rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Свято соборності над Збручем

Голова Хмельницької обласної «Просвіти» Віталій Міхалевський повідомив Товариству української мови ім. Шевченка (ТУМ) в США про міжобласне свято Єдности над Збручем, яке відбулося 22-го січня на межі Хмельницької та Тернопільської областей у День соборності України.

 

У цьому урочистому відзначенні 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР взяли участь голови обласних адміністрацій Хмельниччини, Тернопільщини і Львівщини, як рівнож народні депутати України, духовенство та понад 3.5 тисячі представників української громади.

Title Title 
 Пам’ятний знак «100-річчя соборності України» Пам’ятний хрест Романові Шухевичу

 

Представники двох областей - Тернопільської і Хмельницької -зустрілися на мосту через ріку Збруч. Це символізувало єднання українських земель в одну державу, що було проголошено в Києві Актом Злуки УНР та ЗУНР. На мосту молодь створила прапор України з двох частин: від Хмельниччини - 50 м жовтої частини прапора, а від Тернопільщини - 50 м синьої. Разом дві частини склали 100 метрів на знак ювілейної історичної дати. Далі всі вирушили до Пам'ятного хреста легендарному генерал-хорунжому УПА Романові Шухевичу, де відбувся молебень і відкриття пам'ятного знака «100 років соборності України».

 

Title
 

 

Фото Віталія Міхалевського

 

Різдвяна радість

Гуманітарна допомога ЗУАДК Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers