rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Новий виклик Михайлюка

БАСКЕТБОЛ

 

Найталановитіший український баскетболіст змінив «Лейкерс» на «Детройт».

 

Український баскетболіст Святослав Михайлюк з літа 2018 року виступав за клуб НБА «Лос-Анджелес Лейкерс» і 6 лютого перейшов у «Детройт Пістонз». Цей перехід стався в рамках обміну між клубами - «Лейкерс» отримали легкого форварда Реджі Буллока, в той час, коли в зворотному напрямку пішов Михайлюк, плюс «Пістонз» отримали право піку другого раунду на майбутньому драфті.

Отже, хто такий Святослав Михайлюк?

 

Михайлюку було лише 16 років, коли він почав грати за клуб української Суперліги «Черкаські Мавпи», професійну баскетбольну команду, що базується в його рідному місті. У 17 років він отримав запрошення від баскетбольних клубів чотирьох університетів США: Вірджинія, Айова, Орегон і Канзас. Вибравши Канзас, він провів там 4 сезони, в двох з яких був гравцем стартової п'ятірки. Канзас за ці чотири роки так і не зумів стати чемпіоном NCAA, при цьому буденно вигравши все у своїй конференції, а сам Михайлюк увійшов в елітний клуб із 29 осіб, які набирали за Канзас понад 1000 очок.

У NCAA Святослава вважали унікальним снайпером. За винятком першого року, відсоток точності триочкових українця не падав нижче, ніж 39.8%, досягнувши блискучих 44.4% в останньому сезоні. При цьому на Михайлюка лягала велика кидкова навантаженість (259 триочкових в останньому сезоні, 579 за весь час), так що такий відсоток реалізації не став випадковістю. За останніх 25 років лише 20 осіб мають сезон у NCAA з понад 250 триочковими і реалізацією 44.4% або краще. Святослав - один із них.

Кар'єра у «Лейкерс»

 

2018 року «Лос-Анджелес Лейкерс» вибрав Михайлюка у другому раунді драфту НБА під загальним 47-м номером командою. 10 липня українець підписав трирічний контракт з клубом на суму 4,6 млн. доларів.

У «Лейкерс» на Святослава покладали надії як на снайпера, який кидатиме з-за дуги з відсотком вище від середнього. Передсезонні очікування були хорошими, однак реальність виявилася жорстокою. Лише на невеликий проміжок у грудні сезонна влучність триочкових Михайлюка вийшла на середній рівень по Лізі, знову впавши нижче за цю позначку в новому році. Українець виявився не готовий до того, щоб одразу ж давати результат у команді Леброна Джеймса. Михайлюк не виконав головної умови свого перебування в «Лейкерс» - він не влучав триочкові.

У сезоні-2018/2019 українець провів за «Лос-Анджелес Лейкерс» 39 матчів, в яких проводив, в середньому, на майданчику 10,8 хвилини і набирав 3,3 очка. Свій останній матч за «Лейкерс» Святослав провів 5 лютого, в якому його команда розгромно поступилася «Індіані» 94: 136, а сам Михайлюк набрав 5 очок за 12 проведених хвилин.

Перспективи у «Детройті»

 

Однозначно, в переході Михайлюка у «Детройт Пістонс» є свій позитив. По-перше, команда йде на дев'ятому місці Східної конференції і має шанси на потрапляння у плей-оф. «Лейкерс», найімовірніше, пролітає повз плей-оф.

По-друге, потрапивши у команду, яка укомплектована не настільки зірковими виконавцями, Святослав цілком може отримати більше ігрового часу. Українцеві не залишається нічого, як доводити справою, що він може закріпитися в Лізі. Нагадаємо, що Святослав не має гарантованого контракту на другий сезон в НБА, а отже, мусить завершальну частину регулярного чемпіонату відіграти так, щоб переконати свій новий клуб у доречності продовження співпраці.

 

Автор: Яна Тернавська, Київ

Джерело: «Укрінформ»

 

Дзюдо

Стрімкий злет Ястремської

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers