rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Оголошено переможців «рейтингу роботодавців України 2018»

У четвер, 24 січня 2019 року, стали відомі імена найкращих роботодавців 2018 року, згідно з однойменним дослідженням Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, яке проходило з 10 вересня до 16 грудня 2018 р.

 

Організатори «Рейтингу роботодавців України 2018» під час трьох хвиль опитування вивчали думку респондентів, аби визначити, що цінують пошукачі в роботодавцеві, на що звертають увагу, вибираючи компанію, та хто з роботодавців є найбільш привабливим на ринку праці.

Особливістю методології проведення даного дослідження є те, що у ньому враховуються оцінки як пошукачів (перша та друга хвилі опитування), так і експертів (третя хвиля опитування). Причому, у співвідношенні ваги оцінки 60/40. Адже фахівці констатують: ринок праці України дедалі більше стає «ринком кандидата», коли пошукач дотримується проактивної позиції та вибирає роботодавця. Тому наразі важливо розуміти, якими критеріями користуються спеціалісти при виборі роботодавця, яка кореляція пріоритетів та досвіду роботи пошукача, які джерела є найвпливовішими для отримання інформації про роботодавців та як пошукачі приймають рішення про роботу. Залучення ж експертів до дослідження уможливило збільшення об'єктивності даних шляхом отримання їхньої незалежної оцінки привабливості роботодавців у кожному галузевому переліку. Так, до дослідження долучилися:

 

l Юрій Зеленін, виконавчий директор бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу»,

l Михайло Колісник, професор з фінансів Львівської бізнес-школи (LvBS),

l Марина Маковій, Генеральний директор HeadHunter Україна,

l Олександр Полянчук, керуючий партнер Alex Polin Executive Search,

l Катерина Скібська, Генеральний директор DOPOMOGA GROUP, Ukraine&Moldova,

l Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості України,

l Андрій Кривокоритов, засновник та СЕО групи компаній «Брейн Сорс Інтернешнл».

 

При оцінюванні експерти враховували прозорість та соціальну відповідальність бізнесу, рівень зрілості HR-функції у компанії, розвиненість системи навчання і корпоративної культури, репутацію роботодавця, соціальні гарантії для працівників, турботу роботодавця про працівників, їх залученість у бізнес.

  Title

Пошукачі ж зазначають, що при виборі компанії-роботодавця звертають увагу на стабільність компанії, корпоративну культуру та соціальну відповідальність, розташування офісу, цінують наявність Іноземних інвестицій/міжнародного капіталу, враховують відгуки про компанію у відкритих джерелах, зважають на галузь бізнесу та популярність бізнесу тощо.

Усі гравці ринку праці сходяться у думці, що теперішній час сповнений викликів: високий рівень міграційних настроїв, трансформація ринку праці та глобальні тренди, необхідність створення і підтримки системи управління, однаково ефективної для різних поколінь співробітників. Все це призводить до того, що компанії дедалі частіше говорять про важливість створення та розвитку ціннісної пропозиції (EVP), турботи про щастя, ментальне і фізичне здоров'я співробітників, забезпечення можливості для розвитку і навчання, побудови емоційного зв'язку з брендом компанії, підвищення рівня «причетності» і eNPS (employee Net Promoter Score). І ці процеси мають бути не декларовані, а реальні. Можемо констатувати, що найбільших успіхів у цьому напрямку досягли компанії, які ввійшли до списку «Рейтингу роботодавців України 2018».

Варто пам'ятати, що «Рейтинг роботодавців України» - своєрідний лакмус стану ринку праці та цінностей пошукачів. А значить, і орієнтир для компаній у питанні формування та розвитку HR-брендінгу.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

«Нові комірці» на ринку праці України

Борги на «кредитках»: платити чи не платити?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers