rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Дзюдо

ДЗЮДО

 

Федір Панько виграв етап Відкритого Кубка Європи-2019 у Римі

Український дзюдоїст Федір Панько став переможцем етапу Відкритого Кубка Європи сезону-2019, який проходив у столиці Італії - Римі.

У фіналі Панько у ваговій категорії понад 100 кг переміг співвітчизника Андрія Колесника, - повідомляє Федерація дзюдо України на своїй сторінці у Facebook.

«У фіналі Континентального Кубка в Римі Федір Панько переміг киянина Андрія Колесника завдяки меншій кількості попереджень «шидо», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, «золото» змагань здобув 23-річний український дзюдоїст Федір Панько, а «срібло» дісталося 25-річному Андрієві Колеснику.

ФІГУРНЕ КАТАННЯ

 

Фігуристка Анастасія Архипова здобула другу медаль України на ЄЮОФ-2019

На ХІV зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі-2019, який триває в Сараєво та Східному Сараєво, 15-річна фігуристка Анастасія Архипова здобула другу медаль у скарбничку збірної України.

Українська одиночниця зійшла на юнацький олімпійський подіум після того, коли у довільній програмі, так само, як і в короткій, показала третю суму балів, довівши, що вона є однією з найсильніших на континенті у своїй віковій категорії, - повідомляє ufsf.com.ua.

Нагадаємо, після виконання короткої програми Настя посіла третю сходинку (58,58 бала).

Вочевидь, хвилювання не дозволило Анастасії повною мірою продемонструвати у довільній програмі всі свої можливості на льоду, зокрема, у стрибковій частині. У той же час українка у своїй програмі на пісню Джона Леннона «Imagine» була артистичною, показала чудове ковзання. Її оцінка за довільну склала 103.15 бала, а за підсумками двох програм фігуристка отримала 161.73.

«Було дуже важко налаштуватися психологічно. Я виступала останньою. Ці 40 хвилин до мого виходу на лід були дуже хвилюючими. Мені було складно сконцентруватися й не нервувати. Для мене це друга бронзова нагорода в моїй кар'єрі: так склалося, що я завжди вигравала «золото» або «срібло». Безумовно, я рада цій медалі, але якщо б виконала свою програму без помилок, то мала би вищі бали. Я хочу висловити щирі слова подяки всім, хто мене підтримував - близьким, тренеру, друзям, вболівальникам! Я відчувала цю підтримку й вдячна кожному!» - цитує 15-річну спортсменку noc-ukr.org.

Анастасія Архіпова подарувала українській юнацькій збірній, яка виступає на аренах ЄЮОФ-2019 у п'яти видах спорту, другу медаль. Спортсменку та її тренера Марину Амірханову вже привітав з цим досягненням президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

БОКС

 

Малиновський піднявся на перше місце в світовому рейтингу WBO

Всесвітня боксерська організація (WBO) 18 лютого оновила рейтинги різних вагових категорій.

Як повідомляє сайт WBO, український боксер у напівлегкій вазі Олег Малиновський піднявся на перше місце в рейтингу і може стати претендентом на чемпіонський бій.

Чемпіон - Оскар Вальдес (Мексика)

1. Олег Малиновський (Україна)

2. Джессі Магдалено (Мексика).

Олександр Усик продовжує володіти чемпіонським поясом у першій важкій вазі.

Чемпіон - Олександр Усик (Україна)

Тимчасовий чемпіон - Кшиштоф Гловацький (Польща)

1. Фірат Арслан (Німеччина).

Василь Ломаченко продовжує володіти чемпіонським титулом у легкій вазі.

Чемпіон - Василь Ломаченко (Україна)

1. Роман Андрєєв (Росія)

2. Мерсіто Геста (Філіппіни)...

...11. Денис Беринчик (Україна).

Нагадаємо, Василь Ломаченко досі не визначився із суперником на наступний бій, що відбудеться 12 квітня. Найімовірніше, наступним суперником українця стане обов'язковий претендент на пояс WBO британець Ентоні Кролла.

 

Ломаченко очолив рейтинг найкращих боксерів світу за версією talkSPORT

Чемпіон світу у легкій вазі за версіями WBA і WBO українець Василь Ломаченко очолив рейтинг р4р (незалежно від вагової категорії) за версією talkSPORT.

Інший українець, Олександр Усик, який є абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі, посів у списку третє місце, - повідомляє tribuna.com. А другим у рейтингу став американець Теренс Кроуфорд.

При складанні рейтингу до уваги брали результати боксерів, їхні виступи, рівень суперників і наскільки часто боксери проводили поєдинки топ-рівня.

ТОП-10 рейтингу р4р за версією talkSPORT

1. Василь Ломаченко (12-1, 9 KO)

2. Теренс Кроуфорд (34-0, 25 KO)

3. Олександр Усик (16-0, 12 KO)

4. Сауль Альварес (51-1-2, 35 KO)

5. Геннадій Головкін (38-1-1, 34 KO)

6. Майкі Гарсія (39-0, 30 KO)

7. Срисакет Сор Рунгвісаї (47-4-1, 41 KO)

8. Наойя Інуе (17-0, 15 KO)

9. Еррол Спенс (24-0, 21 KO)

10. Ентоні Джошуа (22-0, 21 KO)

КАРАТЕ

 

На етапі Карате 1 Premier League у Дубаї українки здобули два «срібла»

Title  
 Катерина Крива та Анжеліка Терлюга.
Фото karate.ua
 

З 15 до 17 лютого в Дубаї відбувся другий етап Карате 1 Premier League сезону-2019. Змагання, в яких взяли участь 737 спортсменів з 86-ти країн світу, проходили на арені Al Wasl Club Venue. В активі збірної України дві медалі, що здобули одеситка Анжеліка Терлюга та львів'янка Катерина Крива. 

Одеситка Терлюга, яка виступала у ваговій категорії до 55 кг, почергово перемогла каратисток з Канади (6:0), Японії (3:0), Ірану (3:0). У півфіналі лідерка світового рейтингу здолала за хантеєм єгиптянку Сальму Ельшафі (0:0). У фіналі вихованка Дениса Морозова зустрілася з другим номером світового рейтингу Вен Цзю-Юн з Китайського Тайпею. У напруженій боротьбі цього разу перемогла китаянка - 4:3, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Змагаючись у ваговій категорії до 50 кг, випускниця Львівського державного університету фізичної культури Катерина Крива почергово здолала суперниць з Італії (2:2, за хантеєм), Франції (2:0), Китаю (6:0). У півфіналі підопічна Ігоря Богдана з мінімальним рахунком 1:0 перемогла філіппінку Джунну Тсукі та вийшла у фінал на наступну зустріч зі своєю давньою суперницею Серап Озчелік з Туреччини, яка наразі є лідером поточного світового рейтингу. У вирішальному протистоянні туркеня виявилася сильнішою - 7:1. Цікаво, що українка першою заробила бал, але...

Дві срібні нагороди - дуже непоганий результат для змагань такого ґатунку. Слід зазначити, що цього року успіхи на міжнародних турнірах мають особливу вагу - адже вони дають бали для кваліфікаційного рейтингу на ХХХІІ літні Олімпійські Ігри 2020 року в Токіо.

Додамо, що найближчий великий старт для української збірної - перший етап сезону-2019 Серії А в Зальцбургу (Австрія), що відбудеться з 1 до 3 березня поточного року.

СНОУБОРДИНГ

 

Аннамарі Данча не їде на два етапи КС-2019 через брак коштів

Лідерка українського сноубордингу Аннамарі Данча пропустить наступні два етапи Кубка світу сезону-2019, що відбудуться в Південній Кореї та Китаї 16-17 і 23-24 лютого відповідно. Причина - відсутність фінансування.

Аннамарі Данча зіштовхнулася з проблемами реалій в українському спорті загалом та в нашому сноубордингу зокрема. Нагадаємо, десять днів тому на чемпіонаті світу-2019 в американському Парк-Сіті (штат Юта) українка стала шостою в гігантському паралельному слаломі, а потім здобула «срібло» в паралельному слаломі. При цьому у півфіналі українка виграла дуель у призерки зимової Олімпіади-2018 у південнокорейському Пхенчхані Рамони Хофмайстер з Німеччини, а у фіналі програла 0.85 секунди швейцарці Жюлі Цогг.

Нагорода аспірантки Львівського державного університету фізичної культури Аннимарі Данчі - перша медаль в історії українського сноубордингу на чемпіонатах світу і зимових Олімпійських іграх та перша в дорослій кар'єрі Аннамарі. Раніше Данча вигравала «золото» на юніорській першості світу (було це дев'ять років тому) та двічі ставала срібним призером Всесвітніх Універсіад - у 2011 і 2017 роках в турецькому Ерзурумі та казахській Алмати відповідно. До цього вона жодного разу не потрапляла в трійку призерів ні на етапах Кубка світу, ні на чемпіонатах світу й не входить наразі в ТОП-10 жодного із заліків Кубка світу з паралельних дисциплін, - пише ldufk.edu.ua.

«Хотіла здобути медаль. Напевно, ніхто, крім мене, в це не вірив. Але весь січень наполегливо готувалася і сподівалася показати високий результат. Перед кожним стартом молилася, щоб змогла доїхати першою. Так виходило, що мої суперниці помилялися (падали або ж вилітали за межі траси), а я чітко і стабільно рухалася до фінішу», - розповіла Аннамарі журналістам після нагородження в Парк-Сіті.

І що далі? Здавалося б саме зараз необхідно розвивати цей успіх, намагатися підкорювати нові висоти у спорті, здобувати трофеї та медалі і підніматися у світовому рейтингу! А що ми маємо реально - Данча не поїде на наступні два етапи Кубка світу!!! Чому?

«Планували поїхати на чемпіонат Канади, однак, зважаючи на хороший виступ на чемпіонаті світу, прийняли рішення трохи відпочити і подорожувати США, адже зворотний квиток до України на 16 лютого, тож у дні, які залишилися, хочу насолодитися цією країною. У лютому буде проведено ще два етапи Кубка світу, але через брак коштів участь у них я не братиму. А ось на етапах Кубка світу у Швейцарії (9 березня) та Німеччині (24 березня) змагатимуся», - розповіла спортсменка.

«Я не знаю причин такого рішення. Лише так само, як і ви, побачив інтерв'ю спортсменки. Будемо з'ясовувати, в чому справа. Іноді сам спортсмен не знає реальних причин, бо плануванням заходів займається федерація на рік наперед у межах виділених на рік коштів. Зараз не маю фактологічної інформації про цю ситуацію. Думаю, що у профільній федерації знають краще. Це - їхня пряма робота - забезпечити участь своїх спортсменів у міжнародних змаганнях», - розповів журналістам радник Міністра молоді та спорту Павло Булгак.

Що з цього приводу думають у федерації лижного спорту - невідомо, бо вони мовчать, а на дзвінки журналістів не відповідають.

Додамо, що за інформацією Міністерства молоді та спорту, минулого 2018 року на сноубординг держава виділила більше, ніж 2,1 мільйона гривень, цього року, 2019, дана сума збільшилася в два з половиною разу і становить 4 мільйони 240 тисяч гривень.

ТЕНІС

 

Леся Цуренко піднялася на 23-є місце світового рейтингу

Українські тенісистки після оновлення рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) показали хорошу тенденцію, як мінімум, не загубивши свої рядки.

Зокрема, Леся Цуренко, яка успішно пройшла в наступний раунд турніру в Дубаї, вперше в кар'єрі посідає 23-є місце рейтингу. Зазначимо, що такої високої позиції українка ще не досягала, - повідомляє btu.org.ua. Киянка обійшла американку Даніел Коллінс.

Також на одну позицію піднялася Еліна Світоліна, яка обійшла німкеню Анжелік Кербер - тепер харків'янка шоста. А 18-річна одеситка Даяна Ястремська зберегла за собою 34-у сходинку.

Що стосується українок поза ТОП-100 рейтингу, то Катерина Козлова залишилася на 126-му рядку, Ангеліна Калініна піднялася на одну сходинку (130), плюс дві позиції у Катаріни Завацької (175), а Марта Костюк піднялася на чотири рядки (191).

У ТОП-5 рейтингу насамперед варто відзначити падіння з другого на четверте місце чешки Петри Квітовою, яка дозволила обійти себе румунці Сімоні Халеп (2) і Слоан Стівенс зі США (3). Першою ракеткою світу, як і раніше, є японка Наомі Осака.

Теніс. Жінки. Оновлений рейтинг WTA

(станом на 18 лютого)

1. Наомі Осака (Японія)

2. Сімона Халеп (Румунія)

3. Слоан Стівенс (США)

4. Петра Квітова (Чехія)

5. Кароліна Плішкова (Чехія)

6. Еліна Світоліна (Україна)

7. Анжелік Кербер (Німеччина)

8. Кікі Бертенс (Бельгія)

9. Аріна Сасновіч (Білорусь)

10. Серена Вільямс (США)

...23. Леся Цуренко (Україна)

...34. Даяна Ястремська

...126. Катерина Козлова (Україна)

...130. Ангеліна Калініна (Україна)

...175. Катаріна Завацька (Україна)

...191. Марта Костюк (Україна)

 

Денис Молчанов переможно стартував у парній сітці турніру в Марселі

Український тенісист Денис Молчанов успішно стартував у парному розряді на турнірі ATP Tour 250 у Марселі (Франція).

У першому колі змагань Open 13 Provence з призовим фондом 645 тисяч 485 євро Денис Молчанов у парі з Ігорем Зеленаєм зі Словаччини здобув перемогу над дуетом Херард Гранольєрс (Іспанія)/Бенуа Пер (Франція) з рахунком 6:4, 7:6 (5).

Як повідомляє btu.org.ua, два сети звітного поєдинку загалом тривали 1 годину та 20 хвилин.

У першому сеті українсько-словацька пара виконала один брейк, а в другій партії не змогла завершити матч на своїй подачі з рахунком 5:4. На тай-брейку суперники відіграли 11 очок без міні-брейків. Молчанов і Зеленай на матчбол взяли розіграш на подачі іспансько-французької пари і заробили путівки до чвертьфіналу.

Додамо, що хардовий турнір у залі Open 13 Provence - ATP Tour 250 триватиме в Марселі до неділі, 24 лютого.

«Динамо» і «Шахтар»: характер і вдача

Стрімкий злет Ястремської

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers