rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Інтерв’ю \ Богдан Ватраль: «Коли я почав працювати виконавчим директором Кредитної спілки «Самопоміч», то мав лише 26 років»

Цьогоріч на святкуванні Дня Соборності у Чикаго громада вшанувала низку найактивніших українців за їхню щоденну неустанну працю. Визнання та нагороди презентували отцеві пароху Вікторові Полярному, д-ру Василеві та д-ру Роксолані Лончинам, Юрієві Сороці, Володимирові Тюну та Ользі Сороці. Особливу нагороду від УККА отримав пан Богдан Ватраль, президент Кредитової Спілки «Самопоміч». Часопис «Час і Події» вітає пана Богдана з нагородою!

 

- Пане Богдане, вітаємо вас з визнанням - отриманням відзнаки УКК. Для багатьох стало новиною, що з 1 січня президентом призначено Віталія Кутного. Скажіть, будь ласка, чи залишаєтесь ви у структурі «Самопомочі»?

  Title

- Так, я - член дирекції, працюватиму в управі Кредитної спілки. Натомість, дуже важливо, щоби всі зрозуміли, що ми маємо велику довіру до Віталія, що він буде провадити установу, яка і надалі зростатиме та процвітатиме, бо це є громадська установа, яка існує, щоб служити членам і служити українській громадськості.

- Пане Богдане, чи можемо говорити про зміну поколінь?

-  Призначення Віталія Кутного не є великою зміною поколінь, бо він уже має 36 років, і є людиною середнього віку. А коли я почав працювати виконавчим директором, то мені було лише 26 років. Але що дуже важливо, наша Кредитна спілка - жива установа, яка міняється. Коли я прийшов, то працював, виконував обов'язки. А тепер настав час щось змінити, щоби прийшла нова сила для подальшого процвітання нашої спілки, щоб вона зростала у сучасних обставинах.

- Ви згадали, що Кредитівка була першопрохідцем у 1951 році. А ви особисто у структурі з 1980-го. Скажіть, будь ласка, що за цей час вдалося, а що не вдалося?

- Коли я починав працювати, то Кредитна спілка налічувала приблизно 3 мільйони доларів в активах і трохи більше, ніж 1 млн у власному капіталі. Тепер Кредитна спілка досягає 600 млн в активах і має понад 110 млн доларів власного капіталу. Але це не належить мені, це не належить дирекції, а українській громаді, нашій спільноті. Це забезпечує Кредитній спілці можливість надавати корисні фінансові послуги, допомагати нашим членам, нашій громаді і працювати в подальшому як могутня кредитна спілка. Вона є однією з найбільш стабільних кредитних спілок у Сполучених Штатах. Ми дуже вдячні за те, що могли це зробити, створити міцну кредитну спілку, яка має великі можливості. Просимо всіх впродовж наступних років стати членами цієї Кредитної спілки. А водночас, ми створили фундацію, яка працює, щоб підтримати нашу діаспору, нашу спадщину, наші організації, наші церкви, щоб ми могли підтримувати нашу українську мову, наші танці, нашу українську культуру.

Title Title 

 

- Пане Богдане, а для людей, що тільки прибули, які послуги надає Кредитна спілка «Самопоміч»?

- Є повна мережа фінансових послуг: кредитні картки, чеки, рахунки, сертифікати, даємо позики на житло, є промислові позички, кредит на машини. Є ціла мережа фінансових послуг.

- Пане Богдане, дякуємо, що ви підтримуєте українське видання. Це дуже велика допомога. Скажіть, а чи розуміють наші новоприбулі значення і існування такої інституції, як «Самопоміч»? З огляду на минулі роки, скажіть, як якісно змінюється  хвиля людей, які прибувають у США?

 

Title
 

 

- Я не думаю, що дуже змінюється. Люди повинні дивитися на установу як на свою. Як я уже згадував, спілка створена 1951 р. Вона створена для того, щоб допомагати фінансово тим людям, які приїхали сюди по Другій світовій війні. І Кредитна спілка дуже плідно працювала, щоб поліпшити їм життя, щоб вони здійснили свої економічні мрії. І це вона може робити для представників нової трудової імміграції. І ті люди, які переходять сюди, повинні пам'ятати, що вони - українці, і повинні працювати як частина української діаспори. Як кажуть: «В єдності - сила нашого народу, в єдності - сила нашої діаспори». В єдності - сила нашої фінансової установи.

- Тобто, втілюєте американську мрію завдяки Кредитній спілці «Самопоміч»...

- Я би сказав, що Кредитна спілка «Самопоміч» є найбільшим економічним здобутком нашої української діаспори.

- Дякую, пане Богдане, бажаємо вам усього найкращого!

- Дякую.

 

Гастрольний тур Америкою Одеського національного академічного театру опери і балету

Незряча та нечуюча волонтерка з Луцька зв’язала півтори тисячі рукавиць для воїнів АТО

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers