rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Молдова не впустила знімальні групи двох телеканалів РФ

Молдова не впустила знімальні групи двох телеканалів РФ

 

Прикордонна служба Молдови заборонила в'їзд в країну п'ятьом російським журналістам телеканалів «НТВ» і «Росія 1». Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У Прикордонній поліції уточнили, що російські журналісти не змогли вказати мету візиту в країну, а також не поінформували заздалегідь відповідні служби про заплановані роботи на території Республіки Молдова.

Журналісти повернулися в Москву іншим авіарейсом.

За версією російських журналістів, вони мали намір взяти інтерв'ю у президента Ігоря Додона. У зв'язку з цим прес-служба президента Молдови назвала заборону на в'їзд журналістів «ще однією провокацією уряду Молдови на адресу Росії».

Раніше, у 2018 році, співробітники Прикордонної служби Молдови заборонили (з аналогічних причин) в'їзд до країни російським журналістам телеканалів «Звезда», «НТВ» і газети «Комсомольская правда».

 

Ніхто в ЄС не проти збільшення тривалості Brexit, - Юнкер

 

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер у вівторок заявив, що ніхто з членів ЄС не блокуватиме розширення періоду виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідну заяву Юнкера.

«Якщо Велика Британія попросить перенесення дати свого виходу з Європейського Союзу, то ніхто з нинішніх його членів не буде проти цього», - йдеться в повідомленні.

Проте, з іншого боку, Юнкер додав, що в разі розширення періоду Brexit до моменту виборів у Європейський парламент наприкінці травня цього року британці зобов'язані будуть взяти участь у голосуванні.

Як відомо, Велика Британія зобов'яза­на залишити ЄС 29 березня цього року.

 

ЄС закликає Швейцарію ухвалити погоджену двосторонню угоду навесні

 

ЄС висловив жаль із приводу того, що Швейцарія не змогла погодити текст Інституційної рамкової угоди з ЄС, та закликав парламент країни розглянути погоджений документ навесні з метою збереження позицій Швейцарії на внутрішньому ринку ЄС.

Відповідна резолюція Ради міністрів ЄС поширена на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС висловлює глибокий жаль, що Федеральна Рада (уряд) Швейцарії не ухвалила результати переговорів у грудні 2018 року, закликає Федеральну Раду підтримати погоджений текст Інституційної рамкової угоди та передати її на ухвалення Федеральної Асамблеї (парламенту) після завершення консультацій між зацікавленими сторонами навесні 2019 року. Рада ЄС підкреслює, що ухвалення Інституційної рамкової угоди на основі представленого тексту є передумовою для укладення подальших угод щодо участі Швейцарії у внутрішньому ринку ЄС», - йдеться у документі.

Євросоюз привітав зусилля Швейцарії з приведення власного міграційного законодавства у відповідність до європейських правових норм та підтвердив, що вільне переміщення осіб є однією з головних основ політики ЄС, і що внутрішній ринок та всі його «чотири свободи» (свобода руху людей, капіталів, товарів та послуг) є неподільними.

Як уже повідомлялося, ЄС і Швейцарія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої Інституційної рамкової угоди у травні 2014 року. Переговори були завершені наприкінці 2018 року. У січні 2019 року політичне керівництво Швейцарії закликало ЄС поновити переговори, адже запропоновані зміни не підтримуються більшістю населення країни.

 

Венесуельські силовики продовжують блокувати доступ гуманітарної допомоги в країну

 

Венесуельські військові продовжують розміщуватися на кордоні країни для недопущення «порушення території» в той час, коли опозиція планує отримати міжнародну гуманітарну допомогу для полегшення економічної кризи.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністерства оборони Венесуели у вівторок.

«Венесуельські сили й далі охороняють кордони держави, щоби не допустити їх несанкціонованих порушень», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США та більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної (їжа та медикаменти) допомоги, заперечуючи економічні проблеми в державі та звинувачуючи лідера опозиції Хуана Гуайдо в намаганні завдяки американській допомозі підірвати та скинути чинний уряд. А у понеділок президент США Дональд Трамп висловив погрозу венесуельським силовикам, що ті «втратять все, що мають», якщо не допустять міжнародну допомогу в свою країну.

США одними з перших висловили підтримку лідерові венесуельської опозиції та голові Національної Асамблеї Хуану Гуайдо, визнавши його тимчасовим президентом країни. Так само зробили більшість країн Заходу. Зі свого боку, соціаліст Ніколас Мадуро відмовився залишити посаду президента Венесуели, спираючись на силовий блок.

 

Курди ось-ось візьмуть останній анклав ІДІЛ у Сирії

 

Підтримувані США збройні формування вже близькі до ліквідації останнього анклаву так званої Ісламської Держави на території Сирії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в командуванні Сирійських демократичних сил.

«Сирійські демократичні сили, в яких домінують курди і які підтримують США, у вівторок уже майже взяли останній підконтрольний Ісламській Державі район на сході Сирії. Падіння цього анклаву поставить крапку на існуванні цього самопроголошеного халіфату», - йдеться в повідомленні.

Цим останнім анклавом, який утримують бойовики Ісламської Держави на території Сирії, є село Багхуз на березі ріки Євфрат, біля кордону з Іраком.

Як відомо, бойовики з ІДІЛ проголосили свій халіфат у 2014 році в іракському Мосулі, а їхній лідер Абу Бакр аль-Багдаді назвав себе лідером усіх мусульман світу. Проте, за останніх 5 років ці ісламісти зазнали тяжких поразок у Сирії та Іраку, і після падіння згаданого вище села на сирійсько-іракському кордоні Ісламська Держава фактично буде знищена.

Нагадаємо також, що в понеділок командування Сирійських демократичних сил попрохало США залишити хоча би 1500 своїх військових у Сирії для підтримки в боротьбі проти ісламістів. Загалом же, більшість території Сирії повернулася за останніх кілька років під контроль урядових військ Башара аль-Асада. Відтак, війна, яка триває в цій близькосхідній країні з 2011 року, вже наблизилась до завершення.

 

У Нідерландах таксисти протестували проти Uber

 

Акцію протесту близько п'ятисот таксистів влаштували у Гаазі. На демонстрацію водії виїхали в парк Малівельд. Протестували проти високих страхових внесків та Uber. Про це повідомляє NOS.

«Близько п'ятисот водіїв таксі мітингували в парку Малівельд, у Гаазі. Вони протестували проти високих страхових внесків і, на їхню думку, недобросовісної конкуренції з боку Uber», - йдеться у повідомленні.

На мітинг до Гааги з'їхалися таксисти з Роттердама, Амстердама, Утрехта та Лейдена.

 

Китай закрив для туристів базовий табір на Евересті через сміття

 

Китайська влада вирішила закрити для туристів базовий табір на Евересті через збільшення кількості сміття та відходів на горі.

Про це повідомляє ABC News із посиланням на заступника директора Національного природного заповідника гори Гесанга Дрому.

«Китай закрив для туристів базовий табір на Евересті й (територію - ред.) поза ним на найближче майбутнє через загострення проблем зі сміттям та відходами на горі», - йдеться в повідомленні.

Згідно з новими правилами, туристи більше не зможуть підніматися вище, ніж на 5 кілометрів над рівнем моря без спецдозволу.

За словами Дроми, нові обмеження спрямовані лише на звичайних туристів, адже альпіністам і дослідникам все ще буде дозволений вхід до заповідника.

Також відтепер Китай братиме з кожного альпініста по 1500 доларів США за збір сміття, а кожен альпініст має повертатися з 8 кілограмами сміття.

Зазначається, що торік упродовж сезону місцеві органи зібрали 8400 кілограмів сміття й відходів.

Раніше газета The People's Daily повідомляла, що місцева влада обмежить видачу спецдозволів до 300 осіб, а гора буде відкрита лише впродовж весни.

 

Помер знаменитий дизайнер Карл Лагерфельд

 

Карл Лагерфельд, знаменитий німецький модельєр, дизайнер та креативний директор модного будинку Chanel, помер у вівторок, 19 лютого, у віці 85 років. Причиною смерті став рак підшлункової залози. Про це пише французьке видання Closer.

Креативний директор Chanel Карл Лагерфельд, який обіймав цю посаду останні 25 років, одягав багатьох зірок Голлівуда і був одним з найвпливовіших людей у модній індустрії. Зазначається, що останні кілька тижні здоров'я модельєра значно погіршилося. Згодом інсайдери повідомили, що у дизайнера була онкологічна хвороба. Про це повідомляє британське видання Mirror з посиланням на джерело, близьке до дизайнера.

«Він не розповідав про свою хворобу, але сміливо з нею боровся. Карл дуже пишався своїм здоров'ям і правильним способом життя, тому рак підшлункової залози став справжнім шоком», - повідомляє Closer.

Видання повідомляє, що Лагерфельд помер зранку 19 лютого. Днем раніше у понеділок, 18 лютого, його госпіталізували у паризьку лікарню.

Додамо, що 22 січня вперше за історію за час роботи у Chanel з 1983 року Карл Лагерфельд не вийшов до глядачів після показу Chanel. Тоді не було жодних офіційних коментарів, а представники натякнули, що він почував себе втомленим. Тоді його замінила його «права рука» Віржині Віар, яка в модному Домі обіймає посаду студійного директора.

 

ЄС погодив нові правила випуску документів з біометричними даними

 

Європейський Союз погодив нові, єдині для всіх держав-членів правила щодо випуску ідентифікаційних документів для громадян ЄС, що посилить їх надійність та сприятиме зменшенню випадків шахрайства з ними.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Відповідно до нових правил, ідентифікаційні картки будуть випускатися за єдиним зразком у форматі кредитної картки, яка включатиме зону для машинного зчитування інформації. Кожна така картка міститиме фотографію власника та відбитки його пальців у цифровому форматі на контактному чипі. Картки також міститимуть код країни, що їх видала, який буде позначений на прапорі ЄС, зображення якого наноситься на ідентифікаційний документ.

Мінімальний термін дії такого документа 5 років, максимальний - 10 років. Країнам-членам надано право випускати ідентифікаційні картки довшого терміну дії для осіб віком від 70 років. Ідентифікаційні картки для дітей матимуть термін дії менше, ніж 5 років.

Це рішення ще має затвердити Рада ЄС на рівні послів.

Нові правила набудуть сили за два роки після ухвалення рішення. Це означає, що після цього терміну всі нові особисті документи в країнах ЄС мають випускатися за новими вимогами.

Danske Bank закриває філії у РФ через скандал з відмиванням російських грошей

Мей вперше припустила, що Brexit можуть відкласти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers