rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Компанія Rio Tinto успішно завершила випробування автономних вантажних поїздів

Компанія Rio Tinto успішно завершила випробування автономних вантажних поїздів

 

Головна мета виробників роботів - зробити життя людей простішим. Роботизовані системи здатні полегшити працю як простих домогосподарок, так і робітників у різноманітних сферах діяльності. Австралійсько-британська фірма Rio Tinto, що займається видобутком золота, міді, залізної руди та інших металів і мінералів, має намір максимально спростити процес за допомогою автономної залізничної системи AutoHaul. Поїзд, що перевозить руду з одного пункту в інший без допомоги людини, названий «найбільшим роботом у світі», - інформує Ukr.Media.

Компанія вже розгорнула шлях на території малонаселеного району Пілбара, на півночі Західної Австралії. Процес тривав 8 місяців, у плані фінансів компанії довелося витратити 1,3 мільярда доларів. У травні 2018 року міжнародний регулятор залізничної безпеки дав їй дозвіл на випробування системи, і вже в липні автономний локомотив здійснив своє перше перевезення руди з шахти в порт.

У розпорядженні Rio Tinto є 200 локомотивів, кожен з яких автоматизований і перевозить вантаж із 16 шахт до 4 портів. Тривалість перевезень - в середньому, 40 хвилин, саме стільки часу необхідно, щоб проїхати 800 км шляху. Їх переміщення контролюється центром, розташованим у місті Перт. Дистанційні оператори бачать все, що відбувається, завдяки бортовим камерам.

Дізнавшись про плани компанії автоматизувати процес перевезень, місцева профспілка сильно занепокоїлася - в майбутньому через це багато людей можуть залишитися без роботи. Компанія запевнила, що в 2018 році нікого примусово не звільняла і не має наміру це робити.

Начальник відділу залізничних послуг Rio Tinto Іван Велла оголосив, що автоматизація перевезень у такому віддаленому районі, як Пілбара, - це дуже важлива подія в галузі. Технологія дозволяє значно прискорити процес і зменшити витрати на перевезення.

Професор Аллан Тренч, що спеціалізується на видобутку корисних копалин, вважає, що використовувати таку систему зможуть не всі компанії. Він пояснив, що вона чудово підходить для видобувачів руди, але складна у використанні для фірм, що видобувають золото - і працюють глибоко під землею.

 

Xiaomi представила легкий мобільний браузер Mint

 

Китайська компанія Xiaomi випустила для мобільної ОС Android браузер Mint.

Як повідомляє ITC.ua, додаток по суті є спрощеною версією браузера, вбудованого в оболонку MIUI. Тепер він доступний для встановлення на будь-яких пристроях під керуванням Android 4.4 та вище.

Відповідно до опису, Mint Browser - це легкий (файл встановлення має 10 МБ), швидкий, безпечний та абсолютно невимогливий до ресурсів пристрою мобільний браузер.

У додатку реалізовано голосовий пошук, режим «Інкогніто», нічний режим і режим читання, економію трафіку, синхронізацію та інше.

Водночас, у додатку відсутня функція блокування реклами, а вибір пошукової системи обмежений - Yahoo або Google. Додаток уже доступний для завантаження в Google Play.

 

Yota планує випуск першого в світі планшета з двома екранами

 

Дві китайські компанії - Yota Technologies і Jiuzhou Zhihe Technology - оголосили про співпрацю для розробки першого в світі планшета з двома дисплеями.

Нещодавно китайська компанія Vivo вже представила смартфон із двома дисплеями, за допомогою яких виробники змогли позбутися фронтальної камери. Однак, цього разу йдеться про планшети, - інформує UkrMedia.

Як сказано в документі, Yota об'єднає свої команди з Китаю і Фінляндії для спільної роботи, включаючи проектування апаратного забезпечення та розробку ПО. Подивимося, що з цього вийде. Однак, про бюджетну ціну і не йдеться. Адже це - новинка на ринку, і подібних пристроїв ще не було в продажу.

Судячи з усього, в цій парі Jiuzhou Zhihe Technology буде відповідальна виключно за збирання готових пристроїв, оскільки саме на цьому вона і спеціалізується.

Про параметри планшета наразі нічого не повідомляється, хіба що відомо, що другий дисплей буде електрофоретичним. Іншими словами, другий екран буде точно таким же, як у сучасній електронній книжці. Це допоможе суттєво скоротити споживання енергії акумулятора.

Що ж стосується термінів, у прес-релізі повідомляється, що новинка, ймовірно, повинна вийти на ринок уже в другому кварталі року, отож, на анонс девайсу до липня покладатися не варто.

 

Нові iPad Pro 2018 у тестах показали себе найкращими серед усіх iOS пристроїв

 

Розробники популярного тестового додатку AnTuTu опублікували свіжий рейтинг найшвидших пристроїв, що працюють під керуванням мобільної операційної системи iOS, який був складений за підсумками грудня 2018 року, повідомляє Itechua.com.

Перші два місця з величезним відривом від своїх молодших колег посідають нові планшети iPad Pro 2018 з екранами діагоналлю 11 і 12,9 дюйма, відповідно. Їх середні результати становлять понад 555 тисяч балів.

iPhone XS і iPhone XS Max посідають третє і четверте місця, відповідно, набираючи, в середньому, по 355 тис. очок і більше. П'яте місце посів iPhone XR, відставання якого від старших побратимів виявилося незначним.

Нижче йдуть 10-дюймовий iPad Pro і iPad Pro другого покоління з екраном діагоналлю 12,9 дюйма, а замикають десятку моделі 2017 року, а саме iPhone X, iPhone 8 Plus і iPhone 8.

Варто зазначити, що лідер рейтингу під керуванням операційної системи Android набрав близько 320 тис. балів, але представники AnTuTu раніше вже заявляли, що результати тестування смартфонів з iOS і Android порівнювати некоректно.

Джерело: https://itechua.com

 

Унікальний ноутбук Dell отримає два екрани й абсолютно несподівану конструкцію

 

Ми вже бачили концепти ноутбуків, які обладнані двома екранами, причому, другий розташовується на місці фізичної клавіатури. Досить згадати, наприклад, Asus Project Precog. Цей же виробник також спробував розмістити другий екран на місці тачпада, як у Asus ZenBook Pro 14.

Але ось компанія Dell запатентувала дійсно дуже цікавий ноутбук, обладнаний двома екранами і конструкцією, яку раніше ніхто ще не пропонував. У патенті під назвою Handling Information System with Multiple Detachable Displays йдеться про те, що ноутбук може бути обладнаний двома дисплеями, причому, вони можуть складатися в єдину конструкцію не тільки в робочому стані, але і тоді, коли ноутбук необхідно транспортувати в інше місце.

У складеному стані обидва екрани бути розташовані по різні боки від основного блока з начинкою і клавіатурою, при цьому, логічно очікувати, що перші подібні пристрої будуть важчими від звичних ноутбуків такої ж діагоналі.

Обидва дисплеї можна спрямувати на користувача, також один дисплей можна розгорнути в напрямку до аудиторії, наприклад, під час презентації. Вміст екранів можна дублювати або продовжувати робочий стіл, як при звичайному використанні двох дисплеїв.

 

Як Windows 10 стежить за користувачами

 

Як з'ясувалося, операційна система все одно продовжує передавати дані журналу активності на сервери Microsoft. Що з цим робити?

Після виходу Windows 10 влітку 2015 року корпорація Microsoft зіткнулася зі справедливою критикою з боку користувачів, які обурювалися, що операційна система передає телеметричні дані на сервери «Майкрософту», і відключити цю функцію неможливо. Восени того ж року корпорація все-таки додала можливість відключення моніторингу, але лише для корпоративних клієнтів, - інформує UkrMedia.

І тільки в квітні 2017 року Microsoft під шквалом критики внесла зміни до налаштування приватності для всіх користувачів, а також опублікувала список даних, які збирає операційна система. Користувачі отримали можливість вибору між «Базовим» і «Повним» пакетом телеметричних даних. Кількість даних, які входять у базовий набір, було зменшено вдвічі: залишилася інформація про пристрої, якість роботи, сумісність додатків і Windows Store.

До повного комплекту також входять дані про використання продуктів і сервісів, додатків, контенту, перегляд сторінок у пошукових запитах, набір тексту і розпізнавання мови, а також ліцензії. Microsoft при цьому запевняє, що передані дані не містять файли або якусь інформацію, що дозволяє ідентифікувати користувача, дізнатися його ПІБ, поштову адресу або параметри облікового запису Microsoft.

Але тепер з'ясувалося, що Windows 10 все одно продовжує надсилати на сервери корпорації дані про активність користувача, навіть якщо він прямо заборонив це робити, відключивши відповідну опцію. Згідно з офіційною інформацією, щоб відключити збір даних про свої дії, користувачеві потрібно зайти в «Налаштування» - «Приватність» - «Історія дій» і деактивувати пункт «Дозволити Windows синхронізувати мої дії на цьому ПК із хмарою».

Після цього корпорація повинна перестати шпигувати за користувачем, але за фактом цього не відбувається! Більше того, не допомагає й опція «Очистити історію дій на ПК», оскільки після цього в акаунті Microsoft все одно можна побачити всю історію. Виявляється, відомості про активність користувача Windows 10 класифікує як діагностичні дані, тому вимкнути передавання даних можна тільки у налаштуваннях діагностики і зворотного зв'язку.

У налаштуваннях системи слід вибирати «Базовий» варіант передачі діагностичних даних, щоб корпорація не отримувала дані журналу активності користувача. За замовчуванням там виставлений, зрозуміло, «Повний» варіант. Дії Microsoft в даному випадку можуть розглядатися як порушення європейського регламенту щодо захисту даних (GDPR), який наказує компаніям повідомляти про збір особистих даних і надавати можливість у будь-який момент відмовитися від їх пересилання.

 

На офіційному сайті Samsung було заявлено смартфон Galaxy M10

 

Смартфон Samsung Galaxy M10 нещодавно з'явився в базі даних Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC), де він проходить під модельним номером SM-M105.

Тепер же пристрій було продемонстровано на офіційному сайті технічної підтримки Samsung, де він був вказаний під модельним номером SM-M105F/DS, який свідчить про наявність слотів для встановлення двох SIM-карт. Сторінку швидко видалили, проте скріншот, який повідомляв про анонс, швидко поширився в мережі.

Пристрій матиме екран діагоналлю 6 дюймів, акумулятор ємністю 3400 мА•год., однокристальну систему Exynos 7870, 3 ГБ оперативної і 16/32 ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Камери мають мати роздільну здатність 13 і 5 Мп, дактилоскопічний датчик буде розташований на задній панелі.

Пристрій буде орієнтований на ринки Індії, Близького Сходу та Східної Європи. Анонс може відбутися в будь-який момент.

Від web-довідника до глобальної бібліотеки: Вікіпедія святкує своє повноліття

Asus оприлюднила перший планшет на базі Chrome OS

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers