rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Шахи

ШАХИ

 

Володимир Онищук виграв міжнародний турнір в Естонії

Український гросмейстер Володимир Онищук здобув переконливу перемогу на шаховому міжнародному турнірі з рапіду «Згадуючи Пауля Кереса», який 13 січня завершився в Таллінні (Естонія).

Онищук набрав 10,5 очка з 11 можливих, випередивши на півтора очка свого співвітчизника Олександра Моїсеєнка і на два - естонця Андрія Шишкова. Про це повідомляє Укрінформ.

Загалом, у турнірі взяли участь 122 гравці, з яких 12 мають звання міжнародного гросмейстера ФІДЕ.

Зазначимо, що Пауль Керес вважається одним з найсильніших шахістів світу 1930-1960 років. Він увійшов до списку «100 видатних естонців XX сторіччя» і був визнаний найкращим спортсменом Естонії у XX сторіччі. Керес - перший в історії шахіст, якого зобразили на банкнотах (5 естонських крон).

ТЕНІС

 

Даяна Ястремська виграла перший матч тенісного турніру Australian Open-2019

Українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла до другого кола Australian Open-2019 - першого в сезоні турніру серії Grand Slam - Відкритого чемпіонату Австралії, який проходить у Мельбурні (загальний призовий фонд змагань становить $44,5 млн).

У стартовому раунді Даяна Ястремська (№ 59 світового рейтингу) завдала поразки австралійці Саманті Стосур (№ 73) - 7:5, 6:2.

Як повідомляє btu.org.ua, два сети звітного поєдинку загалом тривали 1 годину та 19 хвилин.

«Цей день назавжди закарбується в моїй пам'яті. Дякую всім, хто прийшов і підтримував мене. Це був чудовий досвід. Сподіваюся, що за ці два тижні - так, два тижні - ви дізнаєтеся про мене більше. Матч проти Наварро має бути хорошим. Я спарингувала з нею одного разу, вона сильна суперниця. Намагатимуся сфокусуватися, боротися так, як це робила сьогодні. Це все, що я можу зробити», - сказала українка одразу після гри.

Тепер у наступному колі, 1/32 фіналу, Даяна Ястремська зустрінеться з посіяною під 23-м номером іспанкою Карлою Суарес Наварро, яка, своєю чергою, також у двох сетах обіграла француженку Клару Бюрель з рахунком 7:5, 6:2.

Зазначимо, що одеситка Даяна Ястремська цього року дебютує на Australian Open.

 

Світоліна вийшла до другого кола Australian Open, обігравши швейцарку Голубич

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна здобула впевнену перемогу над швейцаркою Вікторією Голубич у матчі першого кола Australian Open - першого в сезоні тенісного турніру серії Grand Slam - Відкритого чемпіонату Австралії, який проходить у Мельбурні (загальний призовий фонд - $44,5 млн).

Зустріч, яка тривала 1 годину 2 хвилини, завершилася з рахунком 6:1, 6:2 на користь 24-річної харків'янки, - повідомляє Укрінформ.

У наступному колі посіяна під 6-м номером Світоліна зіграє з переможницею протистояння між українкою Катериною Козловою (№ 97 світового рейтингу) та Вікторією Кужмовою зі Словаччини (№ 46).

Для Еліни це сьомий Мельбурн у кар'єрі. Нині Світоліній належить найкращий результат на Australian Open серед українок в одиночному розряді - чвертьфінал (у 2018 році).

Відкритий чемпіонат Австралії завершиться 27 січня.

Дарина Лопатецька виграла тенісний турнір ITF у Гонконгу

Українка Дарина Лопатецька виграла чемпіонський титул на турнірі Міжнародної тенісної федерації (ITF) World Tennis Tour у Гонконгу з призовим фондом $25 тисяч.

У фіналі Лопатецька здобула перемогу над представницею Китаю Ма Шуюе - 6:4, 6:3, - повідомляє btu.org.ua.

Поєдинок тривав півтори години, за час якого Лопатецька подала три ейси при трьох подвійних помилках, зробила п'ять брейків і програла три гейми на своїй подачі.

Зазначимо, що обидві тенісистки пробилися в основну сітку через кваліфікацію, де 15-річна харків'янка отримала wild card, а у фіналі відбору відіграла у суперниці два матчболи.

Шлях до перемоги:

Кваліфікація. Перший раунд: Моюка Утидзима (Японія) - 6:2, 6:1

Кваліфікація. Другий раунд: Варвара Грачова (Росія) - 3:6, 6:1, 13-11

1/16 фіналу: Ван Синьюй (Китай, JE) - 4:6, 6:3, 6:2

1/8 фіналу: Момоко Коборі (Японія) 1) - 6:3, 6:3

Чвертьфінал: Май Минокосі (Японія, 6) - 3:6, 6:1, 6:1

Півфінал: Чагла Буюкакчай (Туреччина, 4) - 6:1, 6:2

Фінал: Ма Шуюе (Китай, Q) - 6:4, 6:3

Додамо, що Дарина Лопатецька виграла дванадцятий матч поспіль на хардових кортах у Гонконгу: минулого тижня Дарина також стала чемпіонкою турніру, завдяки чому дебютує в ТОП-400.

За перемогу на цьому тижні Лопатецька отримає 51 очко у залік рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), однак становище в рейтингу зміниться лише 28 січня.

Нагадаємо, що в 2018 році українка виграла два турніри ITF Pro Circuit із призовим фондом $15 тисяч в Анталії (Туреччина) та угорському місті Байя.

ФІГУРНЕ КАТАННЯ

 

Українці здобули чотири нагороди на турнірі в Торуні

Українські фігуристи вибороли чотири нагороди на популярному міжнародному турнірі з фігурного катання, який проходив у польському місті Торунь.

Перемогою на турнірі в Торуні відзначилася юна харківська фігуристка Софія Гордієнко. Про це повідомляє прес-служба Української федерації фігурного катання на ковзанах.

У змаганнях Interclub (Gold Girls) Софія Гордієнко була найкращою серед 23-х учасниць, які демонстрували довільні програми. Українка чудово презентувала свою композицію, хоча й не була бездоганною у стрибковій частині. Зокрема, їй не підкорився подвійний аксель, як соло, так і в каскаді. Водночас, фігуристка заробила плюси на виконанні подвійних ріттбергера та лутца, а також каскаду 2F+2Lo. Судді оцінили її виступ у 43.54 бала.

У категорії Gold Boys київський спортсмен Георгій Дронов був другим серед трьох учасників - 29.45, поступившись переможцеві Матвію Клімуку з Білорусі майже шістьма балами.

Українці не залишилися без нагород і у змаганнях танцювальних дуетів у категорії Intermediate Novice, де друге призове місце посіла харківська пара Поліна Вашкевич/Давид Нгуєн - 71.05

Таким чином, українські фігуристи везуть додому, загалом, чотири призи цього популярного міжнародного турніру.

Зазначається також, що в юніорській категорії на найвищу сходинку п'єдесталу в чоловічому одиночному катанні піднявся столичний спортсмен Андрій Кокура. А ось старші «колеги» наших переможців та призерів виступили цього разу не так успішно. Танцювальна пара Юлія Жата/Ян Луковський була восьмою серед сеньйорів (143.05), а Марія Голубцова/Кіріл Бєлобров посіли четверте місце в категорії «юніори» (144.84).

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Шестеро атлетів виконали норматив зимового Євро-2019

У Києві відбувся традиційний турнір «Різдвяні старти», в якому розпочали сезон багато українських легкоатлетів, - повідомляє офіційний сайт федерації легкої атлетики України.

Одразу шестеро спортсменів виконали нормативи зимового чемпіонату Європи-2019. Зокрема, Юлія Левченко у стрибках у висоту подолала планку на 196 см. У бігу на 60 метрів з бар'єрами Ганна Плотіцина показала результат 8,09 секунди, а Анна Чубковцова - 8,17 секунди.

Яна Качур в бігу на 60 метрів фінішувала з результатом 7,36 секунди, Сергій Смелик пробіг аналогічну дистанцію за 6,74 секунди, а Василь Макух - за 6,78 секунди. Ольга Саладуха в потрійному стрибку показала результат 14 м 07 см.

Додамо, що чемпіонат Європи-2019 з легкої атлетики в приміщенні відбудеться в Глазго (Велика Британія) з 1 до 3 березня.

ФРІСТАЙЛ

 

Ольга Полюк виграла етап Кубка Північної Америки з лижної акробатики

Українська фрістайлістка Ольга Полюк, триразова учасниця зимових Олімпійських ігор, напередодні Нового року завітала до Хмельницького, де під час зустрічі з представниками спортивної громадськості поділилася планами на майбутнє.

Після цього Ольга вирушила за кордон - цього разу на американський континент, - повідомляє офіційний сайт НОК України.

Перший старт у Юті (США) виявився успішним. На Кубку Північної Америки українка успішно кваліфікувалася, а у фіналі їй вдався переможний стрибок, за який судді виставили найвищі бали (82,84).

Позаду залишилося кілька сильних суперниць зі США, Канади, Австралії, котрі у світовому рейтингу перебувають вище від нашої землячки.

Наступного дня Ольга Полюк виборола ще й і срібну нагороду з результатом 73.71 бала, програвши переможцю 0.24 бала.

ФУТБОЛ

 

«Динамо» все ж домовилось про трансфер Соля за 3,5 млн євро

Нападник «Віллема II» Фран Соль все-таки перейде в «Динамо». Про це повідомляє BD.

26-річний іспанець підпише п'ятирічний контракт з київським клубом.

Увечері 14 грудня «Віллем II» відхилив пропозицію «Динамо» в розмірі 3,25 мільйона євро, але вранці 15 січня клуби нарешті зуміли домовитись. Нова ціна - 3,5 млн євро.

За інформацією NOS, трансферу Соля може перешкодити лише провалений медогляд.

У цьому сезоні форвард провів 20 матчів і забив 17 м'ячів.

 

Будківський знову гратиме за «Зорю»

Нападник «Шахтаря», який виступає за «Сошо» на правах оренди, Пилип Будківський продовжить кар'єру в «Зорі». Про це повідомляє «Динамоманія».

26-річний форвард виступатиме за луганський клуб на правах оренди. Будківський уже грав за «Зорю» в сезонах 2013/14, 2014/15 і 2015/16.

Його орендна угода з французьким клубом розрахована до кінця сезону, але «Сошо» хоче повернути українця достроково.

У цьому сезоні Будківський зіграв за «Сошо» 9 матчів, голів не забивав.

 

УЄФА підтвердила проведення матчу «Шахтар» -
«Айнтрахт» у Харкові

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) офіційно підтвердила, що перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між донецьким «Шахтарем» і німецьким «Айнтрахтом» відбудеться в Харкові.

Поєдинок «Шахтар» - «Айнтрахт» відбудеться 14 лютого на харківському стадіоні «Металіст» і розпочнеться о 22.00. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Продаж квитків на цей матч розпочався 8 січня онлайн, а з 14 січня стартує вільний продаж у касах Харкова. Стандартні квитки наразі коштують від 50 до 350 грн., у день гри їх вартість буде вищою.

Матч у відповідь пройде 21 лютого у Франкфурті.

 

Динамівець Коваль відбив третє пенальті в чемпіонаті Саудівської Аравії

Орендований у київського «Динамо» аравійським футбольним клубом «Аль-Фатех» голкіпер Максим Коваль знову продемонстрував свою майстерність.

На 90+5 хвилині зустрічі 16-го туру чемпіонату Саудівської Аравії український воротар парирував пенальті, яке виконував конголезець Кабонго Касонго, - повідомляє Zbirna.com.

Проте, «Аль-Фатех» поступився на виїзді клубу «Аль-Вахда» з рахунком 0:1.

Цей сейв з 11-метрової позначки став уже третім для Максима у цьому сезоні. Коваль провів у складі «Аль-Фатеха» 16 матчів, в яких пропустив 19 м'ячів. Команда з 19-ма очками посідає 11-е місце у турнірній таблиці чемпіонату Саудівської Аравії.

БАСКЕТБОЛ

 

Лень набрав 12 очок у матчі НБА

Український центровий американського футбольного клубу «Атланта Гокс» Олексій Лень взяв участь у матчі регулярного чемпіонату НБА проти «Мілуокі».

Поєдинок «Атланта» - «Мілуокі» закінчився з рахунком 114:133, а Олексій Лень відіграв у ньому 17 хвилин. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

За час, проведений на майданчику, український баскетболіст набрав 12 очок (5/8 двоочкові, 2/2 штрафні), зробив 8 підбирань (5 у нападі) при 2 втратах та 6 фолах.

 

Михайлюк набрав 3 очки за 5 хвилин у матчі НБА «Лейкерс» - «Клівленд»

Український атакуючий захисник американського баскетбольного клубу «Лос-Анджелес Лейкерс» Святослав Михайлюк взяв участь у матчі регулярного чемпіонату НБА проти «Клівленда».

Поєдинок «Лос-Анджелес Лейкерс» - «Клівленд Кавальєрс» закінчився з рахунком 95:101 (24:32, 22:19, 19:24, 30:26), а Святослав Михайлюк відіграв у ньому 5 хвилин. Про це повідомляє Sport Arena.

За цей час українець встиг набрати 3 очки, зробити 1 підбирання та 1 результативну передачу.

Зазначається, що Святослав Михайлюк був викликаний на матч проти «Клівленда» після того, коли результативно зіграв за «Саут-Бей Лейкерс» у рамках Ліги розвитку. Михайлюк став найрезультативнішим у поєдинку. G Ліги «Саут-Бей Лейкерс» - «Кантон Чардж» (112:115 ОТ). За 34 хвилини гравець збірної України набрав 29 очок (9/13 двоочкові, 3/11 триочкові, 2/2 штрафні), зробив 4 підбирання, 2 передачі, 1 блок-шот.

Олександр Свіщов: Ватерпольне «Динамо» зіграє у відновленій «Карпатській лізі»

Андрій Маркович: «Чемпіонство в Естонії – привід для радості»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers