, – посол США

Кабмін має провести повний аудит Укроборонпрому, - посол США

 

Кабінет міністрів України має провести повний аудит Укроборонпрому і розсекретити накази для подолання корупції в оборонній сфері.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович під час інформаційного марафону «Діалоги в часі», - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд України має провести повний аудит Укроборонпрому і розсекретити накази. Це допоможе боротьбі з корупцією в секторі оборони і зробить цю систему більш прозорою. Таким чином і ліки, і зброя будуть прозоро потрапляти до рук українських бійців», - сказала Йованович.

4 березня проект «Наші гроші» оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектуючих за завищеними цінами для підприємств Укроборонпрому, згідно з яким керівник концерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський нібито отримували «відкати» за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

25 лютого у програмі «Наші гроші» була озвучена інформація про «багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень» з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова» Олексій Бабіч і директор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав позов до суду на журналістів проекту Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесю Іванову.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити у найкоротший термін оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб.

 

Суд майже втричі зменшив Насірову заставу

 

Шевченківський районний суд Києва на засіданні 4 березня зменшив заставу екс-голові ДФС Романові Насірову зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

«Суд продовжив дію запобіжних заходів екс-голові ДФС України та керівнику ДФС України, однак, із власної ініціативи, зменшив заставу для колишнього очільника ДФС України зі 100 млн гривень до 36 млн гривень відповідно до розміру цивільного позову у кримінальному провадженні», - йдеться у повідомленні.

У САП зауважили, що на судовому засіданні прокурори не зачитали жодної сторінки обвинувального акта.

Наступне засідання призначено на 14 березня.

Як повідомлялося, колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова затримало НАБУ в рамках розслідування газової справи екс-депутата Олександра Онищенка. Через два тижні його випустили під заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування САП і НАБУ.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас, 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін оскаржив це рішення.

 

Окупанти готуються до боїв та поповнюють запаси донорської крові, - МОУ

 

Російське окупаційне командування посилює підготовку з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ до активізації бойових дій та поповнює запаси донорської крові.

Про це під час брифінгу з посиланням на розвідку повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, - інформує МОУ.

«З 1 березня ц. р. розпочато відкликання особового складу з відпусток та заборонено на невизначений термін їх звільнення з розташування частин. При цьому, зросла інтенсивність поповнення передових підрозділів боєприпасами, інженерним та іншим майном», - повідомив речник.

За словами Мотузяника, у медичних закладах на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей активізовано заходи з поповнення запасів крові. Так, протягом минулого тижня для здачі донорської крові було залучено військовослужбовців російських окупаційних військ та у примусовому порядку працівників так званих «державних» установ і студентів навчальних закладів.

Крім того, російська окупаційна адміністрація під виглядом перевірки заборгованості місцевих мешканців за комунальні послуги приховано проводить перепис населення для уточнення мобілізаційних резервів, - повідомив речник Міноборони.

 

У Миколаєві тополя впала на дорогу і розчавила мікроавтобус

 

У Миколаєві величезна тополя впала просто на проїжджу частину дороги, по якій саме рухався мікроавтобус. Машину розчавило, але водій встиг вчасно покинути салон і не постраждав.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

«10 взводом ДВГРЗ ДСНС України надано допомогу КП «Миколаївелектротранс» у ліквідації аварійної ситуації на розі вул. В. Морська та Фалєєвська. Із залученням крану КП «Миколаївоблтеплоенерго» тополю, що впала на автомобіль та розірвала контактну тролейбусну мережу, було прибрано з дороги та розміщено на зеленій зоні для подальшого розпилювання», - йдеться у повідомленні.

Після цього зміна рятувальників вирушила на відпрацювання іншої ситуації з аварійним деревом, яке загрожує мешканцям будинку по вул. Космонавтів 140Г.

 

Запоріжжяобленерго погасило заборгованість із заробітної плати

 

Ліквідовано заборгованість із зарплати перед працівниками ПАТ «Запоріжжяобленерго», яка почала накопичуватися ще восени 2016 року.

Про це повідомили у прес-службі енергокомпанії.

«Шляхом надзвичайно жорстокої економії протягом декількох місяців нам вдалося погасити заборгованість із зарплати, яка становила на 01.07.2018 року 351 млн грн. На сьогодні боргів із зарплати перед співробітниками, які працюють, у ПАТ «Запоріжжяобленерго» немає», - сказала в. о. гендиректор підприємства Олена Ангелова.

За її словами, стабілізується й кадрова ситуація - тільки за січень-лютий 2019 року до ПАТ «Запоріжжяобленерго» прийнято на роботу 170 осіб, і з кожним днем кількість тих, хто бажає працевлаштуватися у компанію, зростає.

Як зазначили в Запоріжжяобленерго, вийти на «адекватні алгоритми фінансування господарської діяльності» їм вдалося завдяки системній роботі з боржниками енергокомпанії. Таким чином ПАТ «Запоріжжяобленерго» вдалося майже вдвічі скоротити свою заборгованість перед ДП «Енергоринок» за активну електроенергію, забезпечивши 100%-й рівень розрахунків за електроенергію, куплену у 2018 році, і погасивши також частину раніше накопиченої реструктуризованої заборгованості.

«Є певний прогрес і в непростих взаєминах з нашим ключовим боржником - Запорізьким титаномагнієвим комбінатом. Зокрема, завдяки цілеспрямованим діям нашого юридичного департаменту нам нарешті вдалося отримати від Державної виконавчої служби стягнення з ЗТМК у примусовому порядку за рішенням суду частини заборгованості за електроенергію в розмірі 65 млн грн.», - повідомила в. о. гендиректора ПАТ «Запоріжжяобленерго».

В енергокомпанії зазначають і низку інших проблем, що призводять до накопичення боргів Запоріжжяобленерго.

Перебої з виплатою зарплати в ПАТ «Запоріжжяобленерго» почалися восени 2016 року. З вересня 2017-го борг набув загрозливих масштабів.

 

Через кір померло немовля, якому було 25 днів

 

У Хмельницькій області внаслідок ускладнень, зумовлених захворюванням на кір, померло немовля, якому було 25 днів. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«На 9-му тижні 2019 року на Хмельниччині внаслідок кору померло немовля 25 днів від народження. МОЗ України висловлює співчуття рідним. Загалом, цього року померло вже десятеро людей, серед яких три дитини», - поінформували у відомстві.

Зазначається, що з початку спалаху кору в Україні через цю інфекційну хворобу померла 31 людина.

Зазначимо, за інформацією МОЗ, в Україні зафіксовано зниження показників захворюваності на кір.

Загалом, з початку 2019 року на кір захворіли понад 26 500 українців.

 

Державіаслужба дозволила МАУ частіше літати до Торонто й Парижа

 

Державна авіаційна служба України дозволила авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» збільшити частоту рейсів з Києва до Торонто (Канада) й Парижа (Франція).

Про це повідомляється на сайті Державіаслужби.

«Внести зміну (зміна відомостей щодо частоти виконання рейсів шляхом збільшення частоти рейсів з 3 до 5 рейсів на тиждень) до документа про право ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» на експлуатацію повітряної лінії: Київ - Торонто (Канада) - Київ для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України, визначивши частоту рейсів: 5 рейсів на тиждень», - йдеться в повідомленні.

Також МАУ дозволили з 14 до 18 рейсів на тиждень збільшити частоту польотів на маршруті Київ - Париж - Київ.

Згідно з оприлюдненою інформацією, авіакомпанія «Джоніка» отримала право на виконання рейсів за маршрутом Київ - Гетеборг (Швеція) з частотою 2 рейси на тиждень та Херсон - Ербіль (Ірак) з частотою 3 рейси на тиждень.

Також комісія Державіаслужби дозволила авіакомпанії «Роза вітрів» збільшити частоту польотів з 1 до 3 рейсів на тиждень з Києва до Ламеція-Терме (Італія). Крім того, компанія отримала право на збільшення частоти польотів за маршрутом Київ - Барселона з 3 до 4 рейсів на тиждень.

Водночас, авіакомпанія Yanair за всіма замовленими напрямками (Київ - Білин, Київ - Париж, Одеса - Ніцца) отримала відмови на право експлуатації ліній.

Також авіакомпанія SkyUp Airlines отримала відмову в заявці на право експлуатації повітряних сполучень за маршрутами Київ - Париж і Харків - Париж. Однак, комісія дозволила авіаперевізнику збільшити частоту рейсів на маршруті Київ - Аліканте (Іспанія) з 3 до 4 польотів на тиждень і на маршруті Київ - Тбілісі з 4 до 7 польотів.

Лінія фронту: у понеділок загинув 19-річний боєць ЗСУ, у вівторок ще двох було поранено

Лінія фронту: за даними ООН у 2018 році на Донбасі загинули 55 цивільних

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers