rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сенатор Клобучар увійшла в президентські перегони-2020

Сенатор Клобучар увійшла в президентські перегони-2020

 

Сенатор Емі Клобучар увійшла у президентські перегони 2020-го року, оголосивши про своє рішення на зустрічі виборців у Міннесоті, - передає «Голос Америки».

58-річна Клобучар, яка вже тричі обиралась на шестирічний термін у Сенаті від штату Міннесота, має намір позиціонувати себе як протилежність Трампу, який, як очікується, стане кандидатом республіканців на виборах у листопаді 2020 року. Очікується, що Клобучар у своїй кампанії зосередиться не лише на політичних відмінностях з чинним президентом, але також на іншому стилі управління.

«Я стою перед вами як онука шахтаря, донька вчителя і журналіста, перша жінка, обрана в Сенат США від штату Міннесота, щоб оголосити про свою кандидатуру на посаду президента Сполучених Штатів», - сказав Клобучар.

Великий натовп виборців прийшов підтримати Клобучар на мітингу на острові посеред річки Міссісіпі, незважаючи на сильний снігопад і температуру -10°C.

 

Помер екс-гендиректор і зять засновника компанії Walt Disney

 

У Каліфорнії помер зять Уолта Діснея, колишній керівник The Walt Disney Company Рон Міллер, - повідомляє Bloomberg. Йому було 85 років.

Міллер обіймав посаду президента, а потім - генерального директора Walt Disney з 1978 до 1984 рр.

«Всі у Walt Disney глибоко засмучені смертю Рона Міллера. Його життя і спадщина нерозривно пов'язані з нашою компанією і родиною Діснея, тому що він був важливою частиною обох і як наш генеральний директор, і як зять Уолта», - цитує агентство заяву чинного президента і гендиректора компанії Боба Айгера.

Міллер професійно займався футболом, а зі своєю майбутньою дружиною Діаною Дісней познайомився на сліпому побаченні, влаштованому друзями. Вони одружилися в 1954 році. Пізніше Міллер пішов в армію, а після повернення почав працювати продюсером у Walt Disney.

«Мало хто міг зрівнятися з Роном у розумінні історії нашої компанії, мало хто відчував до неї більш глибоку вдячність і повагу. Він щедро ділився своїм досвідом з усіма, хто хотів дізнатися більше», - сказав Айгер.

Брати Уолтер і Рой Дісней заснували свою компанію в жовтні 1923 року. З невеликої анімаційної студії вона перетворилася в одну з найбільших імперій індустрії розваг. Уолт Дісней помер у 1966 році, його брат Рой помер в 1971-му. Діана Дісней Міллер померла в листопаді 2013 року.

 

США намагаються уникнути нового «шатдауну»

 

Четвертій частині федерального уряду США знову загрожує призупинення роботи, якщо до кінця дня в п'ятницю цього тижня не буде прийнято рішення про продовження фінансування. Попередній «шатдаун», який тривав рекордних 35 днів, завершився лише в січні.

У центрі дискусії залишається питання про фінансування будівництва стіни на кордоні США і Мексики. Президент Дональд Трамп вимагає виділити на ці цілі 5,7 мільярда доларів. Демократи, які зараз контролюють Палату представників Конгресу, судячи з усього, готові виділити деяку суму, але значно менше, ніж хоче президент.

Кілька законодавців днями заявили, що вони близькі до досягнення угоди, але поки що неясно, з чим готовий погодитися Трамп.

У неділю сенатор Річард Шелбі, провідний республіканець у комісії зі 17 законодавців, які намагаються опрацювати угоду про фінансування заходів з охорони кордонів, заявив Fox News: «Мені здається, переговори застопорилися. Я не впевнений, що ми досягнемо результату».

Виконуючий обов'язки глави апарату Білого дому Мік Малвейні заявив, виступаючи на каналі NBC News, що можливість нового «шатдауну» «абсолютно не можна» заперечувати. За його словами, відповідь на питання про те, чи близькі законодавці до укладення угоди про фінансування заходів щодо зміцнення охорони кордонів, «залежить від того, кого ви слухаєте».

«Президент дійсно вважає, що на кордоні виникла криза в сфері національної безпеки і гуманітарна криза, і він має намір щось зробити в зв'язку з цим, - додав Малвейні. - Він має намір вжити усіх законних заходів, щоб захистити цей кордон».

За словами Малвейні, якщо президентові Трампу не вдасться отримати згоду уряду на виділення грошей у необхідному йому обсязі, він, ймовірно, скаже: «Я знайду гроші в іншому місці» і скористається іншими урядовими фондами. Це рішення напевно буде оскаржене демократами.

 

Глава Пентагону прибув до Афганістану з неоголошеним візитом

 

Виконувач обов'язків міністра оборони США Пат Шанахан прибув 11 лютого до Афганістану з неоголошеним візитом, щоб зустрітися з військовими високопосадовцями та афганськими чиновниками. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Шанахан повідомив журналістам, що наголосить у переговорах з афганськими лідерами на необхідності досягти миру з талібами. Частина лідерів в Афганістані виступає проти будь-якої мирної угоди з талібами, а самі таліби поки що відмовляються проводити переговори з урядом у Кабулі, називаючи урядовців маріонетками Заходу.

Глава Пентагону також заявив, що не має вказівок від Білого дому щодо зменшення кількості американських військ в Афганістані з 14 тисяч, які наразі там є.

У попередніх повідомленнях ЗМІ йшлося, що президент США Дональд Трамп намагається зменшити контингент в Афганістані приблизно наполовину в межах зусиль, спрямованих на скорочення військової присутності США в регіоні.

 

Американка чекала лотерейної перемоги 30 років

 

Мешканка американського штату Монтана виграла 17,5 тис. дол. у лотерею, - передає UPI.

Ім'я переможниці - Дебра Перріш. Вона грає в лотерею майже 30 років.

«На розіграш я купила кілька лотерейних білетів. У мене було якесь передчуття, що я виграю. Воно виявилося пророчим», - розповіла переможниця.

Перріш додала, що 8 місяців тому в цю ж лотерею виграла її двоюрідна сестра. «Я дуже зраділа за неї. А тепер - моя черга вигравати», - прокоментувала вона.

Американка вирішила витратити частину виграшу на шопінг зі своїми двома доньками. Основну частину грошового призу Перріш вирішила відкласти «на майбутнє».

Над Аляскою підліток захопив контроль над керуванням літака

16-річного хлопця заарештували після того, коли він на деякий час захопив контроль над керуванням невеликого літака під час короткого комерційного польоту над західною Аляскою.

Підліток сидів на передньому пасажирському кріслі, як повідомляє KYUK-AM. Переліт між двома віддаленими поселеннями, зазвичай, триває близько чотирьох хвилин.

Підліток перехопив керування літаком одразу після зльоту, в результаті чого літак, за словами поліції, спочатку почав різко підійматися, а потім падати до землі.

Жінка, яка сиділа за підлітком, схопила його за шию, відтягнувши його від приладів контролю. Пілот стабілізував літак і повернувся до пункту вильоту.

Представник регіональних авіаліній звернувся до офіцера, відповідального за громадський порядок, із запитом про затримання підлітка. Однак, підліткові вдалось втекти. Його заарештували лише наступного дня.

Модель літака, що використовувалася в цьому польоті, не має механізму блокування пасажирів від керування польотом, - заявив Кейт Хензорн (Keith Henthorn), менеджер авіакомпанії. За його словами, авіакомпанія і надалі дозволятиме пасажирам сидіти в салоні літака на передніх пасажирських кріслах.

 

Трамп заявив, що працює більше, ніж майже всі його попередники

 

Чинний президент США Дональд Трамп спробував виправдатися за свій робочий графік, який просочився у ЗМІ на початку місяця, наголосивши, що насправді він працює більше годин на добу, ніж майже всі попередні президенти.

Про це він заявив у неділю в одному з твітер-повідомлень. «ЗМІ змогли отримати мій робочий графік, що було дуже легко зробити, але його потрібно було подавати в позитивному світлі, не в негативному.

Там де (в графіку - ред.) було вказано «Executive Time», я, як правило, працюю, а не розслабляюся. Насправді я, мабуть, працюю більше годин, ніж майже будь-який попередній президент», - заявив Трамп.

Як доказ своєї продуктивності глава Білого дому написав, що коли він став президентом, то отримав «країну в стані безладу», з «виснаженим військом та нескінченними війнами». Тому, зазначив Трамп, у нього «не було іншого вибору, ніж працювати впродовж багатьох годин».

Нагадаємо, 3 лютого американське популярне видання Axios оприлюднило документ, який розписує особистий розклад роботи президента за останні три місяці.

Як з'ясувалося, з понад 500 годин роботи Дональд Трамп витратив 297 годин на так званий Executive Time, що може означати все, що завгодно - від роботи з документами до особистого відпочинку. За свідченнями джерел, президент, здебільшого, використовував цей час для перегляду телевізора, розмов із друзями, написання твітер-повідомлень.

І лише трохи менше, ніж 80 годин за три місяці, були вказані в графіку президента як ділові зустрічі, близько 50 годин - переїзди, 39 годин - на споживання їжі й приблизно 40 годин на інші заходи.

 

Сенатор Елізабет Уоррен оголосила про початок своєї президентської кампанії

 

Сенатор від Демократичної партії Елізабет Уоррен офіційно заявила в суботу про початок своєї президентської кампанії на виборах, які відбудуться в США в 2020 році.

Відповідну заяву вона озвучила під час мітингу в суботу в штаті Массачусетс, - повідомив американський центральний телеканал ABC News.

«Це - боротьба нашого життя. Боротьба за створення Америки, де можна мріяти, Америки, яка працює для всіх. Я протягом усього життя перебуваю в цій боротьбі», - заявила Уоррен перед прихильниками, які зібралися на мітинг у морозну погоду, щоб підтримати свого кандидата.

«Тому я сьогодні стою тут, щоб заявити, що я є кандидатом на посаду президента Сполучених Штатів Америки», - заявила сенатор.

Уоррен є не єдиним політиком у демократичному таборі, яка заявила про свою участь у президентських перегонах. Зокрема, як відомо, про початок виборчої кампанії вже оголосили сенатори Камала Харріс та Корі Брукер.

 

Помер актор із «Хрещеного батька-2» і «Зоряної брами»

 

Пішов з життя 75-річний американський актор Кармен Аргензіано, який знімався у фільмі «Хрещений батько-2» і серіалі «Зоряна брама: SG-1».

Про це повідомляє Variety з посиланням на пост агенції Event Horizon Talent у Facebook.

Як зазначається, його акторська кар'єра розпочалась у 1970-х з появи у «Хрещеному батьку-2». За більше, ніж 40 років Аргензіано активно працював і був головним персонажем на телебаченні, зокрема, у таких серіалах, як «Чірс», «Район Мелроуз», «Місце злочину: Нью-Йорк» і багатьох інших. Для прихильників жанру він найбільш відомий за роллю Джейкоба Картера у серіалі «Зоряна брама SG-1», яку виконував протягом семи років.

Трамп їде на кордон з Мексикою – агітувати за нову стіну

Сенат Іллінойсу затвердив мінімальну заробітну плату в розмірі $15

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers