rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

 

Ігор Радівілов виграв етап Кубка світу-2019 в Австралії

Український гімнаст, бронзовий призер Олімпіади-2012 у Лондоні Ігор Радівілов виграв етап Кубка світу в Мельбурні (Австралія) в опорному стрибку.

Як повідомляє xsport.ua, українець показав найкращий результат в опорному стрибку, набравши 14,949 бала.

На другому місці виступ завершив Лоріс Фраска з Франції (14,900). «Бронзу» змагань виборов британець Домінік Кеннінгем (14,749).

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Радівілов також взяв «золото» Кубка світу в опорному стрибку на етапі в Котбусі (Німеччина).

ТХЕКВОНДО

 

Українці вибороли дві медалі на етапі КС-2019 в Єгипті

Етап Кубка світу з тхеквондо (WTF) Egypt Open G2, на якому українські спортсмени вибороли золоту та бронзову нагороди, завершився в єгипетській Хургаді. Про це повідомляє xsport.ua.

Владислав Бондар виграв золоту медаль у ваговій категорії до 87 кілограмів. У фіналі боєць, який представляє українську національну команду, переміг тунісця Ясіні Трабелсі.

«Бронзу» у ваговій категорії до 54 кг завоював українець Тарас Мальченко, що представляє на Кубку світу клуб «Мотор-Січ».

ФЕХТУВАННЯ

 

Ольга Харлан на Гран-прі Каїру виграла першу медаль у сезоні-18/19

Лідер жіночої збірної України з фехтування на шаблях Ольга Харлан у столиці Єгипту стала бронзовою призеркою Гран-прі Каїра.

Українка почала виступ одразу в турі прямого вибування, будучи третім номером посіву. В 1/32 фіналу Ольга здобула перемогу над китаянкою Ян Хенгу (15:4), далі так само легко отримала перемогу над росіянкою Ольгою Нікітіною (15:6), вибила з боротьби свою колегу по збірній Аліну Комащук (15:9), а в 1/8 турнірної таблиці обіграла ще одну представницю Китаю - Шао Яци (15:6).

У півфіналі Ольга Харлан зустрілася з південнокорейською шаблісткою Чой Суйон. Цей поєдинок був сповнений драматизму. Бій почався з рахунку 5:0 на користь кореянки і лише після цього українка зуміла вперше завдати удару. Переломним став момент, коли цифри на табло були 10:4 на користь Чой Суйон. Ольга реалізувала п'ять вдалих атак поспіль, але потім, за рахунку 10:9, зазнала травми - раптово оступилася на доріжку, підвернувши ногу при виконанні обопільних атак.

Після надання допомоги медичними працівниками українська фехтувальниця продовжила бій і зрівняла рахунок - 11:11 а потім і взагалі вийшла вперед - 14:12. Незважаючи на такий стрімкий камбек, Ользі перемогти не вдалося - кореянка завдала три удари поспіль і зуміла вирвати перемогу з рахунком 15:12.

Таким чином Харлан завершила виступ на третьому місці, вигравши першу медаль у сезоні.

БАСКЕТБОЛ

 

Київське «Динамо-НПУ» вперше здобуло Кубок України

Команда баскетболісток київського «Динамо-НПУ» під орудою Володимира Рижова в яскравому та надзвичайно цікавому матчі обіграла «Київ-Баскет» у фінальному матчі розіграшу Кубка України сезону-18/19.

Зі стартових хвилин гравчині «Динамо» заволоділи ініціативою та не відпустили свого до закінчення матчу, - повідомляє fbu.ua.

Розпочали гру баскетболістки з володіння «Київ-Баскету», які й відкрили рахунок у матчі вже на дванадцятій секунді гри. Після цього чотири хвилини команди демонстрували практично рівну гру, а в ролі наздоганяючих доволі очікувано були гравчині «Динамо». Проте, Андреона Кийс вдалим проходом під кільце «Київ-Баскету» зуміла вивести свою команду вперед у рахунку і цим самим надати такий необхідний запал своїй команді. Надалі ініціативу легіонерки підтримали Фастова, П'янтак та Морріссет, і на першу перерву команди пішли за переваги «Динамо» в 6 очок - 17:23.

Друга половина була ще більш вдалою для команди Володимира Рижова: номінальні гості ефективніше атакували кільце суперниць, краще підбирали та грали в хорошу команду гру - як результат - за 5 хвилин до завершення другого періоду команда «Динамо» набрала вдвічі більше балів, ніж «Київ-Баскет» - 19:38.

Завершилась перша половина ж за рахунку 27:48 для «Динамо».

У великій перерві Володимир Холопов зумів налаштувати своїх підопічних на битву, і ті зі стартових секунд кинулися скорочувати відставання. Щоправда, і наставник «Динамо» зумів побудувати активний захист своєї команди, тож, за підсумками чверті, команда «Київ-Баскет» відквитала лише один бал.

Проте, в завершальній десятихвилинці наздоганяюча команда ледь не створила диво: програючи -20 на старті періоду гравчині в жовто-чорній формі зуміли відквитати 12 балів та скоротити різницю лише до восьми очок. Але після цього лідерки «Київ-Баскету» одна за одною почали сідати на лавку для запасних через перебір персональних зауважень, відповідно наздогнати суперниць їм так і не вдалося.

64:89 (17:23, 10:25, 20:19, 17:22) і баскетболістки «Динамо-НПУ» - нові володарки Кубка України з баскетболу серед жіночих команд.

ТЕНІС

 

Сергій Стаховський піднявся в світовому рейтингу на 15 позицій

Український тенісист Сергій Стаховський покращив свій результат на 15 позицій в оновленому рейтингу Асоціації тенісистів професіоналів (ATP).

Завдяки виходу до чвертьфіналу в Марселі, він посідає тепер 126-е місце.

Нагадаємо, Сергій Стаховський не зміг пробитися до 1/2 фіналу турніру Асоціації тенісистів професіоналів (ATP) у Марселі (Франція) з призовим фондом 645,5 тисячі євро. У чвертьфінальному матчі 33-річний український тенісист програв у двох сетах лідеру «посіву» Стефаносу Ціціпасу з Греції з рахунком 4:6, 3:6.

Як повідомляє btu.org.ua, це - найкращий результат у рейтингу ATP серед українських тенісистів.

У ТОП-10 світового рейтингу ATP всі тенісисти зберегли свої попередні позиції.

20-річний Стефанос Ціціпас, який у неділю завоював титул у Марселі, наближається до ТОП-10 і піднявся на 11 сходинку. Вперше до ТОП-100 потрапив Фелікс Оже-Альяссім (60): 18-річний канадець тепер є наймолодшим гравцем у сотні найсильніших.

 

У рейтингу WTA Еліна Світоліна зберегла місце у ТОП-6

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна залишилася шостою в оновленому 25 лютого рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Як повідомляє btu.org.ua, 24-річну харків'янку Еліну Світоліну, в активі якої 4900 очок, випереджають у списку японка Наомі Осака (6871), румунка Сімона Халеп (5727), чешка Петра Квітова (5605), американка Слоун Стівенс (5248) та чешка Кароліна Плішкова (5145).

Інші представниці України у ТОП-100, 29-річна киянка Леся Цуренко (2030) та 18-річна одеситка Даяна Ястремська (1386) посідають 24-е (-1) та 36-е (-2) місце відповідно.

Наблизилася до ТОП-100 Катерина Козлова (533), яка піднялася на 11 рядків і тепер - 115-а.

Додамо, що свій особистий рекорд оновила на одну сходинку 19-річна Катаріна Завацька (№ 174).

 

Катерина Козлова зіграє в основній сітці тенісного турніру WTA в Індіан-Веллсі

Українська тенісистка Катерина Козлова виступить в основній сітці турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) 125k Series в Індіан-Веллсі (США).

У першому колі турніру WTA 125k Series в Індіан-Веллсі Катерина Козлова зіграє проти американки Варвари Лепченко, - повідомляє btu.org.ua.

У наступному раунді переможниця цієї зустрічі зіграє з шостою сіяною турніру Сарою Соррібес-Тормо з Іспанії.

Нагадаємо, минулого тижня українська тенісистка Катерина Козлова пройшла до чвертьфіналу турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Будапешті (Угорщина) з призовим фондом 250 тисяч доларів.

У боротьбі за вихід у півфінал українка в трьох сетах поступилася першій «ракетці» турніру Елісон ван Ейтванк (Бельгія) з рахунком 6:3, 1:6, 4:6.

ФУТБОЛ

 

У матчі 19-го туру УПЛ «Карпати» у гостях розгромили «Ворсклу»

24 лютого львівські «Карпати» провели свій перший офіційний матч у новому році. Суперником «левів» у гостьовій грі була полтавська «Ворскла». «Зелено-біле» дербі у Полтаві завершилося перемогою карпатівців з розгромним рахунком 4:0.

Футбол. Чоловіки. Чемпіонат України.

Прем'єр-ліга-18/19. Матч 19-го туру

«Ворскла» (Полтава) - «Карпати» (Львів) - 0:4 (0:1)

Арбітр - Костянтин Труханов (Харків).

Асистенти арбітра: Сергій Приступа (Харків), Віктор Нижник (Вінниця).

Четвертий арбітр - Катерина Монзуль (Харків).

Делегат ФФУ - Юрій Титаренко (Київ).

Спостерігач арбітражу - Ігор Ярменчук (Київ).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Скляр, Шарпар, Карека, Кобахідзе (Шехіч, 55), Даллку, Тарадуда, Кане, Артур (Ребенок, 78), Васін (Коломоєць, 65).

Запасні: Ткаченко, Габелок, Мисик, Мартиненко.

Головний тренер - Василь Сачко.

«Карпати»: Кучинський, Сандохадзе, Папа, Мегреміч, Мякушко, Кльоц, Онгла, Гуцуляк (Слива, 89), Швед, Дебелко (Понде, 76), Ді Франко (Йода, 86).

Запасні: Пеньков, Ковтун, Бусько, Варгас.

Головний тренер - Фабрі Гонсалес.

Голи: Ді Франко, 25, Швед, 51 (пен.), 55, 90+1.

Нереалізований пенальті: Карека, 85 (повз ворота).

Попередження: Тарадуда, 48, Скляр, 73, Шехіч, 85, Коломоєць, 89 - Дебелко, 7, Гуцуляк, 60, Ді Франко, 71, Папа, 85.

Для кількох карпатівців цей вихід став дебютним, - пише fckarpaty.com.  Головний тренер Фабрі Гонсалес, який зараз є найдосвідченішим наставником в українській Прем'єр-лізі, використав ту ж схему, над якою команда працювала на зборах, - 3-4-3.

Ворота захищав Кучинський, трійку оборонців склали Сандохадзе, Папа та Мегреміч. Мякушко і Гуцуляк розташувалися на флангах, Кльоц та Онгла у центрі полі. В атаку було відправлено Шведа, Ді Франко та Дебелка. Цілком логічно, що головний тренер з поміж кількох варіантів, на позицію центрального нападника вибрав саме Дебелка, а не Понде чи Йоду. По-перше, Роман більш звичний до української зими, а по-друге, зважаючи на важке поле та стиль суперника, Дебелко, за рахунок своїх габаритів, мав би допомогти команді краще чіплятися за м'яча.

Обидві команди почали дуже обережно, при цьому не ризикували і часто помилялися, що було зумовлено не дуже якісним газоном. І все ж, Васін та Дебелко знайшли можливість пробити - удар полтавця був більш небезпечним, але м'яч все одно пролетів вище воріт.

Трохи згодом «Карпати» почали діяти впевненіше, особливо на правому фланзі, де Мякушко та Швед частенько завдавали клопотів своїм суперникам. У той же час, оборона «левів» діяла максимально грамотно тактично - зон не кидали, гравців не відпускали.

«Карпати» забили у середині тайму. Папа здорово зіграв на випередження, відпасував м'яча вперед, де Ді Франко з Дебелком вибороли позицію - круглий опинився в Гуцуляка, який прострілив у центр штрафного. Артур послизнувся і не зміг завадити Ді Франко з другої спроби розстріляти Шуста - 0:1. «Ворсклі» було дуже складно прорізати оборону львів'ян, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

На початку другого тайму «Карпати» забили вдруге. Після подачі кутового не пощастило Денисові Васіну, який, очевидно, випадково і без злого наміру, боляче вдарив Дебелка. І хоч полтавці апелювали до арбітра, мовляв, не було там порушення, але той свого рішення не змінив. Швед точно пробив, без шансів для Шуста.

А за кілька хвилин Швед оформив дубль. З першої спроби, після швидкої атаки, пробити не вдалося нікому, але Пердута подарував м'яча Шведу, який ефектно прибрав кількох суперників і акуратно поцілив у дальній від Шуста кут - 0:3!

Лише після третього гола «Ворскла» прокинулася і почала серйозно загрожувати воротам Кучинського. Правда, кіпер «Карпат» блискуче впорався з ударами Артура та Шехіча, тим самим не дав довести фінал гри до валідолу.

Свій момент створили і «Карпати». Невтомний Дебелко заробив небезпечний штрафний, що його виконав Кльоц. Дмитро ефектно перекинув стінку, але Шуст і штанга не дали хавбеку «левів» забити четвертий гол.

Наприкінці матчу Костянтин Труханов призначив пенальті у ворота «Карпат». Якщо за фол Васіна ще можна сперечатися і щось комусь доводити, то «фол» Гуцуляка викликав щирий сміх не лише в самого винуватця, але й в усіх, хто мав щастя дивитися цей матч. Карека пробив дуже сильно і вище воріт. Як то кажуть у Львові - нема на то ради.

Завершилося все погромом. Свіжий Йода, який разом із Сливою дебютував за «Карпати», спокійно віддав пас на вільного Шведа, який спершу обіграв Шуста, а згодом захисника і забив вже у порожні ворота - таким чином карпатівський вихованець оформив свій перший хет-трик на професійному рівні.

БОКС

 

Володимир Продівус став віце-президентом Європейської конфедерації

Президента Федерації боксу України, члена виконкому Міжнародної боксерської асоціації (AIBA) Володимира Продівуса обрано віце-президентом Європейської конфедерації боксу (EUBC).

Кандидатура Продівуса була підтримана переважною більшістю членів Генеральної асамблеї EUBC, - повідомляє прес-служба ФБУ.

«Для мене велика честь обійняти посаду віце-президента Європейської конфедерації боксу, представляти нашу державу та український бокс на світовому рівні, - зазначив Володимир Продівус. - Хочу висловити слова подяки президентові EUBC Франко Фальчінеллі за підтримку, а також усім членам Генеральної асамблеї, які віддали голоси за мою кандидатуру. Переконаний у тому, що завдяки спільним зусиллям нового керівництва EUBC нам вдасться вивести європейський бокс на новий якісний рівень. Зроблю все можливе для реалізації цієї мети».

Додамо, що на Генеральній асамблеї EUBC обрали трьох віце-президентів EUBC з п'яти поданих кандидатур. Разом з Україною на цю посаду претендували представники Росії, Голландії, Туреччини та Молдови.

Інтелект у спорті: користь чи тягар?

Україна жорстко боротиметься з маніпуляціями у спортивних змаганнях

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers