rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Лукашенко заявив, що Білорусь посилює кордон

Лукашенко заявив, що Білорусь посилює кордон

 

Необхідність збільшення кількості прикордонників у Білорусі пов'язана із завданнями зі забезпечення національної безпеки.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, затверджуючи рішення про охорону держкордону в 2019 році, - інформує БЕЛТА.

«Безпрецедентний крок, але національна безпека - найважливіший фактор», - підкреслив Лукашенко.

Необхідність посилення охорони президент Білорусі пояснив «зростанням негативних факторів, пов'язаних з незаконною міграцією, наркотрафіком, контрабандою (особливо зброї)».

У зв'язку з цим він вимагає вжити «вичерпних заходів» щодо збільшення та створення нових підрозділів прикордонників. «Особливо, про що ми з вами домовлялися - відродження або посилення маневрених груп. Це ті групи, які завжди перебувають у резерві керівників прикордонних загонів і в лічені хвилини вирушають у напрямку ймовірного руху противника, якщо там є загострення ситуації», - підкреслив Лукашенко.

 

Канадське МЗС відмовило в акредитації російським пропагандистським медіа

 

МЗС Канади не допустило російських пропагандистів з агентств «Спутник», «РИА-Новости» і «ТАСС» до висвітлення засідання «лімської групи» в Оттаві. Про це заявили у посольстві Росії в Канаді, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прикметно, що на агентство «ТАСС» у Канаді працює власний кореспондент, який має постійну акредитацію при парламенті країни. Однак, на захід у МЗС його все одно не допустили.

Окрім росіян, у журналістській акредитації на зустріч «лімської групи» відмовили також журналістам венесуельського мовника «teleSUR». В уряді Канади СВС News пояснили, що не пустили «teleSUR» через те, що канал є державним пропагандистським ресурсом.

Нагадаємо, у понеділок в Оттаві відбулося позачергове засідання так званої «лімської групи», до якої входять держави Західної півкулі, зацікавлені у мирному вирішенні кризи у Венесуелі.

Нагадаємо також, що минулого року з Оттави було витурено речника посольства РФ в Оттаві Кирила Калініна, якого обвинуватили в намаганні дискредитувати міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд, представивши її діда-українця Михайла Хом'яка як нацистського колаборанта. Окрім цього, речник посольства РФ також активно використовував офіційний Твіттер-акаунт дипустанови для поширення інших пропагандистських матеріалів, зокрема, інформації, отриманої за допомогою кібернетичного зламу.

Так, він надіслав відомим канадським журналістам посилання на матеріали російської хакерської групи «Fancy Bear», яку пов'язують з військовою розвідкою РФ.

 

Франція провела моделювання ядерного удару зі справжньою ракетою

 

Військова авіація Франція провела симуляцію стримуючого ядерного удару в зв'язку з наміром США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на речника Військово-повітряних сил Франції Сиріла Дювів'є.

«Проведена ВПС Франції 11-годинна місія включала дозаправку та перевірку всіх етапів проведення атаки із застосуванням винищувача четвертого покоління Rafale», - заявив Сиріл Дювів'є.

Зазначається, що такі реальні удари заплановані в системі озброєнь. Вони проводяться через регулярні часові проміжки, проте доволі рідко, адже при такій симуляція запускається справжня ракета без боєголовки.

Французькі військові не повідомили, коли саме проводилася дана тренувальна місія.

Слід зазначити, що Франція щорічно витрачає близько 3,5 мільярда євро на підтримку свого ядерного арсеналу, який складається з 300 ракет.

Нагадаємо також, що 2 лютого Сполучені Штати припинили свої зобов'я­зан­ня за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності та почали процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов цього договору, процес виходу завершиться через 6 місяців.

 

Прем'єр Румунії звинувачує ЄС у подвійних стандартах

 

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле звинуватила Євросоюз у застосуванні подвійних стандартів. 

Про це пишуть румунські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю глави уряду виданню Politico.

«Румунія не має права робити те, що роблять інші країни. Ми побачили, що сталося з «жовтими жилетами» у Франції, коли поліцейські застосували силу до протестувальників, але після цього з боку інших держав-членів ЄС не було жодної реакції. Не було резолюції Європарламенту. Це - подвійні стандарти», - заявила Денчіле, нагадавши про критику ЄС на адресу румунських правоохоронних органів, які застосували силу під час масових антиурядових протестів діаспори в Бухаресті у серпні 2018 року.

Глава румунського уряду також розкритикувала запроваджений стосовно Румунії і Болгарії механізм співпраці і перевірки, в рамках якого Єврокомісія проводить моніторинг стану боротьби з корупцією в цих країнах. Денчіле в зв'язку з цим зазначила, що «корупція є і в інших країнах, зокрема, в країнах Західної Європи, однак стосовно цих держав немає жодних обмежувальних заходів».

«Для вирішення тих чи інших проблем необхідна підтримка інших партнерів по ЄС, а не санкції і обмеження», - підсумувала румунський прем'єр, наголосивши, що вона залишається «переконаним проєвропейським політиком».

Як відомо, Румунія з 1 січня цього року головує в ЄС.

 

Раптова смерть засновника біржі криптовалют позбавила доступу до мільйонів доларів

 

Після раптової смерті засновника біржі криптовалют кошти на мільйони доларів виявилися недоступними. Цей чоловік був єдиним, хто знав пароль для доступу до цих засобів.

Про це повідомляє NHK World.

Як заявили представники найбільшої в Канаді біржі криптовалют QuadrigaCX, її засновник і президент Джеральд Коттен раптово помер в Індії в грудні минулого року у віці 30 років.

ЗМІ США та Індії повідомляють, що Кот­тен був єдиною людиною, який знав пароль до так званого «офлайн-гаманця».

Вони повідомляють, що навіть експерти, найняті вдовою Коттена, не змогли отримати доступ.

В результаті, близько 115 тисяч клієнтів компанії не можуть отримати доступ до своїх фінансів на загальну суму 190 мільйонів доларів.

Представники біржі заявили, що попросили суд у Канаді про захист від кредиторів. Вдова Коттена надала суду свідоцтво про смерть чоловіка.

Однак, існують деякі сумніви в смерті Коттена і реакції його компанії.

З Данії вислали двох працівників Huawei

Влада Данії вислала двох працівників китайської компанії Huawei Technologies після перевірки їхніх дозволів на роботу та покриття коштів на проживання в цій країні. Про це повідомляє Reuters.

«Данська влада прийняла рішення вислати за межі країні двох співробітників Huawei Technologies після перевірки, яка стосувалася дозволів на роботу, а також покриття витрат на проживання даних осіб», - йдеться у повідомленні.

Раніше данська поліція провела в офісах компанії в Копенгагені перевірку щодо умов праці іноземців. Чотирьом особам були висунуті звинувачення в порушенні данських законів.

У результаті - двох працівників вирішили витурити з країни. У поліції при цьому не уточнили, чи були вислані працівники громадянами Китаю.

Як відомо, адміністрація США закликала низку союзних країн відмовитися від користування обладнанням китайської фірми Huawei, одного з найбільших у світі виробників у сфері телекомунікацій, звинувачуючи цю компанію в прихованому шпигунстві на користь КНР. Особливо тривогу Вашингтона викликає в даному контексті безпека власних військових баз у країнах світу, чиї Інтернет-провайдери використовують продукцію Huawei (зокрема, - це ФРН, Італія та Японія).

 

Німецька авіакомпанія Germania оголосила про банкрутство

 

Німецька авіакомпанія Germania та її дочірні компанії з технічного обслуговування Germania Gmz Brandenburg і Germania Flugdienste подали заяву про банкрутство в суд Берліна. Компанія припинила польоти з вівторка, 5 лютого, - повідомляє Deutsche Welle.

Гендиректор Карстен Бальке вибачився перед пасажирами, які вже купили квитки, але не зможуть ними скористатися.

Авіаперевізник назвав причини, що призвели до ситуації, що склалася влітку минулого року - різко підвищилися ціни на пальне, одночасно з цим знизився курс євро до долара, крім того, були серйозні затримки в надходженні літаків, а парку потрібно було багато технічних послуг.

Через фінансові проблеми у січні компанія не змогла виплатити зарплату 1,1 тис. співробітникам.

 

В Антверпені пограбували банк через вентиляційні шахти

 

Клієнти одного з відділень банку BNP Paribas Fortis у понеділок не змогли перевірити цілісність власних індивідуальних сейфів, водночас, містом поширилася інформація про пограбування фінустанови. Про це повідомляє бельгійське видання flandersnews.be

За інформацією видання, під час пограбування були зламані від 20 до 30 індивідуальних сейфів. Банк не уточнює наразі, які саме сейфи були пограбовані, адже перед перевіркою цілісності кожного з них користувачі мають надати опис вмісту. Для деяких людей це може бути проблематично, адже, окрім грошей та коштовностей, вони зберігали там особисті речі.

За попередніми даними, грабіжники потрапили у приміщення банку, скориставшись вентиляційними шахтами, які мали вихід у сховище. Поліція проводить розслідування цієї пригоди.

 

В Австрії під час авіашоу в озеро впав літак

 

В Австрії під час авіашоу в озеро Вольфгангзее впав невеликий літак, пілот не постраждав. Про це повідомляє австрійська газета Kurier.

«На межі федеральних земель Зальцбург та Верхня Австрія у понеділок після обіду маленький літак впав у Вольфгангзее. Пілоту, 44-річному майстрові вищого пілотажу, було надано допомогу службою порятунку на воді», - йдеться у повідомленні.

За даними місцевої влади, інцидент стався під час повітряного шоу.

У Facebook було опубліковано відео, яке, однак, згодом видалили, як пілот робить лівий поворот низько над водою, знижується ще нижче і зачіпає лівим крилом воду. Пілот намагався ще вивести літак на безпечну висоту, однак невдало.

В результаті падіння чоловік отримав легкі травми, його доправлено до лікарні. Рятувальні служби дістали з озера літак.

Армія Венесуели може перейти на бік Гуайдо

Росія програла в ЄСПЛ справу про порушення у Придністров’ї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers