rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Зросла кількість жертв в результаті падіння літака у Каліфорнії

Зросла кількість жертв в результаті падіння літака у Каліфорнії

 

У результаті падіння літака Cessna 414A на житловий будинок в американському місті Йорба-Лінда, у Каліфорнії, загинуло п'ятеро осіб.

Про це повідомляє агентство АР.

«За словами чиновників з Південної Каліфорнії, п'ятеро людей загинули після того, коли маленький літак врізався в будинок у неділю, після чого будинок загорівся», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серед жертв - пілот літака та четверо мешканців будинку. Ще двох осіб доправили до лікарні з ушкодженнями середньої тяжкості.

Федеральне авіаційне управління заявило, що двомоторний літак Cessna 414A розбився в Йорба-Лінді незабаром після зльоту із сусіднього аеропорту.

Після аварії рештки літака розкидало по чотирьох кварталах, а сусідню початкову школу довелося закрити, - пише агентство.

Деталі інциденту з'ясовуються.

 

Десятки працівників, які не мають належних документів, звільнено з роботи у закладах Трампа, - NYT

 

Десятки іммігрантів, що перебувають у країні без належних документів, відсторонено від роботи у закладах, що належать Дональду Трампу. Про це йдеться у викривальній статті The New York Times. Видання звертає увагу на те, що організація Трампа наймала працівників без легального статусу частіше, ніж вважалося раніше.

П'ятьох працівників звільнили минулого місяця з клубу для гольфу у Пайн-Гілл, Нью-Джерсі, - повідомляє видання, посилаючись на джерела, ознайомлені зі ситуацією. Це вже третій заклад, який звільнив працівників через їхній імміграційний статус, починаючи з грудня, коли з'явилися перші повідомлення про іммігрантів, що працювали у клубі Трампа в Бедмінстері, Нью-Джерсі, і не мали належно оформлених документів. У Бедмінстері звільнили близько десятка працівників, і ще один десяток - у клубі для гольфу в штаті Нью-Йорк.

Компанія Трампа стверджує, що не знала, що її працівники не повідомили про свій імміграційний статус. Водночас, як повідомляє The New York Times, за словами самих працівників, компанія була поінформована про це. Наразі компанія проводить аудит у своїх закладах.

Президент США Дональд Трамп послідовно виступає проти нелегальної міграції до США і вимагає від Конгресу фінансування будівництва стіни на кордоні США з Мексикою, щоб обмежити потік нелегальних іммігрантів до країни.

 

Президенти США і Колумбії зустрінуться в лютому для обговорення ситуації у Венесуелі

 

Президент Колумбії Іван Дуке зустрінеться в середині лютого зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, щоб обговорити ситуацію в Венесуелі. Про це повідомило радіо Caracol з посиланням на джерела в колумбійському уряді.

За даними ЗМІ, зустріч президентів Колумбії і США відбудеться в Білому домі в період з 13 до 15 лютого. Очікується, що основною темою для обговорення стане кризова ситуація у Венесуелі. Крім цього, Дуке і Трамп обговорять боротьбу з тероризмом, наркотиками, корупцією і міжнародною злочинністю.

Джерела в колумбійському уряді також додали, що президент Колумбії візьме участь у позачерговій сесії Організації американських держав (ОАД) та зустрінеться з членами Конгресу.

 

Арктичний холод на півночі країни: понад 20 загиблих, сотні постраждалих

 

Унаслідок небезпечного холоду та сильних снігопадів на півночі США цього тижня загинуло більше, ніж два десятки людей у восьми штатах, сотні отримали травми, зокрема, обмороження, переломи, серцеві напади й отруєння монооксидом.

У штаті Іллінойс температура впала до мінус 34 градусів за Цельсієм і мінус 45 градусів за Цельсієм у деяких районах. У п'ятницю мороз у регіоні послабився, температура підвищилася до рівня мінус 5 градусів за Цельсієм. Через погоду, як вважається, загинуло, щонайменше, 27 осіб.

Декотрим з пацієнтів, що отримали обмороження, можливо, доведеться ампутувати кінцівки. До лікарень, здебільшого, потрапляли люди, які не могли належним чином піклуватися про себе: ті, в кого затримки в розвитку та психічні хвороби, а також дуже молоді і люди похилого віку, залежні від алкоголю та наркотиків.

Інші отримали обмороження дорогою на роботу, перебуваючи на холоді лише впродовж короткого періоду часу. Обморожень люди зазнали на відкритих ділянках тіла, зокрема, на руках, ногах, вухах і обличчі. Серед них, насамперед, ті мешканці штату Іллінойс, хто не зміг завести автомобіль, або хто залишився на вулиці з інших причин, а також ті, хто поставився до попереджень легковажно і не одягнув рукавиці та інші елементи одягу.

 

Пентагон скерує 3,7 тисячі військових на кордон з Мексикою

 

Пентагон відрядить на кордон США з Мексикою 3750 військовослужбовців, - повідомляє Reuters з посиланням на заяву Міноборони Штатів. Військові проведуть на південно-західному кордоні держави три місяці, надаючи додаткову підтримку прикордонникам.

«Міністерство оборони розмістить ще приблизно 3750 військовослужбовців США для надання додаткової підтримки співробітникам Служби митного і прикордонного контролю США на південно-західному кордоні», - заявив представник Пентагону. «В результаті цього загальна кількість військовослужбовців, які надають підтримку Службі митного і прикордонного контролю, досягне 4350 осіб», - додав він.

«Додаткові підрозділи розміщуються терміном на 90 днів», - уточнили в прес-службі.

Раніше міністерство оборони США продовжило термін розміщення американських військ на кордоні з Мексикою до 30 вересня 2019 року в зв'язку з міграційною кризою.

 

Віце-президент США: «Настав час покласти край диктатурі Мадуро»

 

Віце-президент США Майк Пенс закликав «покласти край диктатурі» Ніколаса Мадуро. Про це він заявив, виступаючи в Маямі (штат Флорида) перед емігрантами з Венесуели, - повідомляє DW.

«Це - не час для діалогу. Настав час дій», - зазначив віце-президент, відхиливши можливість переговорів з режимом.

За словами Пенса, на більш ранньому етапі всі варіанти дій були в арсеналі, однак Ніколас Мадуро ними не скористався.

«Настав час раз і назавжди покласти край диктатурі Мадуро», - підкреслив Майк Пенс, який з усіх представників адміністрації Дональда Трампа найбільш активно виступає з критикою на адресу венесуельського лідера.

Відповідне звернення Пенс зробив напередодні запланованих на суботу масових протестів опозиції, очолюваної Хуаном Гуайдо.

Хуан Гуайдо 25 січня в інтерв'ю телеканалу Univision заявив, що Мадуро у випадку добровільної передачі влади може розраховувати на амністію.

США першими з іноземних країн визнали главу Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

 

Конгресвумен Тулсі Габбард офіційно почала боротьбу за посаду президента США

 

Член Палати представників американського Конгресу Тулсі Габбард (демократ від штату Гаваї) заявила в суботу про вступ у боротьбу за посаду президента США на виборах 2020 року. Виступ законодавця в місті Гонолулу (штат Гаваї) транслювався в її Twitter.

«Ми повинні дати відсіч чинній адміністрації, яка стверджує, що вірить в гасло «Америка насамперед», однак, продає наших солдатів, нашу зброю й інтереси тій країні, яка більше заплатить», - сказала Габбард. Вона підкреслила, що має намір протидіяти «політикам від обох партій», які «роздумують над тим, які нові війни розв'язати і де повинні почати гинути люди».

«Президент (США Дональд) Трамп під час своєї кампанії виступав проти воєн з метою зміни режимів, проте тепер він виконує бажання неоконсерваторів, які його оточують. Він закликає до воєн з метою зміни режимів, проти яких, він, нібито, виступав, цього разу - у Венесуелі і в Ірані», - сказала вона.

«Кожен долар, який ми витрачаємо на війни з метою зміни режимів або на нову холодну війну, на цю ядерну гонку озброєнь, це - долар з нашої кишені», - підкреслила законодавець. Вона зазначила, що ці кошти «слід витрачати на задоволення справжніх, насущних потреб» мешканців США.

Законодавець нагадала про помилкове сповіщення про наближення до Гавайських островів ракети, що мало місце в січні 2018 року, що викликало масову паніку серед місцевих мешканців. «В той час, коли великі політики б'ють в барабани війни і нагнітають напруженість між США і ядерними державами, такими, як Росія і Китай, передова лінія наблизилася до нашого порогу. Тому що ми перебуваємо на межі ядерної війни», - констатувала вона.

Габбард зазначила, що, ставши президентом США, «буде працювати над тим, щоб припинити нову холодну війну» і зменшити небезпеку ядерного конфлікту. Законодавець заявила, що має намір вибудовувати взаємодію з іншими державами «на основі співпраці, а не конфлікту». «Я знайду мужність, щоб зустрічатися як із друзями, так і із противниками в інтересах миру і нашої національної безпеки, - підкреслила член Конгресу. - Оскільки, якщо у нас не вистачить мужності для зустрічей з тими, з ким ми не погоджуємося, то єдина альтернатива - це війна».

 

Більшість американців вважають, що іммігранти зміцнюють їхню країну, - опитування

 

Більшість американців (62%) вважають, що іммігранти зміцнюють їхню країну своїми талантами та важкою працею. Такими є результати нового опитування дослідницького центру Pew. Лише 28% стверджують, що іммігранти є тягарем для Сполучених Штатів, бо вони забирають їхні робочі місця, житло та медицину.

Для порівняння, чверть сторіччя тому настрої були майже протилежними: 63% американців вважали іммігрантів тягарем для країни, 31% вірив, що вони її зміцнюють, - повідомляє Pew.

Тим не менш, є істотна різниця у сприйнятті іммігрантів представниками різних партій та поколінь. За даними опитування, 83% демократів вірять, що іммігранти - це міць країни, 11% вважають їх тягарем; для республіканців ці цифри становлять 38% і 49% відповідно. З огляду на вікові категорії, молоді люди більш позитивно, ніж старші, сприймають прибульців з інших країн.

Президент Трамп не виключає можливості нового часткового припинення роботи уряду

Rush підтримав кандидатуру Daley на посаду мера Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers