rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Російських випускників-артилеристів возитимуть на муштру на Донбас

Російських випускників-артилеристів возитимуть на муштру на Донбас

 

Наприкінці лютого очікується прибуття на окуповану частину Донбасу випускників російських військових навчальних закладів для виконання артилерійських стрільб.

Про це написав у Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«На кінець лютого очікується прибуття на окуповану територію Донбасу випускників артилерійських військових навчальних закладів МО РФ для виконання « залікових стрільб» і «загального військового стажування». Орієнтовно «стажування» триватиме до середини березня ц. р. З огляду на наявність у ЗСУ наданих в рамках військової допомоги США сучасних радарів контрбатарейної боротьби, ЗС України могли б забезпечити адекватну відповідь і допомогти російським військовим «успішно» пройти «стажування», - сказав Тимчук.

Крім того, за його даними, згідно з єдиним планом Південного військового округу збройних сил РФ, з 5 до 15 лютого на полігоні «Східний» проводяться збори з командирами батальйонів і дивізіонів 1 і 2 АК «ЛДНР» з відпрацювання питань організації взаємодії та управління особовим складом в умовах проведення бойових дій у міських умовах.

 

Окупанти мінують підступи до передової на всіх напрямках, - розвідка

 

Командування ЗС РФ продовжує постачати на Донбас зброю та боєприпаси, зокрема, протипіхотні міни натискної дії та уламкового ураження.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію головного управління розвідки Міноборони.

«Наприкінці січня ц. р. у підрозділи з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ видана нова партія протипіхотних мін натискної дії (ПМН) та уламкового ураження (ОЗМ-72). У подальшому інженерно-саперними підрозділами ворога встановлені додаткові мінно-вибухові загородження на передових позиціях російських окупаційних військ на всіх напрямках. При цьому, вказані заходи традиційно проведені противником у спішному порядку без належного документування», - наголосив Гуцуляк.

За його словами, такі злочинні дії підвищують мінну небезпеку в регіоні та становлять загрозу життю цивільного населення. Водночас, окупанти й самі стають жертвами своїх протиправних дій. Так, 8 лютого на встановлених раніше мінах підірвалась диверсійно-розвідувальна група ЗС РФ під час спроби вийти за лінію передових позицій окупаційних військ, - повідомив Гуцуляк.

 

Росія пригнала на Донбас новітній комплекс радіорозвідки

 

Безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував новітній російський комплекс радіорозвідки «Торн» на території тимчасово окупованого Донбасу.

Про це повідомляється у вівторок в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

«10 лютого БПЛА СММ малого радіуса дії виявив: 2 БМП-1 (з яких одна стояла у дворі житлового будинку) та 1 комплекс радіорозвідки «Торн» на шасі вантажівки (КАМАЗ), який стояв поблизу житлового будинку в Новогригорівці», - йдеться у розділі звіту про виявлену військову присутність на непідконтрольних урядових районах.

Як повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, яка створила базу зафіксованого новітнього озброєння ЗС РФ на Донбасі, російська автоматизована станція радіоперешкод «Торн» раніше була помічена в окупованому Донецьку. Технічні характеристики невідомі. Проходить випробування в ЗС РФ. В Україну не постачалась.

Раніше СММ ОБСЄ вже неодноразово фіксувала присутність на окупованому Донбасі сучасних зразків російської військової техніки, яка лише нещодавно надійшла в ЗС РФ і не є на озброєнні ЗС України.

Зокрема, 28 липня 2018 року міні-БПЛА СММ виявив одразу 4 різні новітні російські системи радіоелектронної боротьби («Леєр-3» РБ-341В, 1Л269 «Красуха-2», РБ-109A «Биліна» і 1 комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА «Репеллент-1») біля окупованого Чорнухиного (64 км на південний захід від Луганська).

Нерухомість на $2 млн і 10 млн грн. заощаджень – що «накерував» очільник Інституту серця Борис Тодуров

Невимовне слово Перемога

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers