rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Pritzker каже, що дефіцит бюджету Іллінойсу - більший, ніж очікувалося

 

Дефіцит бюджету Іллінойсу на наступний фіскальний рік перевищує $3 млрд. Про це заявила адміністрація губернатора J. B. Pritzker.

Дефіцит бюджету у червні 2020 року буде на 16% більшим, ніж при попередньому губернаторові Bruce Rauner, - йдеться у доповіді губернатора-демократа Pritzker.

Його заява пролунала менш, ніж за два тижні до того дня, коли Pritzker презентуватиме проект бюджету штату. У доповіді зазначається, що борг, пов'язаний з несплаченими рахунками штату, становить $15 млрд. Pritzker звинувачує Rauner у появі штрафів на сотні мільйонів доларів та інших непередбачених рахунків.

Через конфлікт Rauner з депутатами-демократами Іллінойс протягом двох років не мав затвердженого бюджету. Це призвело до перевитрат на мільярди доларів.

 

Albert Gore підтримав кандидатуру Daley, а «Chicago Sun-Times» - Lightfoot

 

Колишній віце-президент США Albert Gore підтримав кандидата на посаду мера Чикаго Bill Daley.

Вони спільно у Чикаго обговорили питання зміни клімату та позицію Daley стосовно кліматичних змін.

«Я співпрацював з досвідченими мерами. У мене таке відчуття, ніби я приїхав, щоб дізнатися досить багато про те, що потрібно, аби бути успішним мером. Я, звичайно, багато що дізнався про величезні зміни, які успішний міський голова може запровадити у місті, яке він або вона очолює».

«Bill Daley буде великим мером Чикаго», - зауважив він.

Daley нещодавно скасував свою участь у форумі кандидатів на посаду мера, що мав транслюватись на FOX32, та у Lincoln Forum. Натомість, він відвідав зібрання членів профспілки Local 130 Plumbers, які підтримали кандидатуру Daley. Після телевізійних дебатів у виборчому штабі Daley заявили, що їхній кандидат планує відвідати наступні телевізійні дебати, які мають відбутися за участі інших кандидатів.

Тим часом газета «Chicago Sun-Times» підтримала кандидатуру Lori Lightfoot, яка також балотується на посаду міського голови Чикаго. Колишній президент Chicago Police Board також нещодавно отримала підтримку Equality Illinois PAC.

«Це - велика честь отримати схвалення редакційної колегії «Chicago Sun-Times, - йдеться у заяві Lightfoot. - Ці перегони покажуть, чи ми змирилися з минулим, чи вирішили боротися за щось більше. Йдеться про те, аби пролити світло на корупційні та закулісні угоди міської влади. Це - перегони, причиною яких стали корупційні скандали у місті, що втомилося від того, як ним керують».

 

Дострокове голосування розпочалося на 50 дільницях Чикаго

 

Дострокове голосування на муніципальних виборах у Чикаго розпочалося на всіх 50 дільницях міста, - повідомляє Чиказька виборча комісія.

Раніше голосування відбувалося лише на одній дільниці у Loop, що розташована за адресою: 175 W. Washington St.

Години роботи дільниць:

11-16 лютого: 9:00 - 17:00

17 лютого: 10:00 - 16:00

18-22 лютого: 9:00 - 19:00

23 лютого: 9:00 - 17:00

24 лютого: 10:00 - 16:00

25 лютого: 9:00 - 17:00 (сім «постійних дільниць» працюватимуть до 19:00).

Дострокове голосування у Чикаго розпочалося із затримками, оскільки дільниця у Loop була закрита наприкінці січня, протягом декількох днів під час екстремальних морозів.

Початок дострокового голосування також був відкладений через декілька скарг, які кандидати подали проти петицій декількох кандидатів.

Згідно із законом штату, дострокове голосування потрібно розпочати за 40 днів до виборів, проте поточна ситуація не дозволяла виборчій комісії друкувати бюлетені до 17 січня.

Повний список виборчих дільниць Чикаго, де можна достроково проголосувати: https://chicagoelections.com/en/early-voting.html.

 

Генпрокурор Іллінойсу просить Верховний суд штату перевірити законність вироку для Van Dyke

 

Генеральний прокурор штату Іллінойс Kwame Raoul і Joseph McMahon, прокурор штату в окрузі Kane, спеціальний прокурор у справі Van Dyke, подали клопотання до Верховного суду штату Іллінойс із проханням перевірити, чи вирок Van Dyke відповідає вимогам закону.

«Це - перший крок, який вимагає від суду оголосити, що суд першої інстанції неправомірно засудив Jason Van Dyke за вбивство при обтяжуючих обставинах Laquan McDonald, і видати наказ про нове слухання з питання про присудження покарання», - розповів Raoul.

Він зазначив, що цей крок «не є повсякденним явищем, але не є чимось незвичайним».

«Як генеральний прокурор, з конституційним і юридичним обов'язком презентувати інтереси народу штату Іллінойс перед Верховним судом штату, я переконаний, що це - мій обов'язок - подати петицію і співпрацювати зі спеціальним прокурором, прокурором штату Joe McMahon, щоб оскаржити вирок», - заявив Raoul у понеділок.

Минулого місяця суддя Vincent Gaughan засудив колишнього чиказького поліцейського Van Dyke майже на сім років ув'язнення.

Довгоочікуваний вирок був винесений майже через чотири роки після того, коли Van Dyke вистрілив 16 разів у 17-річного McDonald на Southwest Side.

 

Мешканці та місцеві високопосадовці закликали EPA закрити Willowbrook Sterigenics

 

Конгресмен США Dan Lipinski та лідер меншості у Палаті представників Іллінойсу Jim Durkin, разом з іншими високопосадовцями, закликають Агентство з питань охорони навколишнього середовища «негайно закрити Sterigenics у Willowbrook».

Група високопосадовців приєдналася до Frank Trilla, міського голови Willowbrook, та інших обраних лідерів. Вони разом планують провести прес-конференцію за межами будівлі місцевого відділення EPA 5, у центрі Чикаго.

Заява Lipinski та Durkin була оприлюднена через день після того, коли представники Illinois EPA та U.S. EPA зустрілися з керівництвом Sterigenics. Ця зустріч відбулася після надходження повідомлення про підвищений рівень концентрації окису етилену біля одного з приміщень компанії у передмісті Чикаго.

У спільній заяві губернатор J. B. Pritzker і генеральний прокурор Іллінойсу Kwame Raoul закликали EPA «захистити здоров'я і безпеку сімей, що живуть поблизу промислових приміщень заводу (у Willowbrook - ред.)».

«Нещодавні повідомлення ЗМІ про неналежне поводження з небезпечними хімічними речовинами на промисловому об'єкті Sterigenics у Willowbrook і повідомлення про підвищений рівень EtO у межах Willowbrook викликають глибоке занепокоєння. Ми закликаємо United States EPA вжити швидких та ефективних заходів, аби захистити здоров'я і безпеку сімей, які живуть поблизу промислового об'єкта», - йдеться у заяві.

Pritzker і Raoul заявили: «Після цієї зустрічі ми проаналізуємо результати і скористаємося всіма наявними юридичними повноваженнями, аби захистити громаду від цього впливу».

Нові результати аналізів якості повітря, опубліковані Агентством з охорони навколишнього середовища США минулого тижня, показали, що у двох будинках, які розташовані найближче до промислових об'єктів Sterigenics у передмісті Чикаго, була зафіксована найвища концентрація окису етилену.

EPA опублікувала результати аналізів якості повітря, які працівники агентства відбирали впродовж 12 днів - з кінця листопада до середини грудня. Willowbrook Village Hall - одне з двох місць з найвищою концентрацією небезпечної речовини.

Середньостатистичні показники були на рівні трохи більшому, ніж 2 мікрограми на кубічний метр. Експерти з агентства з питань охорони навколишнього середовища кажуть, що результати аналізів підтверджують попередні дані, що вказують на ризик захворіти на рак для 6 з кожної тисячі мешканців.

EPA вважає прийнятним один випадок захворювання на рак на мільйон мешканців.

В EPA розповіли, що у помешканнях, які розташовані з підвітряного боку Sterigenics, концентрація окису етилену становила 1,7 мікрограма на кубічний метр.

Це - занадто високий рівень для мешканців, які вимагають закрити промисловий об'єкт. Вони дізналися про небезпеку тільки цього літа.

«Вони повинні робити те, що є правильним, і захищати цю спільноту і цих дітей, - зауважив Sri Rao, активіст з організації «Stop Sterigenics». - Рівень (небезпечної речовини - ред.) у цих школах у сотні разів перевищує допустимий. Це має припинитися. Наші діти отруюються. Ми отруюємося».

«Нам не потрібні більше тести, - наголошує Neringa Zymancius із «Stop Sterigenics». - Ми - не лабораторні щури, які потрібні їм, щоб проводити тестування, аби побачити, як довго вони можуть продовжувати здійснювати викиди, поки ми не почнемо вмирати».

У своїй заяві Raoul і Robert Berlin, генпрокурор округу DuPage, заявили, що вони «дуже глибоко стурбовані нещодавніми повідомленнями ЗМІ про неналежні операції на промисловому об'єкті Sterigenics у Willowbrook».

«Ми тільки у другій половині дня дізнались від Агентства з питань охорони навколишнього середовища США, що зразки EtO, які були відібрані впродовж 12 днів, з листопада до грудня 2018 року, показують чіткий зв'язок між викидами EtO від об'єктів Sterigenics і підвищеним рівнем EtO у громаді Willowbrook, - зазначили вони. - Мешканці округу DuPage не повинні контактувати з цим відомим канцерогеном. Ми спільно проаналізуємо всі отримані результати, які сьогодні опублікували Агентство з питань охорони навколишнього середовища штату Іллінойс і Willowbrook EtO Task Force, у складі якої є фахівці з питань охорони навколишнього середовища, зокрема, токсикологи. Ми будемо використовувати всі наявні юридичні повноваження, аби захистити громаду від цього впливу».

В Агентстві з питань охорони навколишнього середовища кажуть, що отриманих аналізів все ще недостатньо, аби визначити довготермінові ризики для здоров'я людей. В агентстві запевнили, що навесні буде проведена повна оцінка ризиків.

Мешканці Willowbrook також вимагали негайного закриття об'єктів Sterigenics.

 

Член Палати представників Luis Gutierrez потрапив у лікарню

 

Член Палати представників США Luis Gutierrez був госпіталізований у зв'язку з «надзвичайно високим кров'яним тиском». Про це минулого четверга повідомила його дружина Soraida Gutierrez.

«Він отримує всю необхідну медичну допомогу від лікарів, які уважно спостерігають за ситуацією, - розповіла вона. - Він хотів би подякувати всім, хто висловив занепокоєння, і з нетерпінням чекає на повернення додому, до своєї сім'ї та спільноти».

Представник конгресмена підтвердив, що Gutierrez був госпіталізований в одну з лікарень у Чикаго, але не сказав, у яку саме.

Трамп їде на кордон з Мексикою – агітувати за нову стіну

Сенатор Клобучар увійшла в президентські перегони-2020

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers