rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Суд скасував арешт майна екс-глави МВС Захарченка: кажуть, що воно належить комусь іншому

Суд скасував арешт майна екс-глави МВС Захарченка: кажуть, що воно належить комусь іншому

 

Печерський суд Києва скасував арешт майна нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV» у рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністра МВС Віталія Захарченка.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 30 січня судді Віталія Писанця.

Рішення оскарженню не підлягає.

Загалом, йдеться про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця.

За даними Держархбудінспекції, дозволи на зведення будинку в селі Романків отримувала особисто Людмила Захарченко, дружина колишнього міністра.

У суді кажуть, що арешт із «майна Захарченка» зняли, бо воно йому не належало.

Майно, яке арештовували у справі проти екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, належить підприємцю, який заперечує свій зв'язок із колишнім чиновником. Про це йдеться у повному рішенні Печерського райсуду Києва, який скасував арешт майна.

За даними суду, земельні ділянки та нерухомість належить нідерландському Фонду Адміністративне бюро LVV, а інвестором останнього є Найджелт Брос Холдинг ЛТД з Британських Віргінських островів.

Бенефіціаром «майна Захарченка» є український громадянин, який запевняє, що не має жодного стосунку до Захарченка. Його ім'я зашифроване у публічній версії ухвали.

Оскаржуючи арешт «майна Захарченка», його власник переконав суд, що легально став власником статків, і що всі його доходи задекларовані належним чином.

Суддя Печерського райсуду Віталій Писанець не знайшов зв'язку між власником майна і Захарченком та його можливими злочинами, і тому погодився розморозити земельні ділянки, будинки, квартиру та машиномісця.

Зазначимо, що генеральний прокурор Юрій Луценко переконаний, що на майно екс-глави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка буде повторно накладено арешт.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо Захарченка... Хочу всіх заспокоїти: тут не йдеться про щось надзвичайне. Ми зараз аналізуємо рішення суду і впевнені, що в найближчий час повторно накладемо арешт на це майно. Воно нікуди не втече. Це, головним чином, квартири і паркомісця, земельні ділянки - все як було, так і буде під слідством. Тим більше, в перспективі передачі до суду справи стосовно масових вбивств на Майдані, в якій фігурує той же Захарченко, я абсолютно переконаний, що відоме його майно буде предметом арешту в цій справі з подальшою конфіскацією у разі прийняття відповідного рішення судом», - сказав Луценко.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року повідомлялося, що колишній голова Міністерства внутрішніх справ часів президентства Віктора Януковича Віталій Захарченко підозрюється у відмиванні близько 10,34 мільярда гривень через Смартбанк.

У квітні 2018 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Захарченка підозрюють у вчиненні та організації вчинення у складі організованого злочинного угрупування низки особливо тяжких злочинів, скоєних у період з 18 до 20 лютого 2014 року у центральній частині Києва стосовно мітингувальників та терористичного акту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Слідчі встановили, що провокаторів, які атакували майданівців, особисто координував міністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко.

В листопаді 2017 року стало відомо, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-заступника міністра МВС Віктора Ратушняка.

Суд арештував усе українське майно і банківські рахунки колишнього очільника МВС Віталія Захарченка.

У грудні 2015 року стало відомо, що Захарченко працює експертом у комітеті Держдуми Росії.

 

Суд віддав вертолітний майданчик Януковича компанії, пов'язаній з нардепом від БПП

 

Вертолітний майданчик, розташований на Парковій дорозі, 16-А, рішенням Госпсуду Києва повернутий компанії ТОВ «Амадеус Ко», за якою тепер стоять люди народного депутата від БПП Максима Єфімова.

Як повідомив перший заступник голови Київської адміністрації Микола Поворозник, 24 січня Господарський суд Києва за позовом «Амадеус Ко» виніс рішення, яким заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів та КП «Центр організації дорожнього руху» вчиняти будь-які дії щодо управління майном на Парковій дорозі, 16-А.

«Майно - це вертолітний майданчик, побудований оточенням Віктора Януковича через схему відмивання «брудних» коштів на Парковій дорозі. Саме там мав приземлятися президент-утікач, прилітаючи з резиденції «Межигір'я» до Адміністрації президента на вулиці Банковій», - пояснив Поворозник.

За словами Поворозника, ухвала Господарського суду незаконна, і таким чином майданчик намагаються повернути Януковичу.

Насправді ж за вертолітний майданчик судиться не президент-втікач, а оточення чинного гаранта.

Минулого року журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з'ясували, що новим власником вертолітного майданчика Януковича стала довірена особа нардепа від БПП Максима Єфімова.

Так, власник «Паркового» компанія «Амадеус Ко» записана на британську фірму «FINEROAD BUSINESS LLP», яка у грудні 2017 року змінила засновника. Ним став уродженець Краматорська Сергій Московський, наближений до народного депутата від БПП Максима Єфімова. Про це йдеться в розслідуванні Валерії Іванової «Авіатори Паркового» для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Проте, раніше журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з'ясували, що у коментарі британському журналісту BBC Московський запевнив, що нічого не знає про Fineroad і кинув слухавку. Саме це наштовхує на думку, що власник він лише формальний.

 

Понад 11 мільйонів зарплатних боргів: гендиректору ПАТ «Завод «МАЯК» оголосили підозру

 

Генеральному директору ПАТ «Завод «МАЯК» повідомлено про підозру за невиплату зарплати працівникам заводу на суму понад 11 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Київ.

«Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру голові правління-генеральному директору ПАТ «Завод «Маяк» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати громадянам більше, ніж за місяць, вчиненому умисно керівником підприємства)», - йдеться у повідомленні.

Так, досудовим розслідуванням, яке проводилося спільно з Головним управлінням СБУ у м. Київ та Київській області, встановлено, що з грудня 2017 до вересня 2018 керівник заводу не виплачував зарплату 380 працівникам підприємства, в результаті чого виникла заборгованість на суму 11 млн 200 тис. грн.

«У цей же час, незважаючи на заборгованість перед робітниками та за наявності коштів на рахунках, очільник підприємства здійснював інші платежі, розтрачував кошти на господарські потреби та навіть надавав фінансову допомогу стороннім суб'єктам господарської діяльності», - уточнюється у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання керівнику підприємства запобіжного заходу.

ПАТ «Завод «Маяк» - провідне підприємство в Україні, забезпечене високоточним унікальним обладнанням та сучасними технологіями, що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької зброї та її складових компонентів, артилерійської зброї, ремонту та модернізації військової техніки, а також виробництві апаратури мовного оповіщення при аварійних ситуаціях військових, цивільних літаків та гелікоптерів.

 

За сприяння USAID створять інтерактивну мапу тепломереж Києва

 

У Києві створять інтерактивну мапу, на якій буде повністю відтворена схема тепломереж міста з усіма об'єктами: ТЕЦ, котельні, теплові пункти, теплові камери, трубопроводи.

Про це інформує прес-служба КП «Київтеплоенерго».

«Передбачається, що на мапі Києва буде повністю відтворена схема тепломереж міста з усіма об'єктами та інформацією про них: ТЕЦ, котельні, теплові пункти, теплові камери, трубопроводи і навіть засувки на них. Усі зміни в схемі теплових мереж столиці будуть заноситися в ГІС та автоматично відображатися в режимі онлайн на веб-сайті», - йдеться у повідомленні.

Геоінформаційна система дозволить підвищити ефективність управління централізованим теплопостачанням міста: виконувати розрахунки параметрів роботи тепломереж, відображати на мапі актуальну інформацію про пошкодження, кількість відключених споживачів та хід виконання ремонтних робіт, координувати дії персоналу під час оперативних перемикань. У Київтеплоенерго сподіваються, що це прискорить роботу аварійно-відновлюваних бригад, сприятиме зниженню втрат теплової енергії і значно підвищить якість теплопостачання.

У рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Київтеплоенерго вже отримало сучасний програмний комплекс, на базі якого буде впроваджено ГІС, а також робочі станції, сервери та все необхідне обладнання для повноцінної роботи системи.

Наразі спеціалісти КП займаються адаптацією програмного комплексу до потреб міста.

Як відомо, починаючи з 1992 року, внесок Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в економічний та соціальний розвиток України становить близько 1,9 млрд доларів. Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» було започатковано у жовтні 2013 року.

 

Одещина очікує на збільшення кількості гостей завдяки новим туристичним маршрутам

 

У поточному році фахівці Одеської ОДА з розвитку мережі туроб'єктів і курортів регіону очікують на півмільйона більше гостей за рахунок відкриття нових туристичних маршрутів.

Про це йшлося на нараді в Одеській облдержадміністрації, - повідомляє прес-служба ОДА.

«В Одеській області є чудові музеї, пам'ятки архітектури, природні ресурси - про все це гості регіону мають дізнатися та побачити на власні очі. Задля цього ми відкрили торік 19 нових туристичних маршрутів, але не плануємо на цьому зупинятися. Будемо розширювати географію, зокрема, гастрономічних турів, які користуються значним попитом. Цьогоріч очікуємо, щонайменше, 6,7 мільйона туристів, зокрема, іноземних гостей», - зазначив голова ОДА Максим Степанов.

Очільник області зауважив, що збільшення турпотоку можливе, зокрема, за умови здійснення якісної видавничої діяльності та альтернативних способів промоції регіону. Він доручив профільному управлінню ОДА посилити популяризацію туристичних об'єктів, зокрема, видати посібник, що містить карту й інформацію про кожен із них.

Очільник Управління туризму, рекреації та курортів ОДА Олександр Шека зазначив, що вже розроблено дорожню карту розвитку курорту «Куяльник», а попереду - затвердження цільової туристичної програми.

«Крім того, маємо три програми розвитку туристичних субрегіонів: Дунайського, Білгород-Дністровського та Ніжньодністровського басейнів. Вони передбачають можливості для інвестиційних та інфраструктурних проектів», - додав він.

Лінія фронту: окупанти стріляють з кулеметів, гранатометів та АГС, поранено бійця

Лінія фронту: окупанти обстріляли Широкине зі 120-мм мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers