rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Смартфони майбутнього, або як саме складатиметься екран вашого телефону?

Минулого року продажі смартфонів по всьому світу почали падати, але здається, 2019 рік може стати одним з найбільш інноваційних періодів для смартфонів за останній час.

 

Розвиток ринку смартфонів

 

Для більшості споживачів їхній теперішній телефон уже досить добрий, і виробникам важко запропонувати щось достатньо цікаве, аби у споживачів було бажання міняти смартфон кожні 1-2 роки. Тож, закономірно, що у 2018 році продажі телефонів впали. Однак, найближчий рік може змінити цю тенденцію. Після років незначних оновлень починається період повного переосмислення дизайну смартфона.

Samsung, Huawei, Xiaomi and Royole вже працюють над гнучкими телефонами, а згодом до них може долучитися і Motorola зі своїм новим Razr. Google тим часом вже пообіцяв, що оновлений Android буде підтримувати гнучкий екран. Крім того, телефони з підтримкою 5G також повинні з'явитися цього року. Однак, зосередимось на основній інновації, яка може істотно змінити вигляд сучасного смартфона, - гнучкому екрані.

Гнучкий екран: навіщо він потрібен?

 

Розмови про гнучкі смартфони тривали роками, але нарешті цього року з'явилися реальні прототипи. Тож, чому гнучкий екран може дійсно стати новим стандартом?

Крім того, що екран, який складається, виглядає футуристично і викликає природне зацікавлення у публіки, він має і деякі реальні переваги - насамперед, складний екран смартфона може привести до повної відмови від планшетів. Фактично, на сьогоднішній день, усі переваги планшета над смартфоном зводяться до розміру екрана. Завдяки великому екрану, на планшеті зручніше малювати, дивитися фільми, переглядати різноманітні веб-сторінки. В той же час, планшет не можна взяти просто зі собою в кишеню, як ми це робимо зі смартфоном. Тож, наразі залишається потреба і в смартфонах, і в планшетах.

Технологія гнучкого екрана може змінити це, адже екран, що згинається, ймовірно дозволить телефонам функціонально повністю замінити планшети, зберігши при цьому зручність та мобільність смартфонів. Тож, з цієї точки зору, перспективи гнучких телефонів важко переоцінити, і не дивно, що виробники смартфонів змагаються у тому, хто першим запропонує найкращий варіант гнучкого телефону.

Royole

 

Title  

Перший гнучкий смартфон представила маловідома китайська компанія Royole. Телефон було презентовано на виставці CES у Лас-Вегасі. У розкладеному вигляді пристрій важко відрізнити від планшета. Однак, завдяки гнучкому екрану, його можна скласти вдвоє й отримати щось схоже на смартфон. Телефон складається екраном назовні і весь вміст екрана переміщується на одну з «обкладинок». При цьому, у складеному вигляді телефон досить масивний, проте, звичайно ж, забирає менше місця, ніж планшет.

Відгуки користувачів, що мали змогу потримати пристрій у руках, неоднозначні. Телефон дійсно складається і працює, але, загалом, дизайн виглядає трохи грубо. Однак, мешканці США вже можуть придбати першу пробну версію телефону за $1300.

  Title

Samsung

 

Найбільший виробник смартфонів у світі, компанія Samsung, пропонує і найбільш багатообіцяючу версію гнучкого телефону. На відміну від конкурентів, Samsung представив телефон не з одним, а з двома екранами: більший екран згинається всередину, як книжка, а менший екран з'являється на місці «обкладинки» цієї книжки.

Цей дизайн має свої переваги та недоліки. Перевагою є те, що великий екран повністю захищений, коли телефон перебуває у складеному стані. Недоліком називають те, що малий екран не закриває повністю відповідну частину корпусу і навколо нього залишається досить широка рамка. Таким чином, він не виглядатиме як традиційний телефон Samsung.

Xiaomi

 

Title  

Китайський виробник смартфонів Xiaomi теж вирішив не лишатися осторонь останніх тенденцій у дизайні розумних телефонів. Компанія офіційно не представляла моделей з гнучким екраном, але нещодавно в соціальних мережах виклали відео, на якому голова та засновник Xiaomi - Бін Лін - перетворює «планшет» на «смартфон», зігнувши екран з двох боків. Загнуті частини екрана стають темними, а вміст екрана переорієнтовується відповідно до нових розмірів дисплея.

Те, що екран складається у двох місцях, має додаткові ризики виникнення проблем з дисплеєм, адже невідомо, наскільки добре гнучкий механізм витримуватиме численні згинання та розгинання екрана. Однак, на відео зони згину виглядають добре, та й, загалом, телефон зі складеним екраном виглядає досить акуратно.

Наразі невідомо, коли модель буде випущена на ринок і чи буде випущена взагалі. Компанія через соціальні мережі намагається оцінити зацікавленість споживачів у такому телефоні. Так само у користувачів запитують думку щодо майбутньої назви гнучкого смартфона - компанія розглядає такі варіанти, як Xiaomi Dual Flex та Xiaomi MIX Flex.

Інші виробники

 

The Verge розповідає про низку інших виробників, які готуються оприлюднювати гнучкі смартфони. Huawei офіційно підтвердив роботу над гнучким 5G смартфоном і, згідно з чутками, він матиме два екрани - так само, як і Sam­sung.

Патенти, отримані компанією Moto­ro­la, підтверджують, що і вони працюють над технологією гнучкого екрана. Ймовірно, їхній телефон так само згинатиметься всередину, але з короткого боку.

Подейкують, що Sony та LG також готові будуть представити моделі смартфона з гнучким екраном найближчим часом.

Автор: Катерина Койдан

Джерело: «Український тиждень»

Firefox блокуватиме звук, який автоматично вмикається на сайтах

П’ять правил безпеки в Інтернеті від Google

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers