rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Гейб Суарез: «Ремінь для зброї – більше, ніж аксесуар для носіння гвинтівки»

Відтоді, коли невідомий мушкетер додумався відрізати смужку шкіри, щоб прикріпити до своєї зброї і носити її за спиною, стрільці всього світу так чи інакше використовують ремінь для зброї.

 

Деякі ремені - настільки прості, що нагадують мотузку, яку хлопці з Африки прив'язують до своїх «калашів». Інші, навпаки, настільки складні, що вимагають окремого DVD-диска з навчальним фільмом. Так чи інакше, але ремінь для зброї має кілька способів використання.

Насамперед, ремінь для зброї призначений для перенесення зброї у небойових умовах.

Відкрийте будь-який сучасний журнал або веб-сайт, присвячений зброї, і ви абсолютно точно знайдете у статті або рекламі «крутого» хлопця з довгодульною зброєю. І ця зброя неодмінно буде прикріплюватися до тіла стрільця складною системою з декількох ременів.

Якщо завдання - просто стояти на місці зі зброєю в руках/на грудях/за спиною, дивитися у різні боки грізним поглядом і виглядати «круто» - підійде будь-який ремінь. Якщо ж потрібно бігти, рухатися на пересіченій місцевості або виникне необхідність звільнити руки, то завдання ускладнюється... Хоча насправді воно стає простішим.

Коли ви перебуваєте у зоні конфлікту - гвинтівка буде у вас у руках. У деяких підрозділах практикується відмова від ременів для зброї - щоб привчити таким чином бійців постійно тримати свою зброю. Не найкраща політика - однак вона повністю вбиває лінь і звичку солдатів постійно носити зброю на плечі.

У ситуаціях, коли вам буде потрібно бігти в умовах складної місцевості, лізти кудись вгору або вниз, замкнути ув'язненого або виконувати інші дії, що вимагають обох вільних рук, - було б зручно закріпити зброю за спиною, а не перед собою як додатковий придаток, який заважає, і зачіпає, і б'ється об усе, що виникає перед вами. Тому ремінь для зброї, яким би він не був, насамперед повинен дати можливість повісити зброю за спину.

Іншими словами, ваш ремінь для зброї повинен бути простим, не таким довгим, щоб він плутався і чіплявся за ваше спорядження і предмети навколо, і не коротким. Ремінь повинен бути такої довжини, щоб можна було легко прибрати довгодульну зброю за спину і перейти до пістолета, як і знову привести карабін у позицію готовності до стрільби.

Безсумнівно, вже існує безліч більш сучасних технік, як прибрати «довге дуло» за спину, як перейти на пістолет. Мій метод може здаватися не таким «хитрим». Але він - перевірений і ефективний у стресовій ситуації, не вимагає надшвидкого виконання або неймовірної спритності і, безсумнівно, забезпечує більш високий шанс успішного виконання, ніж альтернативні способи, які здаються крутішими. Але про це - іншим разом...

Ще одна функція, яку виконує ремінь для зброї, - допомагає при стрільбі.

Професійне використання ременів для зброї сягає початку 20-го сторіччя. Я не дуже впевнений стосовно того, хто зробив перший ремінь для зброї, але деякі джерела вказують, що це були компанії Boyt Harness Company і Rock Island Arsenal. Вони - знамениті завдяки своїм ременям для гвинтівок 1903 Springfield і M1 Garand. Все, що робили ці ремені (і, взагалі, повинні робити правильні ремені для зброї) - це надійно тримати гвинтівку і фіксувати на тілі стрільця.

Ремінь складався з двох частин. Передня, довша, створювала петлю, через яку солдат просмикував руку, затягуючи ремінь (що унеможливлювало варіант упустити або втратити гвинтівку). Задня частина ременя використовувалася для перенесення зброї поза боєм. Такий ремінь працював дуже добре, але потрібен час, щоб до нього пристосуватися.

Потім шкіряні ремені для зброї були замінені бавовняними, а пізніше - нейлоновою тканиною з міркувань зменшення ваги і вартості. Вони також не мали петель та інших хитрощів, фактично були одним цілісним шматком. Винахідливі стрільці, пам'ятаючи про стару систему 1907-го року, просто намотували ремінь на кілька петель на руку, яка утримує цівку. Однак, це негативно впливало на точність потрапляння в ціль, оскільки створювало додатковий вплив на цівку і дуло зброї.

Ремені 1907-го року не давали такої можливості, адже ремінь від антабки і до руки не натягнутий (принаймні, якщо використовується правильно). Тому, якщо ваша гвинтівка не має вільно вивішеного дула, забудьте про намотування ременя на руку і подумайте про ремені для зброї зразка 1907 року.

Їхня перевага полягає у тому, що їх можна використовувати на гвинтівках як додаткову точку опори для збільшення точності і без негативних наслідків при неправильному застосуванні. Підійде будь-який ремінь, який має регульовану передню петлю.

Один з аргументів проти використання ременів для зброї - те, що в реальній перестрілці ніколи не залишається часу на подібні «трюки», вже не кажучи про носіння зброї на плечі. З ременем зразка 1907 року це - правда, але нові розробки дозволяють робити все значно швидше. Більше того, на правильній вертикальній площині за допомогою ременя і невеликої винахідливості вдасться досягти відмінної витримки при стрільбі і точності.

Отож, беріть свою гвинтівку і подумайте, що б ви могли зробити з ременем. Ідіть на стрільбище, переконайтеся, що ремінь не тягне за цівку при стрільбі і не створюється жодних незручностей... І ви побачите, як така проста річ може поліпшити точність і швидкість вашої стрільби.

Сподіваюся, ви будете приємно здивовані.

Автор: Гейб Суарез

Джерело: «Українська асоціація
власників зброї»
 

Cноукайтінг: відпочиваємо активно

Вітамінотерапія при чоловічих захворюваннях

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers