rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Кандидат на посаду мера Чикаго Bill Daley зустрівся з найактивнішими представниками української громади міста

Минулої суботи, 2 лютого, кандидат на посаду мера Чикаго Bill Daley зустрівся з представниками української громади міста. Зустріч відбулася у знаковому для всіх українців Америки місці - Українському національному музеї. Організатор зустрічі - адвокат Стів Демитро (Steve Demitro), віце-президент музею.

 

Bill Daley зацікавлений у голосах українців Чикаго і підтримує традицію міцних зв'язків з нашою громадою, яку його батько - Richard Daley - запровадив і підтримував на посаді мера Чикаго. Він започаткував святкування у Daley Plaza Дня незалежності України й організовував для українців прийняття в Чиказькому культурному центрі.

Поспілкуватися і вислухати Bill Daley прийшли представники духовенства, бізнес-кіл, громадянських організацій, освітяни та працівники культури.

«Сьогодні я мав честь і привілей провести подію в українській громаді Чикаго, для якої William Daley, на мою думку, буде найкращим наступним мером Чикаго. Я зі всією впевненістю можу сказати, що усі присутні були дуже задоволені тим, що сказав Bill Daley», - написав у «Фейсбук» Steve Demitro.

Він переконаний, що найкраще на посаді мера Чикаго захищати інтереси української громади може тільки Bill Daley.

Bill Daley - американський юрист і політик з ірландським корінням. Він - наймолодший зі семи дітей колишнього мера Чикаго Richard J. Daley. Народився у 1948 році. Одружений. Разом із дружиною, литовкою за походженням, мають четверо дітей. За плечима - великий політичний досвід на міжнародній арені. Був міністром торгівлі при президентові Bill Clinton, з 2011 до 2012 років очолював адміністрацію президента Barack Obama. Обіймав високі керівні посади у SBC Communications, JPMorgan Chase, був членом ради директорів у Boeing, Merck&Co та Boston Properties. Цей досвід, на думку Steve Demitro, сприятиме налагодженню ділових взаємин між Чикаго та містами України. Сам Daley у своїй промові підкреслив важливість налагодження взаємин влади Чикаго з українськими бізнесменами у місті, а також з бізнес-колами в Україні.

Demitro також нагадав, що у виборчій програмі Bill Daley закладена концепція розвитку окремих районів Чикаго, від чого виграє, зокрема, й Українська околиця.

Title Title 

 

Українських емігрантів, які живуть у Чикаго, цікавить податкова політика регіону. Daley запевнив, що зробить усе, аби заморозити збільшення податків на нерухомість, якщо стане мером Чикаго. Він заявив, що прагне зробити місто доступним та комфортним для проживання. І додав, що вважає Чикаго найкращою мультикультурною столицею світу.

Title Title 

 

Згадав політик і про недофінансування державних шкіл, а також проблеми зі злочинністю. У зв'язку з цим він послався на Chicago Alternative Policing Strategy - програму, яка ініціює зустрічі копів із представниками громад, під час яких кожен може висловити свої пропозиції чи поділитися інформацією про правопорушення. Daley заявив, що, як мер, наполягатиме на тому, аби департамент поліції частіше ініціював такі зустрічі.

Кандидат також порушив питання й імміграційної політики і запевнив, що вона залишиться незмінною. Нагадаємо, Чикаго офіційно позиціонує себе як місто-притулок для нелегалів і захищає їх від імміграційних служб. Проте, зауважив політик, такого захисту не зможуть отримати ті нелегали, які є учасниками банд.

Title Title 

 

Пенсійну кризу, за його словами, можна вирішити, лише внісши зміни до Конституції штату Іллінойс. Відповідно до Конституції, зменшувати пенсійні нарахування категорично заборонено, відтак, штат накопичив величезний пенсійний борг.

На запитання Марти Фаріон, віце-президента Ukrainian Congress Committee of America (Illinois Division), як він планує вирішити питання подорожчання нерухомості у Чикаго та, як наслідок, зміни демографічної картини окремих районів міста, Daley відповів, що до цього питання необхідно підходити комплексно. Він зауважив, що на людей важким тягарем лягають податки на нерухомість, які обчислюються від її вартості. Особливо це впливає на людей похилого віку, яким на старості доводиться переїжджати у дешевші райони у передмісті.

 

Title
 

 

Від імені української громади отець Мирон Панчук подякував Bill Daley за те, що він викроїв час, аби зустрітися з українською громадою. І нагадав, що чинний мер Чикаго Rahm Emanuel, на жаль, за дві свої каденції так і не знайшов часу відвідати Українську околицю.

Нагадаємо, Richard J. Daley, батько Bill Daley, був міським головою Чикаго протягом 21 року. Його брат Richard M. Daley протягом понад п'яти термінів також очолював Чикаго - з 1989 до 2011 років.

Серед суперників Daley на виборах міського голови Чикаго - Toni Preckwinkle, президент округу Cook, Susana Mendoza, контролер Іллінойсу, Paul Vallas, колишній очільник Chicago Public Schools, Garry McCarthy, колишній супер-інтендант поліції Чикаго, та інші. Усього у виборчому бюлетені буде перелічено прізвища 14 кандидатів. Згідно з останніми опитуваннями, Bill Daley входить у трійку лідерів виборчих перегонів.

 

Фото з ФБ-сторінки
Steve Demitro

 

Різдвяний вечір з Оксаною Мухою та Олександром Божиком

Чикаго готується до зустрічі з Іриною Федишин

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers