rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Богоявлення в Українському Православному Кафедральному соборі святого князя Володимира у Чикаго

Ці морозні дні Богоявлення були зігріті радістю зустрічі нашої парафії святого князя Володимира зі своїм правлячим архієреєм, любим владикою, Високопреосвященнійшим архієпископом Даниїлом. Спільна молитва та єднання вірних у таїнстві Святого Причастя сприяли невимовному духовному піднесенню наших парафіян.

Title Title 

 

Урочисте богослужіння і прекрасний спів нашого кафедрального хору «Боян» залишили відчуття благодаті у душі кожного, хто молився у ці святкові дні у храмі. Спільна молитва владики і прихожан відчувалася настільки об'єднаною, що здавалося, вона полум'яніла незгораючим вогнем віри і доносилася до самого Престолу Господнього. Молитва і проповідь владики Даниїла були настільки щирими, сильними і по-домашньому простими, що здавалося, в цей момент до молитви Церкви долучилися і молитви самих ангелів.  В особі владики ми, парафіяни, побачили любов, піклування, а також той захист і трепет віри Господом довірених йому людських душ. Ми дякуємо Богові, що Він дарував нам такого пастиря і наставника, в якому поєднується мудрість, простота та батьківська любов до кожної людини, з якою б він не зустрівся.

Title Title 

 

А ще ми, парафіяни, хочемо подякувати настоятелю кафедрального собору святого Володимира отцеві Івану, який віддає себе без залишку Церкві та служінню на славу Господню.

Title Title 

 

Владиці Даниїлу й отцеві Івану співслужив протодиякон Андрій, семінарист Іван та наші вівтарні прислужники, які доповнили і прикрасили богослужіння у ці святкові дні. Молитовно налаштований спів протодиякона Андрія зачіпав струни людських душ, спонукаючи їх до молитовного настрою.

Title Title 

 

Наприкінці Служби Божої владика особисто нагородив почесними орденами тих парафіян храму, які віддали себе діяльно-просвітницькому служінню для процвітання Церкви в США і нашої парафії. Зокрема, владика нагородив почесним орденом голову парафіяльної Управи пані Марію Глібку; диригента кафедрального хору «Боян» пана Володимира Поповича; й одну з наших молодих активних парафіянок - панну Олену Лимар.

Title Title 

 

Особлива подяка пані добродійці Лілії, дружині отця настоятеля, голові Управи, пані Марії Глібці, голові сестринства пані Анні Мельничук та іншим жінкам, які, подібно до жінок-мироносиць, несли свій важливий послух у приготуванні смачної святкової трапези. Треба зазначити, що трапеза поєднала в собі по-домашньому сімейний настрій і духовний діалог владики Даниїла зі своєю паствою. Сподіваємося, що такі розмови ще не раз будуть зігрівати душі наших гостей та парафіян.

Title Title 

 

Христос Хрещається!

В річці Йордані!

Світлини Олени Лимар

 

«Хто Царства Божого не прийме як дитина...»

У Чикаго відзначено 100-річчя від Дня проголошення Акту Злуки – Соборності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers