rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

 

Даяна Ястремська визнана «Проривом місяця» за підсумками січня

Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала результати голосування в номінації «Прорив місяця» за підсумками першого місяця 2019 року.

За підсумками опитування за 18-річну українку Даяну Ястремську проголосувало майже 47 відсотків уболівальників, - повідомляє офіційний сайт WTA.

Минулого місяця Ястремська показала свій найкращий результат на турнірах серії Grand Slam, дійшовши до третього кола Australian Open-2019, а минулого тижня виграла свій другий титул WTA в Хуахіні (Таїланд). Це допомогло Даяні вперше увійти в ТОП-40 рейтингу WTA і стати наймолодшою представницею України в ТОП-35.

Уродженка Одеси обійшла в голосуванні іншу молоду тенісистку Аманду Анісімову (США) та її співвітчизницю Даніель Коллінс, яка зіграла у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії, а також австралійку Ешлі Барті.

 

Українські тенісистки достроково виграли в естонок матч Кубку Федерації-2019

Жіноча національна збірна Україна з тенісу достроково забезпечила собі перемогу над командою Естонії у матчевій зустрічі Першої групи (квартет В) Євро-Африканської зони Кубка Федераціїсезону-2019, що триває у польському місті Зелена Гура.

Після стартового успіху Марти Костюк у поєдинку зі Саарою Орав (6:3, 6:0) Катерина Козлова на «сухо» в двох сетах розгромила Олену Малигіну - 6:0, 6:0.

Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок тривав лише 35 хвилин. Катерина Козлова на подачі суперниці записала до свого активу шість брейків - максимум, який можна тільки повторити.

Додамо, що завершила українсько-естонське протистояння парна зустріч Надія Кіченок/Марта Костюк - Валерія Горлац/Олена Малигіна.

 

Світоліна та Цуренко дізнались суперниць на тенісному турнірі в Досі

Дві перші ракетки України - Еліна Світоліна і Леся Цуренко - дізналися імена суперниць у перших матчах на турнірі WTA в катарській Досі.

Як повідомляє sportarena.com, Леся Цуренко стартує на змаганнях у першому раунді основної сітки, де їй належить зустрітися з 19-ю ракеткою світу Каролін Гарсією.

Еліна Світоліна почне виступ із другого раунду, де зустрінеться з переможницею пари Олена Остапенко - Міхаела Бузарнеску.

У кваліфікації турніру грала інша українка Ангеліна Калініна, проте поступилася в першому ж матчі відбору.

Нагадаємо, Леся Цуренко в складі збірної України грала на Кубку Федерації-2019 у Польщі, але провела лише одну зустріч в рамках турніру, взявши лише два гейми в грі зі шведкою Ребеккою Петерссон.

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про свій фізичний стан і рішення зіграти на турнірі в Досі (Катар).

«Рішення приїхати сюди я прийняла в останній момент. Я взяла невелику паузу, бо у мене була травма. Було важливо надати собі певний час, аби відновитися, бо в Австралії у мене були важкі матчі.

Я мала проблеми з плечем і з ногою, через що на Australian Open мені було непросто. Але поступово я відновлюю свою фізичну форму після травми», - розповіла Еліна Світоліна у коментарі офіційному сайту WTA.

БОКС

 

Національна збірна виборола шість медалей на турнірі в Угорщині

За результатами фінальних поєдинків боксерського турніру «Меморіал Іштван Боскай 2019», який проходив у місті Дебрецен (Угорщина), шестеро представників національної збірної України здобули нагороди.

Українські боксери вибороли на турнірі в Угорщині одну золоту нагороду, три срібні та дві бронзові, - повідомляє прес-служба Федерації боксу України. Медалі у складі національної збірної України з боксу завоювали:

«золото» - Сергій Горсков (вагова категорія до 91 кг);

«срібло» - Ігор Сопінський (до 52 кг), Олександр Меленюк (до 64 кг), Андрій Городецький (понад 91 кг);

«бронза» - Андрій Тишковець (до 52 кг), Данило Жасан (до 81 кг).

 

Бій Василя Ломаченка проти Річарда Коммі в квітні не відбудеться

Чемпіон світу з боксу за версією IBF в легкій вазі Річард Коммі з Гани не зможе провести бій з чемпіоном WBO і WBA українцем Василем Ломаченком у квітні.

Як повідомляє boxingtalk.com, під час свого останнього бою проти Іси Чанієва з Росії Річард Коммі отримав травму суглоба правого середнього пальця.

«Відновлення триватиме шість тижнів. Він зустрінеться з іншим фахівцем наступного тижня, тому я планую обговорити з Top Rank, чи зможемо ми перенести бій», - сказав промоутер ганського боксера Лу ДіБелла.

Нагадаємо, наступний бій Ломаченка запланований на 12 квітня в Лос-Анджелесі. Після новини про травму Коммі головним претендентом на бій з українцем став британець Ентоні Кролла, який є офіційним претендентом на титул WBA.

Зазначимо, колишній чемпіон світу з боксу у другій напівлегкій вазі Хав'єр Фортуна з Домініканської Республіки заявив про готовність вийти в ринг з володарем титулів WBA/WBO у легкій вазі українцем Василем Ломаченком.

За словами домініканського боксера, це буде новий виклик у його кар'єрі, - повідомляє klitschko-brothers.com.

«Мені не потрібен новий контракт, аби боксувати з Джервонтою Девісом або кимось іншим. Я готовий битися з Василем Ломаченком», - сказав Фортуна.

Нагадаємо, 29-річний Хав'єр Фортуна на профі-рингу має 33 перемоги (23 - нокаутом), дві поразки та одну нічию, ще два поєдинки визнані такими, що не відбулися.

 

Олександр Гвоздик 30 березня проведе бій із французом Дуду Нгумбу

Чемпіон світу з боксу за версією WBC у напівважкій вазі українець Олександр Гвоздик дізнався ім'я суперника на свій перший захист титулу.

30 березня в Філадельфії (США) на 2300 Arena харків'янин вийде в ринг проти досвідченого француза з конголезьким корінням Дуду Нгумбу, - повідомляє xsport.ua.

Попередній бій Нгумбу провів 25 травня 2018 року, перемігши рішенням більшості суддів швейцарця Йоанна Конголо.

Олександр Гвоздик став чемпіоном світу за версією WBC в напівважкій вазі 1 грудня 2018 року після перемоги над канадцем Адонісом Стівенсоном нокаутом в одинадцятому раунді.

Додамо, WBC дозволив Олександрові Гвоздику провести добровільний захист титулу перед зустріччю з офіційним претендентом американцем Маркусом Брауном.

Нагадаємо, що серед можливих суперників Олександра Гвоздика, окрім Дуду Нгумбу, називалися також Ігор Міхалкін, Домінік Безель, Блейк Капарелло, Свен Форнлінг, Енріко Келлінг, Умберто Веласко, Фелікс Валера та Алі Ахмедов.

 

ФРІСТАЙЛ

 

Олександр Абраменко виграв «срібло» ЧС-2019 у лижній акробатиці

Олімпійський чемпіон-2018 Олександр Абраменко здобув срібну медаль у дисципліні лижна акробатика на чемпіонаті світу-2019 з фрістайлу та сноубордингу, який проходить у американському Парк-Сіті (штат Юта).

У суперфіналі змагань з лижної акробатики Олександр Абраменко (тренер - Енвер Аблаєв) виконав стрибок Back-Double-Full-Full- Full і набрав другу суму балів - 126,24, - повідомляє офіційна сторінка НОК України у facebook.

Золоту медаль здобув росіянин Максим Буров (130,09), а бронзовим призером став швейцарець Ной Рот (125,22).

Зазначимо, що для олімпійського чемпіона-2018 Олександра Абраменка «срібло» Парк-Сіті-2019 стало першою нагородою чемпіонату світу у кар'єрі і другою в історії української лижної акробатики на світових форумах після «бронзи», яку Ольга Волкова здобула 2011 року, до речі, так само у Парк-Сіті.

Представниця України змагалася і в фіналі змагань з лижної акробатики серед жінок. Ольга Полюк у підсумку посіла сьоме місце. А «золото» в цій дисципліні здобула Олександра Романовська з Білорусі (113.18), яка помітно краще виконала стрибок за срібну та бронзову призерок - росіянку Любов Нікітіну (89.88) та китаянку Сю Ментао (89.88).

Нагадаємо, напередодні аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Аннамарі Данча там же у Парк-Сіті виграла першу в історії України медаль на чемпіонаті світу зі сноубордингу, ставши срібним призером у дисципліні «паралельний слалом». Окрім того, у дисципліні «паралельний гігантський слалом» Данча посіла шосте місце.

 

ДЗЮДО

 

Зантарая виборов «бронзу» на турнірі Grand Slam у Парижі

Лідер збірної України з дзюдо Георгій Зантарая став бронзовим призером турніру Grand Slam у Парижі.

Як повідомляє ukrinform.ua, український дзюдоїст Георгій Зантарая (вагова категорія до 66 кг) дійшов до бронзового поєдинку на турнірі Grand Slam у Парижі.

У сутичці за «бронзу» Зантарая переміг росіянина Абдулу Абдулжалілова. За 29 секунд до завершення сутички українець отримав переможний бал ваза-арі.

Нагадаємо, минулого року на чемпіонаті світу-2018 в Баку Георгій Зантарая став бронзовим призером. Усього в його активі шість медалей на чемпіонатах світу. «Золото» він виборював лише один раз - у 2009 році.

 

ФУТБОЛ

 

Александера Чеферіна переобрано на посаду президента УЄФА

Словенця Александера Чеферіна 7 лютого переобрали на посаду президента Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) на 43-у черговому Конгресі організації, що триває в Римі.

Словенець залишиться головою Союзу європейських футбольних асоціацій на найближчі чотири роки, - повідомляє офіційний сайт УЄФА.

«Чеферін, якого вперше обрали президентом УЄФА у вересні 2016 року, був затверджений на другий термін шляхом акламації делегатами всіх 55-х національних асоціацій УЄФА. Після обрання словенець пообіцяв, що ключовими елементами стратегії, місії та діяльності УЄФА будуть єдність, надія, повага та солідарність.

«Дякую, що вдруге довірилися мені, - звернувся 51-річний словенець до представників асоціацій. - Я зворушений». Президент УЄФА висловив надію, що нині залишилося менше сумнівів та скептицизму, ніж під час його першого обрання два з половиною року тому.

Чеферін запевнив, що, незважаючи на останні успіхи та позитивні зрушення, зокрема, в тому, що стосується духу єдності європейського футболу, він не стане топтатися на місці і продовжить виконувати роль у розвитку футболу на континенті.

«Найнебезпечніше, що ми можемо нині зробити, це задовольнятися досягнутим та спочивати на лаврах, - пояснив він. - Так, ми досягли доброго стану речей, але цього недостатньо».

Нагадаємо, 14 вересня 2016 року Александера Чеферіна обрали сьомим президентом УЄФА. Його кандидатура набрала 42 голоси з 55-ти можливих. Автоматично Чеферін став віце-президентом ФІФА.

 

Олександр Зінченко допоміг «Ман Сіті» обіграти «Челсі» в матчі чемпіонату Англії

У центральному матчі 26-го туру чемпіонату англійської прем'єр-ліги (АПЛ) «Манчестер Сіті» 10 лютого впевнено обіграв вдома лондонський «Челсі» з рахунком 6:0.

Український півзахисник національної збірної та англійського футбольного клубу «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі і долучився до перемоги своєї команди результативними діями. На 13-й хвилині після пасу українця відзначився Агуеро. На 80-й хвилині українець віддав результативну передачу на Стерлінга, - повідомляє ua-football.com.

Цей поєдинок став четвертим для 22-річного українця в нинішньому сезоні АПЛ. Зінченко зіграв у цьому сезоні за «Ман Сіті» 12 матчів у всіх турнірах, забивши один м'яч і віддавши три результативні паси.

Щодо самого матчу, то «Ман Сіті» зняв усі питання ще в першому таймі, який команда виграла 4:0. М'ячі забивали: Стерлінг, Агуеро (двічі) і Гюндоган. Після перерви Агуеро реалізував пенальті, а Стерлінг встановив остаточний рахунок - 6:0.

Після цієї перемоги «Ман Сіті» набрав 65 очок і знову став лідером в АПЛ-18/19. Команда Зінченка випереджає «Ліверпуль» за додатковими показниками, але вона зіграла на матч більше.

Футбол. Чемпіонат Англії сезону-18/19. Матч 26-го туру

«Манчестер Сіті» - «Челсі» (Лондон) - 6:0 (4:0)

10 лютого. Початок - 18:00. Манчестер. Стадіон «Етіхад».

Арбітр - Майк Дін (Хесволл).

«Манчестер Сіті»: 31. Едерсон, 2. Уолкер, 5. Стоунз, 14. Лапорт, 7. Стерлінг Р., 17. де Брюйне (Марез 68), 20. Бернарду Сілва, 35. Зінченко, 25. Фернандіньо (Сілва 75), 8. Гюндоган, 10. Агуеро (Жезус 65).

«Челсі»: 1. Аррісабалага, 2. Рюдігер, 3. Алонсо (Емерсон 72), 28. Аспілікуета, 30. Луїс Д., 5. Жоржиньо, 7. Канте, 8. Барклі (Ковачич 53), 10. Азар, 9. Ігуаїн, 11. Педро (Лофтус-Чик 65).

Голи: Стерлінг 4, Агуеро 13, Агуеро 19, Гюндоган 25, Агуеро 56 (пен.), Стерлінг 80.

Попередження: Гюндоган 77 - Жоржиньо 60, Ковачич 69.

10 фактів про Аннумарі Данчу, яка принесла Україні історичну медаль ЧС зі сноуборду

Стрімкий злет Ястремської

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers