rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Які сигнали організму чоловікам не можна ігнорувати

Загальновідомо, що при кровотечі, болю у грудях і високій температурі потрібно терміново звертатися по медичну допомогу. Але є ще й інші серйозні симптоми, які не можна ігнорувати.

 

Задишка

 

Title  
 Фото: PEXELS 

Біль у грудях не завжди є ознакою серцевого нападу. Симптоми в усіх - різні й унікальні. Наприклад, задишка після легкої прогулянки може бути ранньою ознакою коронарної ішемії, часткової або повної закупорки артерії, що несе кров до серця. Якщо з'являються ще й додаткові симптоми, такі, як тиск або печія у грудях, почастішання дихання або запаморочення, то потрібно терміново звертатися по допомогу.

Раптова втрата ваги

 

Якщо ви не намагаєтеся схуднути, але при цьому різко втрачаєте вагу, то це може бути ознакою багатьох важких хвороб, зокрема, і раку. Важливо звернутися до лікаря, і нехай він з'ясує причину ненавмисної втрати ваги.

Криваві або чорні випорожнення

 

Чорні або криваві випорожнення завжди є тривожним сигналом, який дає всі підстави припустити, що у людини - кровотеча у верхній частині кишківника або шлунка. Бордові або криваві випорожнення з'являються при кровотечі в нижній частині шлунково-кишкового тракту. У такому випадку необхідно звернутися до лікаря, щоб перевіритися на кровотечу, геморой або виразку. Кольорові випорожнення можуть бути ознакою того, що існує проблема з підшлунковою залозою або жовчними протоками, які виснажують печінку.

Часте сечовипускання

 

Часте сечовипускання може бути ознакою діабету або гіперплазії передміхурової залози. Люди з діабетом мають часті позиви до сечовипускання через надлишок цукру в крові. Потенційні проблеми з простатою передбачають зниження потоку при сечовипусканні, дискомфорт в ділянці тазу, кров у сечі або спермі. Необхідно негайно звернутися до лікаря, якщо ви відчуваєте будь-який із цих симптомів.

Закреп

 

Закреп може призвести до розвитку геморою, який може спричинити кровотечу в прямій кишці. Також це може бути пов'язано з порушеннями шлунково-кишкового тракту. Закреп може вказувати на пухлину, поліп або якусь іншу перешкоду.

Еректильна дисфункція

 

Крім очевидних проблем для сексуальної діяльності, еректильна дисфункція може бути ознакою серцево-судинних захворювань. ED також може бути викликана стресом або депресією. Чоловікам нелегко говорити своїм лікарям про такі проблеми, але в більшості випадків є рішення.

Печія

 

Всі ми можемо відчувати печію після з'їденого гамбургера або великої миски спагеті, але якщо у вас - печія і нетравлення шлунку після кожного вживання їжі, це може бути гастроезофагеальною рефлюксною хворобою. У людей з цією проблемою шлункова кислота тече вгору в стравохід. Якщо не лікувати, то кислота може зруйнувати тканини стравоходу і викликати подразнення або виразки. Це може призвести до раку стравоходу.

Надмірне хропіння

 

Хронічне, гучне хропіння може бути ознакою обструктивного апное сну - стану, в якому м'язи вашого горла розслабляються і тимчасово блокують ваші дихальні шляхи, поки ви спите. Це може викликати проблеми з диханням і порушити сон, а вранці у вас буде відчуття сонливості або втоми. Якщо не лікувати, то апное сну може призвести до легеневої гіпертензії, серцевої недостатності або порушення серцевих ритмів.

Груди

 

Більшість чоловіків вважають, що рак молочної залози є жіночою хворобою, але це - не так. Насправді щороку понад 1000 осіб, здебільшого, чоловікам старшого віку, ставлять діагноз - рак молочної залози. Якщо ви відчуваєте потовщення тканин або ваш сосок темніє, стає червоним або починає сочитися звідти рідина, то зверніться до лікаря.

Автор: Лілія Шолудько

Джерело: «EuroMD»

Підготовка до марафону. Питання та відповіді від заслуженого тренера з легкої атлетики

Сауна після тренування. Шкідливо чи корисно?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers