rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Політична відвага або безликість

В Україні все можливе, і тому сьогодні у списку сорока чотирьох кандидатів у президенти, зареєстрованих Центральною виборчою комісією, є також і Юрій Бойко. Бойко - це яскравий грішник, який недавно виблиснув навіть на нарадах комітету Верховної Ради України, де він фізично напав на іншого депутата не один раз, а два. Це - фактично ніщо, порівняно з його іншими кавалками.

 

Пригадується мені розмова напевно більше, ніж десятирічної давнини з колишнім Постійним представником України в Організації Об'єднаних Націй Костянтином Грищенком, який у той час був між роботами (він опісля був призначений президентом Януковичем міністром закордонних справ). У нашій розмові інформував мене колишній посол про його заходи, він створював тоді разом з Юрієм Бойком нову партію і запитував, як це буде сприйнято на Заході, зокрема, у Вашингтоні. Будучи завсіди безпосереднім, я сказав, що, оскільки нову структуру очолюватиме Юрій Бойко, а його багаж в індустрії енергетики України дуже підозрілий, Захід, а зокрема Вашингтон, не сприйме цю нову структуру позитивно.

Бойко вважався ще тоді просто провідною особою в українській мафії енергетики. Лазаренко, Фірташ - всі відомі і винуваті злочинці або по факту таки судового вироку, або що ґрунтовно підтверджено прокуратурами західних держав - це кабала з Юрієм Бойком тільки за окремими інтересами.

Для чого висувається Юрій Бойко у президентських перегонах? Щодо його особи навіть мінімальна реабілітація є неможливою. Для початку, одначе, реабілітаційного процесу Бойко, здається, залишив Опозиційний блок або блок залишив його. Одначе, для Путіна Бойко - лише один з дуже корисливих претендентів. Особа кандидата Бойка, без сумніву, одіозна або, бодай, контроверсійна. Однак, задля справедливості та аналізу слід, щонайменше, хоч побіжно глянути на його передвиборну програму:

«Наша держава має бути незалежною та нейтральною. Ми живемо в багатонаціональній державі, і саме на основі цього маємо сформувати єдину політичну націю, де всі народи матимуть рівні права, рівні умови для розвитку - без будь-яких обмежень та заборон, незалежно від чисельності та місця проживання. Забезпечення рівних умов та прав для кожного громадянина має бути пріоритетом держави».

Промовиста фраза. Забудьте про українську Україну. Чи не нагадує цей вступ гасла Леніна при створенні СРСР? Також забудьте про Європейський Союз (ЄС) і Організацію Північноатлантичного договору (НАТО).

«Ми знаємо, як зупинити бойові дії на Сході... Україна виконає всі міжнародні зобов'язання для встановлення миру на Донбасі. Зробимо все, щоби припинити збройний конфлікт виключно мирним шляхом. Нова влада піде на прямі переговори з усіма сторонами конфлікту - заради миру та повернення територій і населення під юрисдикцію України».

Стільки щодо війни. Тобто, Бойко готовий на всі поступки Кремлю задля миру. Крим зовсім примовчано, тобто, Крим залишиться при Російській Федерації. Кращого алгоритму для закінчення війни не міг би придумати Путін.

«Збільшимо повноваження місцевої влади. Забезпечимо перехід до прямих виборів керівників регіонів. Забезпечимо економічну самостійність регіонів для зміцнення української державності. Підхід до формування місцевих бюджетів буде переглянуто. Територіальні громади отримають більше фінансових можливостей для щоденних потреб і розвитку».

Тобто - федералізація України!

«На вулицях пануватимуть закон і порядок... Буде запроваджено безумовну кримінальну відповідальність за екстремізм і пропаганду ворожнечі, насильства, етнічної або расової переваги».

От хіба знов привид для арештів за пропаганду та агітацію чи, взагалі, громадянську діяльність...

«Гарантуємо невтручання держави в питання церкви».

Відповідь Порошенкові та Вселенському Патріарху. Українська влада не втручатиметься у релігійні справи, а залишить це хіба Москві.

А далі:

«Збільшимо зростання економіки до 5-7% на рік шляхом розвитку високих технологій, ефективної державної підтримки національного товаровиробника та розвитку підприємництва. Забезпечимо умови для зменшення безробіття, створення нових робочих місць, стимулів для відновлення виробництва та повернення трудових мігрантів додому. Зупинимо зростання цін, знизимо борговий тягар на економіку, забезпечимо надійну роботу банківської системи. Створимо стимули та спеціальні умови кредитування для розвитку і підтримки малого та середнього бізнесу, сільськогосподарських та фермерських підприємств».

Знову барвисті фрази, обіцянки без алгоритму. Як заплатити за цей рай?

«Забезпечимо збільшення власного видобутку вугілля, газу та потужний розвиток української енергетики, що є гарантією енергетичної незалежності та надання якісних послуг за соціально відповідальними тарифами для населення».

Щодо вугілля - чи є надія на очищення довкілля? Щодо газу та української енергетики - то скажи, Бойку, звідкіля і яким чином?

«Встановимо справедливу систему оподаткування та знизимо податки для громадян та бізнесу. Нашим пріоритетом буде подолання бідності на основі сильної національної економіки. В Україні громадяни будуть мати дохід, не менший за фактичний прожитковий мінімум. Прожитковий мінімум відповідатиме реальним потребам людей, а не вигаданим чиновниками нормам. Українці отримуватимуть гідні зарплати та пенсії. Працівникам державних підприємств та бюджетних установ будуть погашені борги із заробітної плати. Забезпечимо соціальну допомогу кожному, хто її потребує...»

Соціалістичний рай, але за чиї фонди. Потім йде стримування медреформи та забезпечення медичної опіки та ліків для всіх. Але як? А далі - гарантія пенсії після 15 років на пільговій базі, а іншим - після 25 років. Як за заплатити? Доступ до освіти всім. І тут повернення до минулого і наближення до сусідів Путіна та навіть задоволення Орбана:

«Поновимо 10-річний термін здобування середньої освіти та поглиблене вивчення основних дисциплін у школах. Повернемо право громадян навчатися рідною мовою. Забезпечимо реальний нейтралітет та позаблоковість України. Подолаємо протиріччя з усіма країнами-сусідами, зокрема, з Росією».

Фраза за фразою. Буде все, тільки немає як це усе оплатити. Злагодимо конфлікт із Росією, немовби ми його влаштували. Зупинимо медичну реформу, і всі будуть мати доступ до медичного обслуговування, якого не мали за весь час до реформи. Не буде однієї державної мови в освіті - української. Всі будуть користуватися власною мовою, тобто російською.

Наостанок - зробимо те, чого найбільше хоче Кремль - залишимо євроінтеграцію, спільну оборону НАТО та будемо позаблоковою країною, тобто, невідпорною на будь-яку російську агресію і тому слухняним виконавцем волі Кремля.

Якщо виборець не знає особи Юрія Бойка, нехай ознайомиться з його програмою та порівняє її з Ленінською програмою творення СРСР. Побачить, що обидві програми подібні. Історія навчила, як така програма втілилась.

P.S. Вибачте, забув додати, що кандидат Юрій Бойко зовсім не бачить корупцію як проблему і не згадує у своїй програмі. А чому він мав би? На підставі цієї корупції він сьогодні і є кандидатом у президенти.

Якщо росіяни не хочуть їсти свій газ, вони мусять домовлятися, – Карл Більдт

Настанови чи бачення?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers