rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Відзначення Дня соборності в Норт-Порті, Флорида

Українська громада в південно-західній Флориді урочисто відзначила соті роковини Дня соборності України в суботу, 26-го січня, в Українському релігійному та культурному осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті. Зала була прибрана червоною калиною та українськими прапорцями. Урочисту програму розпочали Українські Американські Ветерани під проводом командира Ігоря Гроня, а американський гімн співали всі присутні.

 

Title Title 
 Віра Боднарук з ветеранами Жіночий ансамбль під керівництвом
Анни Маріяні і Влоді Шпічки

 

Голова Громадського Комітету проф. Віра Боднарук відкрила свято, підкреслюючи величезне історичне значення 100-річчя підписання Акту злуки українських земель (22-го січня, 1919-2019) для українського народу. Цю важливу дату, 22-го січня 1919 р., в Україні і поза її межами офіційно відзначають як День соборності.

Ліда Яхницька, ведуча свята, представляла учасників урочистого заходу з нагоди 100-річчя проголошення Акту злуки. Програму було розпочато віршем «22 січня» Уляни Кравченко, який з великим почуттям продекламувала Оля Бабчук. Урочисте слово виголосив Нестор Олесницький, в якому коротко розповів про боротьбу українського народу за свободу і незалежність. Як ілюстрацію до урочистого слова було показано короткий фільм про історичний перебіг подій 22-го січня 1918-1919 рр. Вірш «Дзвони в Україні» Володимира Переяславця бравурно виконала Леся Попель. А вірш «Від синього Дону до сивих Карпат» Олекси Кобця продекламувала Оля Гронь.

Title Title 
 Ліда Яхницька – ведуча програми Нестор Олесницький виголошує урочисте слово

 

Жіночий ансамбль під керівництвом Анни Маріяні та Влоді Шпічки виконав три пісні про славних Січових стрільців - «Їхав стрілець на війноньку», «Ой, видно село» та «Ой, у лузі червона калина». Останню пісню всі співали стоячи і закінчили програму свята виконанням українського гімну.

Опісля гості мали нагоду спілкуватися при каві, смакуючи солодке.

Title
 Присутні під час концерту

 

Великим успіхом свята завдячується Нелі Лехман, Нусі Мацілинській (програмки), Вікторові Лісничому (відео і фото), Богданові Боднаруку, Ігореві Гроню, Ліді Яхницькій, Несторові Олесницькому, Олі Бабчук, Лесі Попель, Олі Гронь, членам жіночого ансамблю під проводом Анни Маріяні і Влоді Шпічки, а також членам Громадського комітету: Галі Лісничій, Кларі Шпічці, Дарії та Євгенові Томашоским, Ромі Гуран, Іванці Олесницькій та Оксані Лев.

Фото Віктора Лісничого

 

Україна вшанувала пам’ять Героїв Крут

У вічність відходять Герої…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers