rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ У Києві вшанували пам’ять перших загиблих на Євромайдані

У Києві вшанували пам'ять перших загиблих на Євромайдані

 

Центром Києва пройшла хода з вшанування пам'яті перших загиблих учасників Революції гідності: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького.

Близько ста членів сімей Героїв Небесної Сотні, друзі загиблих та учасники революції пройшли з квітами і лампадками від Лядських воріт на Майдані Незалежності, далі вулицями Хрещатик і Грушевського до стадіону «Динамо», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля стадіону учасники ходи поклали квіти та лампадки до меморіальних дощок на честь полеглих майданівців Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Олександра Бадери.

На Грушевського люди також виконали Національний гімн України.

Наприкінці ходи біля меморіальної дошки Сергієві Нігояну відбулася панахида за загиблими.

Поліція охороняла колону та перекривала ділянки дороги, де проходила хода.

Як відомо, Сергій Нігоян був учасником Революції гідності і одним з бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану, вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві, 22 січня 2014 року.

Михайло Жизневський, білоруський активіст Революції гідності, загинув 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві.

Роман Сеник також входив до Самооборони Майдану, був убитий 25 січня 2014 року.

Юрій Вербицький - активіст Революції гідності, був викрадений разом з нині чинним народним депутатом Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

 

Окупанти витурили з Криму понад 9,5 тисячі осіб

 

Російський режим проводить цілеспрямовану політику колонізації окупованого Криму, примусово депортуючи з території півострова неугодних.

Про це у Парламентській асамблеї Ради Європи заявили експерти неурядової організації Регіональний центр прав людини (РЦПР), - повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

За даними представленого на сесії ПАРЄ дослідження «Крим поза правилами. Примусове витурення Росією цивільного населення з окупованої території», рішеннями так званих судів примусовому витуренню з території півострова підлягають 9538 людей.

«На початку окупації найбільш масовим способом було «витискання» з території півострова на територію материкової України нелояльних до окупаційної влади представників українського і кримськотатарського населення», - розповів представник РЦПР Роман Мартиновський.

Крім того, за даними правозахисників, російська окупаційна влада продовжила депортувати з території Криму громадян України, а також інших держав, які обвинувачувалися у «порушенні» встановлених режимом міграційних правил.

Окрім українців, найбільше депортація зачепила громадян Узбекистану, Туреччини, Грузії, Азербайджану та деяких інших країн.

Водночас, зазначають у РЦПР, Росія продовжує колонізацію окупованого Криму, переселяючи на територію півострова мешканців російських регіонів.

Правозахисники звертаються до Ради Європи, ПАРЄ, інших міжнародних організацій та національних урядів з рекомендаціями та закликом посилювати політику санкцій щодо Росії у зв'язку з порушенням російським режимом прав людини у Криму та продовженням окупації півострова.

 

Помилки у деклараціях чиновників: НАЗК кличе Нищука для пояснень

 

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило міністра культури Євгена Нищука дати пояснення щодо невиконання ним вимог НАЗК.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягується до адміністративної відповідальності та має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу, запрошено Нищука Євгена Миколайовича, міністра культури України, 24 січня 2019 року з 09.30 до 12.00 - з підстав невиконання законних вимог Національного агентства», - йдеться у повідомленні.

Крім того, агентство запросило надати пояснення депутатів Бориспільської міської ради Миколу Грону та Євгена Грону, колишнього начальника Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Юрія Кана і в. о. голови Фонду державного майна Віталія Трубарова.

У Національному агентстві нагадали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

 

Уряд цьогоріч виділить 150 мільйонів на придбання 13 ангіографів

 

Уряд заклав у державний бюджет на поточний рік 150 млн грн. для придбання 13 ангіографів у 2019 році.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook.

«У держбюджеті цього року передбачено 150 млн грн. для придбання 13 ангіографів. Загалом, за три роки плануємо придбати 39», - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, найчастішою причиною смерті українців є серцево-судинні захворювання. Тому уряд декілька років тому розпочав будівництво нових кардіоцентрів, обладнаних сучасними ангіографами. Це дуже точний діагностичний метод, за допомогою якого лікарі визначають, де саме в судинах порушений кровообіг.

«Ангіограф працює 24 години на добу без вихідних. Усі дослідження судин на ньому для пацієнтів безкоштовні. У 2017-2018 роках уряд закупив 26 ангіографів, що дозволило допомогти більшій кількості людей з гострим інфарктом міокарда», - зауважив глава уряду.

Він наголосив, що впродовж 2017 року в 11 областях України смертність від гострого інфаркту міокарда знизилася на 20% порівняно з 2015 роком. Фактично, тоді українські кардіологи врятували від смерті на 420 людей більше.

 

На Чернігівщині збудують сонячну електростанцію

 

Менська міська рада Чернігівської області надала дозвіл на виділення в оренду земельної ділянки під будівництво сонячної електростанції потужністю 9 МВт.

Про це повідомив міський голова Геннадій Примаков на своїй сторінці у Facebook.

«Потужність станції 9 МВт, створення близько 20 робочих місць зі середньою заробітною платою 7-8 тис. грн. Побудувати станцію обіцяють до кінця 2019 року. Дякую всім депутатам, які підтримали такий важливий розвитковий проект для нашої громади», - йдеться у дописі.

За словами Примакова, будуватиме станцію вінницьке ТОВ «САНВІН 28» за грантові кошти проекту +KNESS. Загальна сума інвестиції - 9 млн євро.

Сонячну електростанцію розмістять на 18 га за міським сміттєзвалищем.

«Ми отримуємо податки + робочі місця + розвиток громади. Поряд по генплану планується будівництво індустріального парку - потенційного споживача електричної енергії», - написав Примаков у коментарі під своїм постом.

Як повідомляло агентство, у с. Малинівка, Чернігівського району, будується перша в області сонячна електростанція потужністю 1,2 МВт. Запустити її першу чергу власник планує до травня цього року.

 

Україна ввійшла до ТОП-5 світових експортерів вершкового масла

 

За 10 місяців 2018 року Україна експортувала 24 428 тонн вершкового масла, і ввійшла до топ-5 світових експортерів.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока (АВМ) за даними аналітичної служби.

«Це на 17% більше, ніж за звітний період 2017 року. Що стало можливим за рахунок конкурентної ціни на фоні, наприклад, високих європейських. До прикладу, українське масло у 2018 році коштувало в середньому 4,5 дол./кг, тоді як європейське - 5-5,2 дол./кг. Саме ціна стала визначальним фактором того, що вже другий рік поспіль Україна активно співпрацює з Нідерландами. Ця країна стоїть на другій сходинці основних імпортерів українського вершкового масла. Першу посіло Марокко, - зазначила аналітик АВМ Яна Музиченко.

Вона також зауважила, що Україна сформувала позитивний імідж на зовнішній арені і може непогано працювати без ринку сусідньої Росії.

«До того ж, якість українського молока, з якого виготовляють продукцію, останніми роками суттєво покращується. Починаючи з 2013 року, частка молока ґатунку екстра у структурі надходження на переробку зросла з 9,8% до 20,6%», - підкреслила Музиченко.

Очолює світовий рейтинг ТОП-експортерів вершкового масла Нова Зеландія, яка експортувала 410 365 т, на другому місці - країни ЄС, які доправили на зовнішні ринки 151 253 т вершкового масла. Третю сходинку посідає Білорусь - 73 041 т, четверту - США, вони експортували 43 691 т.

Окрім того, українські експортери в трійці лідерів з постачань на зовнішні ринки казеїну.

«Тут ми поступаємось лише Новій Зеландії, яка експортувала минулого року 78 531 т, та країнам ЄС, які на зовнішні ринки здійснили постачання 66 601 тонн. Експорт України становив 7 131 т», - підкреслила аналітик.

Україна також на восьмій позиції серед світових експортерів сухого збираного молока. Українські постачання на світовий ринок склали 22 188 т, випередивши Туреччину, яка дала 21 114 т, проте, поступившись Канаді. Ця країна посіла сьому сходинку рейтингу з показником - 61 635 т.

У трійці лідерів з експорту сухого збираного молока країни ЄС - 758 818 т, США - 617 161 т та Нова Зеландія - 306 255 т.

 

МОН не вимагає спецосвіти для вчителів інклюзивних класів

 

Законодавство не вимагає від учителів та їхніх асистентів мати спеціальну освіту для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

На цьому наголосила керівниця експертної групи з питань забезпечення якості освіти директорату дошкільної та шкільної освіти МОН Наталя Байтемірова, - повідомляє освітній портал «Нова українська школа».

«Керівник закладу загальної середньої освіти призначає на посади педагогічних та інших працівників, зокрема, й асистентів учителів. Обов'язковість спеціальної освіти для вчителя в інклюзивному класі обмежить можливість дитини з особливими освітніми потребами отримати освіту. Але спеціальна освіта або кваліфікація бажана, насамперед це стосується асистента вчителя», - пояснила Байтемірова.

За її словами, необов'язковість спеціальної освіти дає можливість дітям з особливим освітніми потребами вчитися у будь-якому закладі.

Експерт додала, що для допомоги вчителям створюють мережу інклюзивно-ресурсних центрів, які консультуватимуть учителів про навчання дітей з особливими освітніми потребами. Також кожен педагог обов'язково проходить підвищення кваліфікації, де повинні вчити як працювати в інклюзивних класах.

Лінія фронту: окупанти стріляли біля Мар’їнки, поранено українського військового

Лінія фронту: окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Вільним

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers