rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ЛЕГКА АТЛЕТИКА

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Христина Стуй на турнірі у Франції виграла фінал бігу на 60 м

Українська легкоатлетка Христина Стуй виборола «золото» на міжнародних змаганнях Meeting Elite en salle de Mondeville, які минулими вихідними проходили у Мондвілі (Франція).

На міжнародних змаганнях Meeting Elite en salle de Mondeville у Франції Христина Стуй виграла фінал з бігу на 60 м, - повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Українська легкоатлетка була першою на дистанції 60 м із результатом 7,32 секунди.

З бігу на 400 м у жінок відбулися три фінали. Найкращий час у фіналі 2 показала українка Тетяна Мельник - 52,99 секунди. Анна Рижикова фінішувала другою у фіналі 1 - 54,16 секунди, а Анастасія Бризгіна (54,70 секунди) і Катерина Климюк (54,98 секунди) посіли, відповідно, друге і третє місця у фіналі 3.

Випускниця Львівського державного університету фізичної культури Орися Дем'янюк стала другою з бігу на 1500 м, її результат - 4 хвилини 18,41 секунди. Анна Чубковцова фінішувала третьою з бігу на 60 м з бар'єрами - 8,17 секунди.

Христина Гришутина з результатом 6 метрів 03 сантиметри була четвертою зі стрибків у довжину. Євген Гуцол з часом 1 хвилина 52,06 секунди став шостим з бігу на 800 м.

 

Марина Бех виборола «срібло» у стрибках в довжину на турнірі в Мюнхені

Українська легкоатлетка Марина Бех встановила персональний рекорд у стрибках в довжину на турнірі ISTAF Indoor в німецькому Мюнхені.

З четвертої спроби їй підкорився результат 6 м 73 см, який є для неї найкращим особистим досягненням на змаганнях у приміщеннях, - повідомляє sportarena.com.

Попереднім найкращим результатом Бех був стрибок на 6 м 71 см на турнірі в Белграді у березні 2017 року.

Новий особистий рекорд дозволив українці посісти друге місце на змаганні. Найкращою виявилася представниця Німеччини Малайка Міхамбо, якій підкорилася позначка 6 м 99 см. Третє місце посіла сербка Івана Шпанович з результатом 6 м 65 см.

Нагадаємо, влітку минулого року Марина Бех стала срібною призеркою чемпіонату Європи.

БОКС

 

Василь Ломаченко та Олександр Усик - у ТОП-10 нового рейтингу BoxRec

Авторитетний спеціалізований портал BoxRec опублікував новий рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (P4P).

До першої десятки рейтингу потрапили двоє українців - абсолютний чемпіон світу у крузервейті Олександр Усик та володар титулів WBA/WBO у легкій вазі Василь Ломаченко, - повідомляє klitschko-brothers.com.

При цьому Василь Ломаченко розташувався на четвертій сходинці, а Олександр Усик посідає шосту позицію.

Попереду в рейтингу мексиканець Сауль Альварес, який посунув американця Теренса Кроуфорда. Чемпіон світу за версіями WBA/WBO/IBF/IBO у суперважкій вазі британець Ентоні Джошуа піднявся з дев'ятого на п'яте місце. Американець Еррол Спенс-молодший, який раніше взагалі не перебував у десятці найкращих, посів сьому позицію. Це ж стосується й британця Каллума Сміта з американцем Шоном Портером, які змогли увірватися до ТОП-10.

ТОП-10 рейтингу боксерів Pound-for-pound за версією BoxRec:

1. Сауль Альварес (Мексика)

2. Теренс Кроуфорд (США)

3. Геннадій Головкін (Казахстан)

4. Василь Ломаченко (Україна)

5. Ентоні Джошуа (Велика Британія)

6. Олександр Усик (Україна)

7. Еррол Спенс-молодший (США)

8. Каллум Сміт (Велика Британія)

9. Шон Портер (США)

10. Мігель Берчельт (Мексика)

 

Олег Малиновський хоче провести бій з чемпіоном світу Вальдесом

Володар пояса чемпіона Європи з боксу за версією WBO European українець Олег Малиновський (23-0, 7 КО) заявив, що хоче провести бій проти чемпіона світу за версією цієї організації Оскара Вальдеса (24-0, 19 КО).

Про це український боксер заявив у розмові з журналістами, - пише сайт 24tv.ua.

«Бій проти Вальдеса? Запитайте у будь-якого боксера з ТОП-15 будь-якої організації і будь-якого дивізіону, чи хоче він битися з чемпіоном, і він відповість, що так. Я просив свого промоутера домовитися про бій проти Вальдеса, і того дня, коли він прийде і скаже, що поєдинок відбудеться, я одразу ж побіжу в зал і почну готуватися до бою», - заявив боксер.

Олег Малиновський повинен був вийти в ринг 22 грудня, але отримав травму ребер. У головному поєдинку того вечора боксу в Броварах Денис Берінчик (10-0, 7 КО) завоював пояс WBO International.

Додамо, що наразі Олег Малиновський посідає другу позицію в світовому рейтингу за версією WBO.

ТЕНІС

 

Даяна Ястремська вперше увійшла до ТОП-35 світового рейтингу WTA

Жіноча тенісна асоціація (WTA) оновила свій рейтинг станом на 4 лютого.

Після перемоги на турнірі WTA в Хуахіні (Таїланд) свій особистий рекорд у світовій класифікації оновила українка Даяна Ястремська, яка піднялася одразу на 13 рядків і тепер вперше в кар'єрі посідає 34-е місце в світі, - повідомляє btu.org.ua.

18-річна одеситка стала наймолодшою українкою, яка потрапила до ТОП-35 рейтингу WTA. Раніше це досягнення належало Еліні Світоліній, яка пробилася до ТОП-35 у віці 19 років і 6 місяців.

Зазначимо також, що в оновленому рейтингу WTA вперше в історії вітчизняного тенісу одразу три українки одночасно перебувають в ТОП-35 - Еліна Світоліна (№ 7), Леся Цуренко (№ 24) і Даяна Ястремська (№ 34).

На вершині рейтингу WTA залишається японка Наомі Осака, на другому місці - чешка Петра Квітова. Замикає першу трійку румунка Симона Халеп.

Нагадаємо, цього тижня Леся Цуренко і Даяна Ястремська зіграють за збірну України в Кубку Федерації-2019. За «синьо-жовтих» на турнірі в польському місті Зелена Гура також заявлені Катерина Козлова, Марта Костюк і Надія Кіченок. Натомість, перша «ракетка» України Еліна Світоліна продовжує відновлюватися після травми, отриманої на Відкритому чемпіонаті Австралії.

Ястремська присвятила перемогу на тенісному турнірі в Хуахіні своїй мамі. Про це повідомляє офіційна сторінка організації на Twitter.

«Я в Хуахіні вперше, тож не очікувала, що зможу зайти так далеко. Напередодні турніру у моєї матері була операція, тому мені було важко виступати тут. Але я довела собі, що зможу через це пройти. Присвячую перемогу на турнірі своїй мамі», - сказала Даяна Ястремська.

Під час Australian Open-2019 у Мельбурні мама Даяни отримала важку травму ока. Лікарям вдалось врятувати саме око, але наразі вони не гарантували цілковите відновлення зору.

Зазначимо, 3 лютого 18-річна одеситка Даяна Ястремська виграла другий турнір WTA в кар'єрі. У фіналі вона обіграла в трьох сетах австралійку Айлу Томлянович.

Минулого року Даяна перемогла на турнірі в Гонконзі.

БІАТЛОН

 

Катерина Бех виграла друге «золото» юніорської першості світу-2019

Українська біатлоністка Катерина Бех 3 лютого виграла «золото» у гонці переслідування на 10 км з чотирма вогневими рубежами юніорської першості світу, що триває у Брезно-Осрблі (Словаччина).

20-річна спортсменка подолала дистанцію з двома штрафними колами за 31 хвилину 23,8 секунди, - повідомляє biathlon.com.ua.

Другою на фініш прийшла німкеня Ханна Кебінгер (відставання 9,1 секунди; один промах), третьою - француженка Софі Шово (+16,4; три штрафні кола).

Нагадаємо, напередодні Катерина Бех здобула золоту медаль у спринтерській гонці на 7,5 км з двома вогневими рубежами.

«У гонці переслідування знову погода нам піднесла сюрприз - безпосередньо перед самим початком старту почався дощ, і я думала, що лижі трохи гальмуватимуть, але наша сервіс-бригада спрацювала на п'ять із плюсом, лижі протягом всієї гонки просто летіли! Я рада, що мені вдалося цього разу впоратися з нервами і зі стрільбою. Дуже рада!

Ці дві медалі... Звичайно, я дуже тішуся ними! Будемо працювати і надалі. Я прагну до спорту вищих досягнень, тому хотілося б в майбутньому вже на дорослому рівні показувати такі ж високі результати», - цитує Катерину Бех biathlon.com.ua.

Нагадаємо, Бех також у суботу, 2 лютого, перемогла і в спринтерській гонці, що дозволило їй стати першою дворазовою чемпіонкою світу серед юніорів в історії біатлону України.

ДЗЮДО

 

Троє українців стали призерами Відкритого Кубка Європи-2019

Українці Марія Скора, Геворг Хачатрян та Дмитро Бережний зійшли на медальний п'єдестал пошани змагань з дзюдо у рамках Відкритого континентального Кубка 2019 року.

Минулими вихідними українським дзюдоїстам вдалося завоювати три нагороди відкритого континентального Кубка, що їх приймали Одівелаш (Португалія) та Софія (Болгарі), - повідомляє dsmsu.gov.ua.

Срібною призеркою жіночого турніру, що проходив у столиці Болгарії, стала Марія Скора, яка боролася у ваговій категорії до 57 кг.

А в Португалії змагалися чоловіки. Геворг Хачатрян піднявся на другу сходинку турнірного п'єдесталу у ваговій категорії до 66 кг, а Дмитро Бережний завоював «бронзу» у вазі до 90 кг.

СНОУБОРДИНГ

 

Аннамарі Данча пробилася у ТОП-6 ЧС-2019

Українка Аннамарі Данча встановила найвище досягнення в історії вітчизняного сноубордингу - на чемпіонаті світу-2019 Парк-Сіті (США) 4 лютого посіла шосте місце в дисципліні «паралельний гігантський слалом».

Українська сноубордистка Аннамарі Данча вперше в кар'єрі зуміла пройти кваліфікацію в дисципліні «паралельний гігантський слалом» на чемпіонаті світу. У американському Парк-Сіті (штат Юта) 28-річна спортсменка відібралася в ТОП-16, показавши за сумою двох кваліфікаційних заїздів шостий результат. Та на цьому Аспірантка Львівського державного університету фізичної культури не зупинилася, - пише офіційний сайт ЛДУФК.

В 1/8 фіналу Данча їхала проти представниці Нідерландів Міхелли Деккер. Змагальна траса була вкрай складною, оскільки в Юті був снігопад. Через це спортсменкам довелося змагатися зі свіжим снігом. Данча припустилася декількох помилок, однак на одному з останніх поворотів Деккер втратила контроль і впала - українка спокійно доїхала до фінішу і пройшла далі.

Аннамарі Данча посіла, у підсумку, шосте місце на чемпіонаті світу-2019 в дисципліні «паралельний гігантський слалом». Це - її найкращий результат у кар'єрі. Раніше вона п'ять разів виступала на світових першостях, проте вище від 17-ї позиції не піднімалася. Змагалася Аннамарі і на трьох останніх зимових Олімпіадах. Найкраще її досягнення на Білих Іграх - 16-е місце у канадському Ванкувері-2010.

Додамо, що чемпіонкою світу-2019 у Парк-Сіті стала німкеня Селіна Йорґ.

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

 

Олега Верняєва прооперували, він може пропустити Євро-2019

Олімпійський чемпіон Ріо-2016 зі спортивної гімнастики Олег Верняєв сподівається відновитись до чемпіонату світу-2019, який пройде восени.

Український гімнаст Олег Верняєв в своєму Instagram розповів про те, що може пропустити найближчий чемпіонат Європи через операції на обох ногах.

«У середу ввечері зробили операцію, порвав зв'язку на гомілкостопі. Минуло все добре, вже починаю без поспіху робити процедури. Приблизний час відновлення - до трьох місяців. З лівою ногою все простіше, вже робимо комплекс вправ! Я не знаю, чи встигну на чемпіонат Європи. Головна мета цього року, як завжди, чемпіонат світу. До речі, порвав зв'язку, виходячи з автобуса. Ось тобі і гімнаст з чудовою координацією», - написав Олег Верняєв.

Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики відбудеться з 10 до 14 квітня в польському Щецині. За словами Верняєва, головна мета цього сезону - чемпіонат світу і ліцензія на Олімпійські ігри-2020. Чемпіонат світу-2019 прийматиме німецький Штутгарт з 4 до 13 жовтня.

Нагадаємо, у листопаді Олег Верняєв успішно повернувся після операцій і разом з Ігорем Радівіловим завоював «золото» на етапі Кубка світу-18/19 в німецькому Коттбусі.

ФУТБОЛ

 

«Шахтар» увійшов до топ-25 найбагатших клубів - Soccerex Football Finance 100

Міжнародна організація Soccerex Football Finance 100 провела аналіз і назвала найбагатші футбольні клуби світу.

Донецький футбольний клуб «Шахтар» посів 25-е місце у цьому списку, київське «Динамо» - 88-е. Про це повідомляє Tribuna.com.

Вартість футболістів донецького клубу оцінюється в 103 млн євро, інфраструктура - у 175 млн євро, а потенційні активи власника «Шахтаря» - у 159 млн євро, завдяки чому індекс FFI становить 0.86.

У «Динамо» ці показники відповідно складають 67, 10 і 7 млн євро. Індекс FFI - 0.16.

До топ-10 найбагатших футбольних клубів світу ввійшли: «Манчестер Сіті», «ПСЖ», «Баварія», «Тоттенгем», «Арсенал», «Реал», «Барселона», «Манчестер Юнайтед», «Ювентус» і «Челсі».

Зазначається, що за основу дослідження взяті фінансові звіти, надані самими футбольними клубами за підсумками сезону-2016/17, а також низкою інших авторитетних джерел (UEFA, The Financial Times, Bloomberg, Yahoo Finance, Forbes, Transfermarkt).

Перспективна генерація

10 фактів про Аннумарі Данчу, яка принесла Україні історичну медаль ЧС зі сноуборду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers