rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп погодився тимчасово відновити роботу уряду

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю погодився тимчасово - до 15 лютого - відновити роботу уряду після 35 днів часткового закриття,  «шатдауну». Нова домовленість дає Трампу та Конгресу час, щоб досягти нової угоди.

Президент продовжує вимагати фінансування будівництва стіни на кордоні США з Мексикою і навіть готовий оголосити надзвичайний стан, якщо Конгрес його не підтримає.

Натомість, демократи не налаштовані задовольнити вимогу президента, і навіть якщо б пішли назустріч, це б вимагало від Трампа істотних імміграційних реформ, - пише видання The Hill, цитуючи законодавців.

За угодою, укладеною в п'ятницю, лідери Конгресу сформують спеціальний комітет, який проводитиме переговори.

Останніми тижнями, повідомляє The Hill, були ознаки того, що позиції обох партій - республіканців та демократів - почали зближуватися. За словами законодавця-демократа Джеймса Клайберна (James Clyburn), його партія могла б підтримати фінансування на суму 5,7 мільярда доларів, якого вимагає Трамп, якщо прикордонна стіна буде «розумною», маючи на увазі використання дронів та інших технологій.

Окрім того, демократи минулого тижня запропонували передбачити в бюджеті 1,5 мільярда доларів на прикордонну безпеку, щоб відкрити уряд. Це вселило певний оптимізм щодо переговорів, зауважує видання, проте Трамп заявив у неділю в інтерв'ю The Wall Street Journal, що він сумнівається, що Конгрес зможе досягти угоди щодо фінансування стіни, додавши, що ще один урядовий «шатдаун» є, «безумовно, варіантом».

Johnson та Durbin закликають до більш жорсткої реакції на російську агресію в Україні

Екс-голова Starbucks планує йти у президенти США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers