rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ П’ять правил безпеки в Інтернеті від Google

5 лютого, у День безпечного Інтернету, компанія Google опублікувала список із п'яти дій, виконання яких зробить перебування в онлайні більш безпечним.

 

Компанія Google в офіційному блогу звернула увагу на п'ять важливих дій, які допоможуть зробити Інтернет безпечним.

«Ми вважаємо, що коли ви перебуваєте онлайн, вам не потрібно турбуватися про безпеку вашої інформації. Тому ми працюємо над тим, щоб інструменти безпеки були вбудовані у наші продукти, і завдяки цьому інформація в аккаунті Google захищалася автоматично.

Ми також ділимося нашими найкращими практиками та інструментами безпеки з іншими організаціями, щоб зробити Інтернет більш безпечним для усіх. Водночас, є кілька простих дій, які ви можете виконати, щоб ще краще убезпечити вашу інформацію.

Останні дані опитування в США, проведеного нами за участю Harris Poll, підтверджують, що багато людей можуть не знати про ці основи безпеки», - відзначили у компанії Google.

Отже, посилити свою онлайн-безпеку можна, виконавши наступних п'ять дій:

1. Слідкуйте, щоб ваше програмне забезпечення було оновлене

Щоб захистити себе в Інтернеті, переконайтеся, що на всіх пристроях завжди використовується остання версія програмного забезпечення. Результати опитування Harris Poll показують, що в той час, коли 79% респондентів заявили, що розуміють важливість оновлення програмного забезпечення, одна третина людей сказала, що вони оновлюють свої програми нерегулярно або не впевнені, оновлюють їх чи ні. Деяке програмне забезпечення, наприклад, Chrome, буде оновлюватися автоматично, тому вам ніколи не доведеться турбуватися про це самостійно. В інших службах, які надсилають повідомлення, коли настає час для оновлення, не натискайте «нагадати мені пізніше» - краще приділіть трохи часу, щоб одразу встановити ці оновлення.

2. Використовуйте унікальні паролі для ваших облікових записів

Двоє з трьох (65%) респондентів заявили, що повторно використовують однаковий пароль для декількох аккаунтів. Але використання одного і того ж пароля для входу в декількох облікових записів збільшує ризик безпеки. Це схоже на те, як використовувати один ключ для вашого будинку, машини та офісу - якщо хтось отримає доступ до одного, всі вони можуть бути зламані. Створіть унікальний пароль для кожного облікового запису, щоб усунути цей ризик, і переконайтеся, що кожен пароль важко вгадати, і він містить, щонайменше, вісім символів.

Але запам'ятати багато різних паролів досить важко - 60% людей повідомляють про те, що у них занадто багато паролів, щоб їх всіх запам'ятати. Розгляньте можливість використання менеджера паролів (наприклад, вбудованого в браузер Chrome), який допоможе вам створити, захистити і відслідковувати всі паролі для облікових записів в Інтернеті.

3. Налаштуйте номер телефону або адресу електронної пошти для відновлення доступу до аккаунту і слідкуйте за їхньою актуальністю

Більшість людей повідомили, що у них зазначена додаткова адреса електронної пошти (87%) або мобільний пристрій (73%), прив'язані до їхніх облікових записів для відновлення, і це - чудово.

Додавання до облікового запису інформації для відновлення може допомогти вам швидше повернутися до свого облікового запису, якщо ви втратите доступ або не можете ввійти. Для багатьох веб-служб, зокрема, облікового запису Google, наявність опції відновлення доступу може допомогти вам повідомити про наявність підозрілої активності в обліковому записі або, якщо вам потрібно, заблокувати когось від використання вашого облікового запису без дозволу.

Щоб налаштувати у вашому обліковому записі Google інформацію для відновлення, перейдіть на веб-сайт security.google.com і оберіть «Способи підтвердження вашої особи».

4. Зробіть ще один крок, встановивши двоетапну перевірку

Зробіть ще один крок, встановивши двоетапну перевірку. Налаштування двоетапної перевірки значно зменшує ймовірність того, що хтось отримає неавторизований доступ до вашого облікового запису. На жаль, кожен третій респондент (31%) сказав, що не використовує двоетапну перевірку або не знає, використовує її чи ні.

Двоетапна перевірка вимагає від вас зробити ще один крок для входу в свій аккаунт, крім імені користувача та пароля. Приклади другого кроку перевірки містять шестизначний код, згенерований програмою, підказку, отриману на надійному пристрої, або використання фізичного ключа безпеки.

Щоб налаштувати двоетапну перевірку облікового запису Google, відвідайте g.co/2sv.

5. Зробіть перевірку безпеки Google

Перевірка безпеки пропонує персоніфіковані і дієві рекомендації, які допоможуть вам підвищити безпеку вашого облікового запису Google.

Проходження перевірки безпеки не тільки допомагає покращенню вашої безпеки при використанні Google. Перевірка також містить корисні поради, які допоможуть посилити ваш захист у мережі, наприклад, нагадає вам про додавання функції блокування екрана вашого мобільного телефону і покаже, на яких сайтах і програмах ви, можливо, зареєструвалися, використовуючи ваш обліковий запис Google.

Виконати перевірку безпеки можна за посиланням: g.co/securitycheckup.

Також Google презентував два оновлення, які допоможуть зберегти ваші дані у безпеці не тільки на сайтах і програмах Google: перевірка пароля, розширення Chrome, яке допомагає захистити облікові записи від порушень даних із боку третьої сторони, і нову функцію, яка називається «Перехресний захист акаунтів».

 

Джерело: Oфіційний Блоґ - Google Україна 

 

Firefox блокуватиме звук, який автоматично вмикається на сайтах

Смартфони майбутнього, або як саме складатиметься екран вашого телефону?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers