rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Екс-голова Starbucks планує йти у президенти США

Екс-голова Starbucks планує йти у президенти США

 

Колишній гендиректор міжнародної мережі кафе «Starbucks» Говард Шульц розглядає можливість участі у виборах президента США у 2020 році як незалежний кандидат. Про це він заявив в ефірі недільної програми «60 хвилин» на телеканалі CBS, - повідомляє AFP.

«Я серйозно замислююся над тим, щоб балотуватися на посаду президента», - сказав він.

65-річний Шульц, який визнав себе «довічним демократом», заявив, що незалежне висування є єдиним прийнятним варіантом, оскільки «демократи і республіканці послідовно не роблять те, що необхідно від імені американського народу і щодня одержимі політикою помсти».

Своєю чергою, чинний президент США Дональд Трамп досить різко відреагував на заяви Шульца.

«У Говарда Шульца сили забракне балотуватися на посаду президента! Дивився його в програмі «60 minutes» минулого вечора, і я згоден з ним, що він - не «найрозумніша людина». До того ж, Америка вже має такого! Я тільки сподіваюся, що Starbucks все ще платить мені за оренду в Trump Tower!» - написав Трамп.

Насправді Шульц, відповідаючи на запитання ведучого про те, як він бачить себе в ролі головнокомандувача США, дійсно зауважив, що «не є найрозумнішою людиною в кімнаті». Однак, продовжив він, щоби приймати серйозні рішення щодо складних проблем, «я повинен набрати й залучити людей, розумніших за мене і більш досвідчених».

Під час інтерв'ю він підтвердив, що «серйозно обдумує можливість участі в президентських перегонах» як незалежний центристський кандидат.

Як відомо, Говард Шульц у грудні 2016 року пішов з посади гендиректора компанії «Starbucks» та став її виконавчим директором. Згодом, 4 червня 2018 року, він оголосив про відставку з посади виконавчого директора компанії. Шульц входить до списку найбагатших людей у США зі статком понад 3 млрд доларів.

 

Через завірюху у Вісконсині та Міннесоті закрили школи і скасували польоти

 

Через сильні снігопади і поривчастий вітер Верхній Середній Захід США замело снігом, що спонукало чиновників закрити сотні шкіл, приміщень судів і підприємств, а також скасувати польоти. Про це повідомляє AP.

Навіть водії снігоочисних машин у понеділок зазнали труднощів через погодні умови. За словами синоптиків, після закінчення снігової бурі у регіоні очікується рекордно низька температура.

Очікується, що протягом дня у південно-східному Вісконсині та південно-східній Міннесоті випаде понад 30,5 сантиметра снігу. Закриті навчальні установи в найбільших шкільних округах в обох штатах, зокрема, у Мілуокі, Міннеаполісі і Сент-Полі.

У Вісконсині в округах Мілуокі, Вокеша, Колумбія і Вашингтон закриті будівлі суду і більшість офісів. Понад три десятки рейсів були скасовані вранці в понеділок в міжнародному аеропорту імені генерала Мітчелла в окрузі Мілуокі.

У східній частині Північної Дакоти були оголошені попередження щодо обмеження поїздок через завірюху.

 

Роджер Стоун розгляне можливість співпраці з Мюллером

 

Роджер Стоун, давній друг і радник президента США Дональда Трампа, заявив у неділю, що він розгляне можливість співпраці зі спецпрокурором Робертом Мюллером, що розслідує втручання Росії на виборах 2016 року й обговорить свої розмови з президентом США.

Стоун, якого кілька днів тому звинуватили в наданні неправдивих свідчень, перешкоджанні правосуддю і спробах вплинути на свідків у зв'язку з кампанією Трампа, заявив програмі «На цьому тижні» на каналі АВС, що він визначить рівень співпраці з розслідуванням Мюллера після того, коли його адвокати «дещо обговорять».

«Якщо були якісь порушення з боку інших людей з передвиборного штабу, про які я знаю (а я про таких не знаю), то я б, звичайно ж, дав чесні свідчення», - додав він.

66-річний Стоун, якого заарештували рано-вранці в п'ятницю в своєму будинку у Флориді під час операції ФБР, заперечує будь-які порушення зі свого боку. «Я заявлю про свою непричетність за цими звинуваченнями, і я буду наполягати на цьому в суді, - сказав він через кілька годин після свого затримання. - Я вважаю, що це розслідування має політичне підґрунтя».

Коли в п'ятницю він вийшов зі суду, внісши заставу в 250 тисяч доларів, щоб залишатися на свободі до судового розгляду, Стоун сказав: «Я чітко дав зрозуміти, що не буду свідчити проти президента, тому що в цьому випадку мені доведеться давати неправдиві свідчення проти нього».

Стоун сказав на каналі АВС, що якщо він співпрацюватиме з Мюллером, він «також дасть чесні свідчення стосовно будь-яких інших питань, включаючи будь-які контакти з президентом». «Ми справді розмовляли по телефону, але ці контакти мали політичний, добропорядний характер, і, зрозуміло, жодної змови з Росією немає», - сказав Стоун. За словами Стоуна, він ніколи не обговорював із Трампом співпрацю з Росією.

«Всі мої дії захищені гарантованим Конституцією правом на свободу слова. Саме цим я і займався, це і називається політикою», - сказав він.

 

SEC відкрила справу щодо компанії Nissan

 

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) розпочала розслідування проти японського автовиробника Nissan щодо виплат компенсації керівництву компанії.

Про це у понеділок заявив речник Nissan Ніколас Максфілд, - повідомляє AFP.

«Я можу підтвердити, що ми отримали запит від SEC, і ми повністю співпрацюємо», - сказав він.

Водночас, Максфілд відмовився надавати більш детальну інформацію.

Раніше Bloomberg повідомив, що розслідування Комісії з цінних паперів і бірж США було зосереджено на тому, чи Nissan дійсно подавав звітність щодо виплат компенсації керівництву компанії, згідно з правилами, та чи були в компанії розроблені механізми, які б могли запобігти «незаконним» виплатам.

Як повідомлялося, у листопаді 2018 року главі Nissan і Renault Карлосу Гону, його помічникові Грегу Келлі і самій компанії-автовиробникові було висунуто обвинувачення у приховуванні приблизно $ 44,5 млн доходів Гона за період з 2010 до 2015 років. Японські прокурори планують висунути Гону ще два обвинувачення, пов'язані з порушенням фінансової звітності. Наразі Гон перебуває під вартою, суд Токіо відхилив усі його апеляції на звільнення під заставу.

 

Авіарейси у Нью-Йорку затримуються - хворіють авіадиспетчери

 

Декілька рейсів до нью-йоркського аеропорту Лагуардіа було скасовано у п'ятницю через те, що кількість авіадиспетчерів, які прийшли на роботу, виявилась недостатньою для того, щоб гарантувати  безпеку літаків при посадці.

Федеральна авіаційна адміністрація США (FAA) прийняла рішення про скасування перельотів, - повідомляє Vox з посиланням на Bloomberg та CNBC.

FAA оприлюднило заяву, пов'язавши затримки зі збільшенням кількості працівників, які взяли лікарняні в аеропортах Лагуардіа та Ньюарк.

«Ми бачимо певне зростання лікарняних серед працівників на цих двох об'єктах. Ми намагаємося залучити більше персоналу, переводити рух на інші маршрути, збільшувати перерви між рейсами за необхідності», - наголошується в заяві.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила пресі, що президент Трамп поінформований про ситуацію. «Ми перебуваємо в постійному контакті з посадовцями Міністерства транспорту та FAA», - сказала вона.

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, своєю чергою, пов'язала затримки рейсів зі «шатдауном» - тимчасовим призупиненням роботи уряду США, яке призвело до затримки в оплаті роботи низки посадовців, зокрема, персоналу з авіабезпеки в США.

Пелосі звинуватила Трампа в створенні складних умов для американців через закриття уряду.

«Трампівський «шатдаун» штовхає сотні тисяч американців до кризи, - написала вона у Twitter. - Тепер він підштовхує до кризи і нашу авіакосмічну галузь». Вона закликала Дональда Трампа припинити часткове закриття роботи уряду.

 

Економіка США втратила, щонайменше, 6 млрд доларів за час «шатдауну», - S&P

 

Економіка США втратила, щонайменше, 6 млрд доларів США в результаті рекордно довготривалого припинення роботи федерального уряду. Про це в п'ятницю заявило агентство Standard & Poors (S&P), - передає Xinhuanet.

«Економіка США втратила, щонайменше, 6 мільярдів доларів під час часткового закриття федерального уряду через втрату продуктивності від працівників, а економічна активність втрачена для зовнішнього бізнесу», - йдеться у повідомленні агентства.

Ця цифра перевищує навіть суму в 5,7 млрд доларів, яку президент США Дональд Трамп вимагав виділити на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Через суперечки з даного питання і почався «шатдаун».

35-денне припинення роботи уряду тимчасово закінчилося після того, коли Трамп підписав в п'ятницю законопроект про фінансування федеральної влади до 15 лютого, що дає демократам і республіканцям більше часу на узгодження бюджету. Раніше його схвалили Палата представників і Сенат Конгресу США.

Найтриваліший в історії США «шатдаун» став і найдорожчим, - пише газета USA Today. Серед його наслідків журналісти називають зниження продуктивності праці відправлених у відпустку працівників, а відтак - і зниження податкових надходжень.

 

США відправляють назад до Мексики першу групу прохачів притулку

 

Посольство США поінформувало уряд Мексики про плани повернути до країни перших 20 осіб, які прибули звідси до США і подали документи на отримання притулку.

Їх мали доправити до прикордонного мексиканського містечка Тіхуана у п'ятницю, однак спостерігачі не помітили прибуття мігрантів в той день, - повідомляє LA Times.

Таке нововведення запровадила адміністрація Трампа з кінця грудня 2018 року. Влада вирішила відправити шукачів притулку назад до Мексики на час розгляду справи, який може тривати кілька місяців або навіть років. Раніше ж, якщо уряд США брав до розгляду прохання про притулок мігранта, його затримували на кілька місяців або дозволяли перебувати у США під час розгляду справи.

У Мексиці вже висловили невдоволення цим «одностороннім» рішенням США.

«Уряд Мексики не погоджується з одностороннім рішенням уряду Сполучених Штатів. Однак, ми підтверджуємо, що наш уряд підтримує мігрантів і захищає права людини», - заявив речник Міністерства закордонних справ Мексики Роберто Веласко.

Тим часом, влада Тіхуани висловила невдоволення такою політикою. Мер Тіхуани закликав центральний уряд взяти на себе фінансовий тягар з утримання мігрантів.

Зазначається також, що у прикордонних мексиканських містечках мігранти потерпають від нападів злочинних угруповань.

Johnson та Durbin закликають до більш жорсткої реакції на російську агресію в Україні

Трамп погодився тимчасово відновити роботу уряду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers