rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд не став розглядати заяву Холодницького стосовно справи Мартиненка

Заява керівника САП Назара Холодницького стосується перегляду рішення суду про відвід прокурора Андрія Перова у справі екс-депутата Миколи Мартиненка.

 

«Колегія суддів Шевченківського районного суду Києва не розглянула заяву керівника САП Назара Холодницького щодо перегляду рішення про відвід прокурора у кримінальному провадженні за обвинуваченням низки осіб, зокрема, екс-народного депутата Миколи Мартиненка, а також чинних і колишніх посадовців ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом», - повідомляє САП у Facebook.

Зазначається, що прокурор у судовому засіданні клопотав про перегляд рішення щодо відводу за нововиявленими обставинами.

Проте, суд оголосив про повернення цієї заяви до апарату суду як такої, що надійшла помилково - для визначення колегії шляхом авторозподілу автоматизованою системою документообігу.

У САП повідомляють, що на судовому засіданні продовжили досліджувати тендерну документацію, подану підприємствами, які брали участь у торгах, організованих ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо закупівлі устаткування на вітчизняні АЕС. Це стосується й документації про нібито надання послуг фірмою Bradcrest компанії Skoda JS, що насправді зводилося до передачі роздрукованих загальнодоступних нормативно-правових актів.

Наступне засідання у цій справі призначено на 9:00 26 лютого.

Як відомо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів винесла догану прокуророві САП Андрієві Перову за те, що він не дослухав до кінця рішення суду, яким було повернено закордонні паспорти Миколі Мартиненку, і, начебто, гримнув дверима. Сам прокурор запевняє, що квапився підготуватися до іншої справи, а двері гримнули через протяг.

Ця догана стала підставою для відводу Перова.

Згодом у САП назвали це рішення комісії спробою усунути його за професійну діяльність і принципову позицію у кримінальному провадженні стосовно Мартиненка.

Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 року розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п'ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями «Нафтогазу України», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «СхідГЗК» та «Ядерного палива».

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненка, Перелома, Журила, Сорокіна та Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП «СхідГЗК» у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» через австрійську компанію-посередника Steuermann Investi­tions-und Handelsgesellschaft mbH.

Треш на кухні у госпіталі ветеранів

Рідна фірма Мішалова отримає половину з 440 мільйонів на гуртожитки армії на півдні України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers