rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Вітамінотерапія при чоловічих захворюваннях

Повноцінне  харчування - надзвичайно важливе для чоловічого здоров'я. Тому раціон кожного чоловіка повинен бути насичений продуктами, що містять спектр вітамінів і життєво необхідних мінералів.

 

Вітамін А

 

Цей вітамін необхідний для нормального функціонування багатьох систем організму, але для чоловіків він важливий як стимулятор продукування статевих гормонів і збільшення кількості сперми.

Нестача вітаміну А дає про себе знати сухістю шкіри, зроговінням шкіри, схильністю до різних дерматологічних захворювань.

Поповнити організм вітаміном А можна, якщо вживати в їжу рослинні продукти, які містять каротин, тваринні продукти, білкову їжу. До таких продуктів належать: печінка, риба, яєчний жовток, риб'ячий жир, вершки, вершкове масло, морква, шпинат, абрикоси, диня, гарбуз. Для поліпшення засвоєння вітаміну А його необхідно застосовувати у комплексі з вітаміном Е, що запобігає його окисленню і поліпшує засвоєння.

Вітамін В1 або тіамін

 

Цей вітамін бере активну участь у синтезі білків, жирів і вуглеводів, а також покращує функцію щитовидної залози, і, як наслідок, підвищує статевий потяг.

Дефіцит тіаміну виникає при одноманітному харчуванні, здебільшого, продуктами переробки зерна тонкого помелу, при надлишку їжі, яка багата вуглеводами або білками, при зловживанні алкоголем, при вживанні тривалий час сирої риби і при важких фізичних навантаженнях.

Ознаками нестачі вітаміну В1 вважаються такі симптоми: нудота, зниження апетиту, головний біль, запори, ослаблення пам'яті і концентрації, дратівливість, біль у серці, задишка, серцебиття, м'язова слабкість.

Поповнити запас цього вітаміну можна, якщо вживати: хліб, випічку на сухих дріжджах, крупи, арахіс, волоський горіх, яєчний жовток, висівки, молоко, печінку, бобові.

Вітамін В2 або рибофлавін

 

Цей вітамін є справжнім енергетиком для акумуляції сексуальної сили. Але рибофлавін зникає при постійних стресах, при бідному білком раціоні, при фізичному напруженні або тривалому застосуванні деяких лікарських препаратів.

Вітамін В2 у великій кількості міститься в будь-яких продуктах тваринного походження, таких, як м'ясо, яйця, печінка, молочні продукти, сир, зелень, дріжджі.

Вітамін В3, нікотинова кислота, вітамін РР, ніацин

 

Ці вітаміни допомагають стимулювати кровообіг і розширюють судини. Наприклад, виникнення гіповітамінозу нікотинової кислоти виникає при нестачі у раціоні рослинної їжі і білка. При нестачі вітаміну В3 виникають слабкість, апатія, порушення у функціонуванні кишківника, депресія, часто виникають інфекції дихальних шляхів.

Найбільша кількість В3 міститься в крупах, бобових, дріжджах, субпродуктах, борошні грубого помелу, рибі, м'ясі, сушених грибах.

Вітамін В4 або холін

 

Цей вітамін стимулює сексуальне збудження, але, зазвичай, у здорової людини немає нестачі холіну. Якщо в їжі недостатньо вітаміну В4, виникає відкладення жиру в печінці, уражаються нирки.

Симптоми нестачі вітаміну В4: несприйняття організмом жиру, що може призвести до діареї або метеоризму при вживанні жирних продуктів, підвищення артеріального тиску, погіршення росту, тахікардія, ниркова або печінкова недостатність.

Вітамін В4 міститься в соєвих бобах, печінці, білокачанній капусті, цвітній капусті, вівсянці, арахісі.

Вітамін В5 або пантотенова кислота

 

Цей вітамін є одним з найбільш поширених. У великій кількості міститься в м'ясі, фруктах, овочах, насінні, горіхах, зернах. Але варто пам'ятати, що він знищується при заморожуванні, консервуванні та інших агресивних способах обробки.

Найкращими джерелами вітаміну В є: печінка, м'ясо, нирки, яйця, субпродукти, зелені овочі, горіхи, насіння, пивні дріжджі.

Вітамін В6 або піридоксин

 

Цей вітамін відповідає за якість оргазму. Його нестача спостерігається при тривалому застосуванні протитуберкульозних препаратів, при захворюваннях ШКТ.

Ознаки нестачі вітаміну В6: сонливість, дратівливість, себорея, кон'юнктивіт, порушення розумової діяльності. Найбільше вітаміну В6 міститься у таких продуктах: гречана каша, горіхи, мед, диня, морква, перець, вівсянка, капуста.

Крім вже згаданого, для чоловічого організму також важливими є такі вітаміни і мікроелементи: вітамін В7, В9 (фолієва кислота), вітамін В10, вітамін В12, вітамін С, вітамін D, вітамін Е, калій, кальцій, магній, фосфор, сірка, залізо, мідь, цинк, йод, селен.

 

Джерело: «EuroMD»

 

Гейб Суарез: «Ремінь для зброї – більше, ніж аксесуар для носіння гвинтівки»

Підготовка до марафону. Питання та відповіді від заслуженого тренера з легкої атлетики

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers