rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ НАТО вважає небезпечними спроби Росії глушити сигнал GPS

Випадки, коли Росія намагалася глушити сигнали GPS, зокрема, у Норвегії під час проведення навчань «Trident Juncture 2018» є проявом небезпечної та безвідповідальної поведінки, яка становить безпосередні загрози для самої Росії.

 

Про це у вівторок під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу, яка відбувається 13-14 лютого у Брюсселі, заявив Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми порушували перед Росією питання щодо таких впливів кілька разів. Ця проблема дала про себе знати також у Балтійських країнах і є предметом загального занепокоєння. Якщо враховувати, що сигнали GPS є важливими для цивільної авіації, для рятувально-пошукових операцій, для надзвичайних служб, глушіння сигналів GPS, як ми це бачили у Норвегії, а також у Фінляндії, є дуже серйозним (інцидентом - ред.). Це є небезпечною та безвідповідальною поведінкою... Це - ще й та проблема, яка підриває практичну співпрацю з Росією, зокрема, у питаннях проведення пошуково-рятувальних операцій», - зазначив керівник Альянсу.

Він зауважив, що така поведінка Росії становить небезпеку для Норвегії, для всіх союзників в Альянсі, а також для самої Росії.

Нагадаємо, навчання Trident Juncture 2018 відбулися у Норвегії у жовтні-листопаді минулого року. Ці маневри стали найбільшими в історії НАТО з часів завершення «холодної війни». У навчаннях взяли участь 50 тисяч військовослужбовців, до їх проведення було залучено 10 000 автомобілів та броньованих машин, 250 літаків та 65 кораблів.

 

Приймати з любов’ю

Претенденти на булаву-2019. Аналіз повного списку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers