rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Екс-радник Макрона працював на російських олігархів, – ЗМІ

Екс-радник французького президента Еммануеля Макрона, Александр Беналла (Alexandre Benalla), надавав російським олігархам посередницькі послуги для укладення контрактів на охоронні послуги.

 

Про це повідомляється у розслідуванні французького видання Mediapart.

«З допомогою Александра Беналли, колишнього радника президента Франції Еммануеля Макрона, було підписано три контракти про надання послуг у сфері охорони з російськими олігархами Іскандером Махмудовим та Фархадом Ахмедовим на загальну суму 2,2 мільйона євро», - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема, Іскандер Махмудов, який є власником «Уральської гірничо-металургійної компанії», уклав контракт на охорону своєї нерухомості і членів сім'ї у Франції і Монако. Контракт був підписаний із французькою фірмою Mars, яка отримала 28 червня 2018 року від цього російського олігарха 294 тисячі євро. Власником фірми виявився колишній співробітник жандармерії Венсан Краз. Він відповідав за безпеку в партії французького президента «Вперед, Республіко!».

Зазначається, що ім'я Краза вже давно фігурувало у скандальній справі екс-радника президента. Обидва вони опинилися під слідством у справі про застосування сили до учасників демонстрації в Парижі. Згодом, 23 липня минулого року, Беналла був звільнений із президентської адміністрації. Тоді ж роботу в партії Макрона втратив і Краз.

Перший контракт із Махмудовим був укладений за участю Беналли ще до його звільнення з адміністрації президента.

Як відомо, Національна фінансова прокуратура Франції уже почала розслідування щодо контракту Беналли з Махмудовим після публікації згаданого розслідування.

Приймати з любов’ю

Претенденти на булаву-2019. Аналіз повного списку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers