rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Чоловічі шапки – модні тенденції

Зима вже майже минула, але попереду - березень, час, коли з шапкою краще дружити. Не засмучуй маму!  Останні колекції аксесуарів для сильної статі вражають приємною різноманітністю фасонів, матеріалів та оздоблення. Серед епатажних і класичних моделей можна підібрати виріб на будь-який вік і статус, розбавити однотонний зимовий гардероб новими відтінками.

 

Title Title 

 

Особливості та переваги

 

Купівля шапки стає необхідністю для чоловіків, які дбають про своє здоров'я. Це - надійний варіант захисту від холоду та вітру. Серед переваг будь-яких моделей для сильної статі - мінімальний догляд за виробом, комфорт і практичність. Шапки повинні бути теплими, м'якими і легкими. Хоча сучасні молоді люди активно цікавляться модними напрямками, дедалі частіше купують яскраві стильні екземпляри з каталогів відомих брендів.

Очевидними особливостями чоловічого головного убору є:

стримана колірна гама і прості відтінки;

мінімальна кількість декоративних елементів для прикраси;

спрощені фасони.

Дизайнери пропонують неординарні колекції на будь-який випадок і погоду. У гардеробі активного чоловіка можуть бути полегшені вироби для поїздки в автомобілі, утеплені - для довгої прогулянки або морозного дня, практичні - для відпочинку на природі.

Модні тенденції сезону

 

Сучасний чоловік прагне виглядати стильно й елегантно, тому стежить за модними новинками і течіями. Останні колекції від іменитих будинків моди виокремлюють деякі тренди сезону:

велика кількість трикотажу, присутність ручної роботи;

круглі або витягнуті форми, модна шапочка-унісекс «біні»;

шапка цікаво «лежить» на голові зі зсувом набік або на потилицю, відкриває лоб або непомітно коригує форму обличчя;

декоративні акценти у вигляді великого принту або логотипу спереду, легка невигадлива в'язка і прості лінії;

стильні шапки з натурального хутра різних фасонів.

Найактуальнішими залишаються класичні вироби, які легко комбінувати з пальтом, пуховиком або шкіряною курткою. Вони не виходять з моди завдяки своїй універсальності і комфорту.

Види і моделі чоловічих шапок

 

У цьому сезоні однаково популярні класичні спрощені моделі і стильні варіанти з нотками екстравагантності. Calvin Klein, Gucci і Moncler Gamme Bleu пропонують одягати берети, молодіжні кашкети або капелюхи з широкими полями, доповнювати повсякденний гардероб оригінальними наборами з довгими яскравими шаликами.

Найбільш популярні та актуальні моделі сезону:

Тонкі трикотажні шапочки облягаючого фасону. Вони - максимально прості й акуратні, ідеально «сидять» на голові. Як варіант, можна підбирати вироби з ненав'язливими або фактурними візерунками, геометричним орнаментом, легким або контрастним малюнком.

В'язані «біні»: найпопулярніший молодіжний варіант з об'ємом на потилиці. Хлопці відвертають таку шапку, формуючи будь-який бажаний стиль і фасон. Практична і легка річ чудово підходить до теплого одягу, може доповнюватися цікавим декором або нашивками.

Шапочки з бубонами одразу сподобалися молоді. В'язані фактурні малюнки з ліній та ромбів доповнюються невеликими бубонами з такої ж нитки або контрастують з основним тоном. Вироби часто виконують у ручній техніці, що робить їх ще теплішими і приємнішими.

 

Title
 

 

З хутряними помпонами: не менш актуальний тренд сезону. Великі або середні за розміром, такі помпони прикрашають верхівку трикотажної або кашемірової шапки. У моді - довгий ворс песця, єнота або лисиці, який залишають у натуральному кольорі або фарбують у тон виробу.

З відворотом різної ширини: стильні в'язані моделі з такою деталлю - однаково гарні для обличчя будь-якого типу. Крім додаткового візуального об'єму, вони добре прикривають вуха й потилицю від холодного вітру. На вилозі дизайнери розміщують контрастний декор, який додає оригінальності.

Виконані візерунком «резинка», чоловічі шапки дуже гарно облягають голову. Залежно від товщини нитки, вони виходять теплішими або полегшеними. Другий варіант ідеально підходить для водіїв, які проводять багато часу за кермом і хочуть відчувати комфорт.

Англійська резинка - це гарний простий візерунок, який робить головний убір об'ємним. Він однаково підходить для стильних «біні», цікавих кепі і комплектів. Його рівні лінії добре виглядають із солідними дублянками або класичними пальтами, тому аксесуарам з таким візерунком часто надають перевагу чоловіки середнього і старшого віку.

 

Title
 

 

З косами: об'ємні й ефектні візерунки дизайнери вміло адаптували до чоловічих головних уборів. Красиві молодіжні шапочки з хутряними або трикотажними помпонами можуть бути об'ємними, з пухнастої або гладкої нитки, з вушками або вилогами. Такі аксесуари є в колекціях Missoni, Berluti і Gucci. Для молодих хлопців вони пропонують подовжені ковпаки з візерунками «коси», які цікаво поєднуються з пуховиками або хутряними куртками.

 

Title
 

 

Шапка візерунком «зигзаг удачі»: ручна робота - знову в тренді. Цікавий геометричний орнамент із тонких ліній гарно складається у стильному виробі. Вона акуратно облягає голову, ідеально поєднуючись із класичним і повсякденним чином. Проста форма довго не вийде з моди завдяки універсальності і практичності, можливості підібрати відтінок під верхній одяг. Вона - настільки вдала, що однаково припала до смаку підліткам і старшим чоловікам.

З вушками: найбільш вдалий варіант для холодних вітряних днів. Невелику деталь зі шкіри, стьобаного трикотажу або стриженого хутра акуратно забирають під шапку в теплу погоду. Її відвертають при необхідності, захищаючи голову від протягів або снігу. Такі вставки можуть бути наявними на фетрових або вовняних беретах, модних кепках. Справжній тренд - подовжені вушка на в'язаних виробах, які фіксуються плетеними зав'язками.

 

Title
 

 

Шапка-каптур: цікавий молодіжний хіт із теплих ниток може бути гладким, з візерунком косами або смужками. Широкий каптур у зимову погоду легко накинути на голову, не боячись негоди і опадів. З балоновими куртками або драповими жакетами така річ допоможе створити стильний образ на щодень.

 

Title
 

 

Капелюх з великими або маленькими полями з'явився на подіумі у багатьох чоловічих колекціях. Звичайне пошиття дозволяє виглядати дещо брутально. У такому головному уборі з темної вовни або фетру чоловік нагадує знаменитого гангстера часів Аль Капоне. Блискуча атласна стрічка добре грає на контрасті з матовим текстилем, підходить до ділового стилю верхнього одягу.

 

Title
 

 

Берети: теплі однотонні аксесуари пропонує модний дім Gucci. Ефектний об'єм чудово підкреслює мужній погляд і вписується у стиль великого міста.

Своєрідним трендом нового сезону є чоловічі шапки з натурального хутра. Серед безлічі цікавих моделей легко підібрати варіант для повсякденних прогулянок, морозних днів або походів на природу. Найбільшою популярністю у хлопців користується малахай - розкішна вушанка з хутра з довгим густим ворсом і оригінальною деталлю у вигляді хвоста на потилиці. Недбалий фасон з довгими «вухами» ідеально зігріває, підкреслює широкі вилиці і доповнює дорогі пальто, ефектні дублянки. Для малахая більше підходить м'яке хутро єнота або лисиці.

 

Title
 

 

Більш акуратна модель для солідних чоловіків - звичайна вушанка з шкіряним верхом. Приємне хутро норки або песця робить її неймовірно теплою, м'якою і практичною. Такі речі одягають, не зав'язуючи, дещо недбало і відкрито. Цікаве оформлення верху з яскравої плащової тканини або картатої тканини виглядає ефектно і нестандартно.

У цьому сезоні несподівано увійшли в моду папахи з натурального каракулю або стриженої норки. Сучасний аксесуар - більш об'ємний, без вираженого щільного каркаса. Красиві моделі виходять із хутра з довгим ворсом: песця або єнота. Вони - менш високі, ніж каракулевий варіант, але краще захищають від поривів вітру.

 

Title
 

 

Хлопці не бажають розлучатися з кашкетами навіть у зимову негоду. Цікаві лінії зі щільних теплих тканин нагадують звичні бейсболки, мають шкіряний дашок або яскраву обробку. Вони можуть бути з натуральної м'якої шкіри, вовняної картатої тканини або кашеміру. Свіже рішення - кашкет з хутра нерпи або стриженої норки. Акуратний дашок захистить очі від вітру, скоректує повне обличчя і підкреслить вилиці.

Забарвлення і візерунки

 

Більшість чоловічих шапок виконані у простій класичній гамі. У колекціях бюджетних брендів переважає глибокий синій або темно-сірий, чорний, бежевий або попелястий кольори. Така ж тенденція зберігається й у хутряних виробів: фарбоване хутро не користується популярністю. У моді - натуральність і природність.

У тренді - в'язані вироби зі строкатого або приглушеного меланжу. На зміну надто яскравим відтінкам прийшли гірчичний і цегляний.

 

Title
 

 

Найпопулярнішими колірними рішеннями є:

Чорні шапки: такі моделі можна знайти в усіх колекціях цього сезону. Простий тон легко вписується у будь-який образ і підходить для чоловіків різного віку.

Білі шапки з трикотажу подобаються молодим хлопцям. Колір часто слугує палітрою для яскравого візерунка або орнаменту, великих принтів.

Сіра класика - завжди в тренді, тому імениті дизайнери активно застосовують усі відтінки: від легкого димчастого до глибокого графіту. Комплекти з попелястої шапки і шалика підтримують діловий образ, добре гармоніюють з кольоровими деталями.

 

Title
 

 

Червоні тони рідко використовуються як основний колір чоловічого головного убору. Соковитий відтінок краще використовувати як яскравий штрих на візерунку.

У моду повертаються скандинавські візерунки і мотиви. Олені з гумористичними нотами прикрашають найстильніші шапки. Це - не просто плетений орнамент, але й яскраві аплікації з коміксів. Для юних модників більше підходять принти у вигляді логотипів бренда, великих літер або жартівливих гасел. Burberry і Dolce&Gabbana пропонують вироби зі східними мотивами.

Матеріали

 

 

Title
 

 

Найбільшою популярністю, як і раніше, користуються чоловічі в'язані шапки. Хороша натуральна шерсть або ангора добре зберігає тепло і може бути забарвлена у різні відтінки. Такі речі - м'які на дотик та комфортні при повсякденному носінні. Машинна в'язка дає гладку поверхню і максимальне облягання. Легші примірники роблять із трикотажу, який підходить для теплих ковпаків або моделей з відворотом, спортивних або «біні».

У моді - чоловічі шапки з товстої вовняної чи кашемірової нитки, які виготовляють на замовлення. З такого матеріалу виходять гарні й об'ємні резинки, «коси» або джгути. Доповнивши її хутряним помпоном, можна отримати унікальний головний убір у стилі Moschino або Y-3.

Модне у цьому сезоні натуральне хутро є в колекціях Moschino, Antonio Marras і Astrid Andersen, які надають перевагу непофарбованому ворсу лисиці, єнота або соболя. М'який матеріал дозволяє створювати стильні шедеври з приємним блиском. Бюджетніші варіанти шиють з мутона або ондатри, які ідеально підходять для сильної зими. Цікаві чоловічі кашкети або вушанки гарного силуету виходять із шкіри або замші. У поєднанні з хутром або теплим флісом вони слугують чудовою основою для модного аксесуара.

Як вибрати

 

Чоловіки надають перевагу легким і комфортним варіантам, тому для частих поїздок на автомобілі буде достатньо легкого трикотажу або стильної утепленої кепки. Для холодних днів підійдуть об'ємні хутряні папахи або вушанки. Молодим активним хлопцям можна доповнити гардероб шкіряним або трикотажним кашкетом з дашком, в'язаною шапкою з незвичайним орнаментом. Солідний діловий образ краще доповнити кашеміровим або ангоровим комплектом з шаликом приглушеного відтінку.

Брендові новинки

 

Чоловічі шапки входять до колекції найбільш популярних брендів одягу. Кожен модний дім пропонує свої новинки й особливі деталі, орієнтуючись на різний вік.

Armani Jeans робить ставку на лаконічність трикотажних аксесуарів, прості відтінки синього і сірого, строкатий меланж. Спортивні шапки з логотипом бренда виконані гладкою в'язкою, не мають яскравого декору. Цікава обробка коротким хутром додає нотку епатажності.

 

Title
 

 

Колекція від PUMA - це м'які «біні» з відворотом і логотипом бренда, молодіжні моделі з етнічним орнаментом і бубоном, якісний однотонний трикотаж. Багато виробів виконані у стилі унісекс і легко комбінуються з пуховиками.

У новому зимовому каталозі від LACOSTE зібрані найбільш цікаві екземпляри для модників чоловічої статі: в'язані гумкою або аранами шапки з помпонами, з геометричними візерунками й об'ємними «косами». Неяскраві тони сірого, бежевого і молочного розбавлені червоним і синім кольорами.

Останні новинки від OSTIN відрізняє велика кількість складних орнаментів на темному тлі, в'язка англійської гумкою і пустотливі помпони з акрилу. Для юнаків підійдуть вушанки зі штучного хутра і водонепроникної плащової тканини, які дозволяють гуляти у будь-яку погоду.

 

Title
 

 

Calvin Klein здивував шанувальників кепі, що нагадують жокейське екіпірування. Широкий дашок добре підкреслює мужні вилиці, а темні відтінки підходять до будь-якого повсякденного образу. Вони ідеально тримають форму і надають солідності.

З чим одягати?

 

У холодну пору року молоді активні чоловіки надають перевагу легким лижним пуховикам і курткам. До них ідеально підходить будь-яка шапочка спортивного крою, легкі «біні» або шкіряні бейсболки. До дорогої дублянки краще підібрати головний убір з натурального хутра, об'ємну вушанку або кашкет з нерпи. Укорочені або молодіжні дублянки добре доповнюються однотонними аксесуарами великої в'язки зі стриманим декором.

Багатьом чоловікам, які надають перевагу пальтам приталеного крою, важко вибрати відповідний головний убір. Стилісти радять звернути увагу на красиві кашкети у дрібну клітинку, шапки з дашком, які візуально створюють об'єм на маківці. Справжні модники можуть доповнити образ ефектним капелюхом. До укороченого драпового пальта добре підійде однотонна трикотажна шапка з відворотом без візерунків.

Джерело: «News Daily»

 

Сауна після тренування. Шкідливо чи корисно?

Плавання для «чайників»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers