rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Новий караван мігрантів вийшов з Гондурасу

Новий караван мігрантів вийшов з Гондурасу

 

The Telegraph повідомляє, що новий караван мігрантів уже вийшов з Гондурасу.

«Сотні мігрантів, сформувавши новий караван, почали довгий похід на північ з Гондурасу у понеділок, сподіваючись на успіх навіть після того, коли попередня хвиля латиноамериканців не змогла потрапити до США», - йдеться у повідомленні.

Від 600 до 800 гондурасців приєдналися до каравану.

Президент Трамп неодноразово обіцяв зупинити центральноамериканські каравани, посиливши кордон з Мексикою військами.

Пентагон повідомив у понеділок, що військові продовжать свою місію щодо підтримки безпеки вздовж кордону США з Мексикою до 30 вересня.

 

Суд у Гаазі виправдав екс-президента Кот-д'Івуару

 

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі виправдав колишнього президента Кот-д'Івуару Лорана Гбагбо, який обвинувачувався у злочинах проти людства.

Про це повідомляє NOS.

«Міжнародний кримінальний суд у Гаазі ухвалив, що колишній президент Кот-д'Івуару Лорана Гбагбо не винен, після семи років його арешту. За словами суддів, обвинувачення не змогло надати достатню кількість доказів», - йдеться у повідомленні.

Гбагбо, якому зараз 73 роки, був найвпливовішою людиною в Кот-д'Івуарі протягом десяти років.

2011 року його заарештували і передали до Гааги.

Лорана Гбагбо став першим колишнім лідером країни, який постав перед судом у Гаазі. Обвинувачення висунули через хвилю насильства, що охопила Кот-д'Івуар після виборів 2010 року, в результаті якої загинули три тисячі людей. Півмільйона стали біженцями. Йому закидали вбивства мирних мешканців, зґвалтування.

Збройний конфлікт спалахнув на початку 2011 року після відмови Гбагбо визнати результати виборів 2010 року, які він програв.

Судовий процес почався в 2016 році.

 

Греція звинувачує Росію у втручанні у внутрішні справи

 

Міністерство закордонних справ Греції назвало коментар російського МЗС щодо рішення парламенту Македонії про перейменування країни втручанням у справи Греції.

Про це йдеться у заяві відомства.

«Втручання російського міністерства закордонних справ у внутрішні політичні події у дружніх країнах не відповідає рівню відносин між Грецією та РФ та давнім дружнім зв'язкам між нашими народами», - йдеться у заяві.

Також греки дорікнули Москві тим, що та роками називала колишню югославську Республіку Македонія назвою «Республіка Македонія», знаючи про чутливість грецького народу до цієї назви.

«Ми очікуємо, що МЗС РФ у подальшому утримуватиметься від таких заяв, які є втручанням у внутрішні справи Греції», - додали у відомстві.

 

У КНР створять аніме-серіал про Карла Маркса

 

У Китаї тривають зйомки мультиплікаційного серіалу «Лідер» про життя німецького філософа, економіста і засновника ідеології комунізму Карла Маркса.

Як повідомляє видання South China Morning Post, фінансує стрічку китайський уряд, а саме - Департамент марксизму. Вихід мультфільму стане одним із заходів, приурочених до 200-го ювілею від дня народження Маркса.

Серіал знімають у жанрі дунхуа або китайського аніме. Творці стрічки зазначають, що «Лідер» розповість про дитячі роки Карла Маркса, зокрема, про його стосунки з майбутньою дружиною Женні фон Вестфален та про майже втрачену дружбу з Фрідріхом Енгельсом. Також завдяки мультфільму можна буде простежити еволюцію філософії Маркса, більш детально вивчити його ідеї про політичну економію та оцінити його внесок у революцію робочого класу.

Наразі не повідомляють точну дату прем'єри мультсеріалу «Лідер». Але відомо, що показуватиме його китайський стрімінговай сервіс Bilibili.

 

У горах Австрії випало до семи метрів снігу, десятеро загиблих через лавини

 

В Австрії унаслідок снігопадів, які тривають вже два тижні, в деяких гірських районах випало 6-7 метрів снігу.

Про це повідомляє австрійський ресурс із прогнозу погоди Wetter.at.

«Снігопади без зупинки вже два тижні створили в багатьох регіонах надзвичайну ситуацію. Сім метрів снігу лежить на гірському хребті Нордкетте (Інсбрук, Тіроль). На Гохкарі (Нижня Австрія) випало 6 метрів снігу», - йдеться у повідомленні.

Крім того, по 4-5 метрів снігу лежить на деяких гірських схилах у федеральних землях Зальцбург, Штирія та Форальберг. Тисячі людей, зокрема, туристи, заблоковані в невеликих комунах та курортах: найгірша ситуація в Зальцбургу, де відрізаними від навколишнього світу залишається 41 тис. осіб. Багато туристичних курортів закриті або ж заблоковані через великі снігопади та лавинну небезпеку. Станом на 14 січня в Австрії також було перекрито близько 180 доріг.

У понеділок у землях Форарльберг та Тіроль було оголошено найвищий рівень лавинної небезпеки - п'ятий («дуже високий»), у низці інших регіонів діяв четвертий рівень. У вівторок загроза лавинної небезпеки дещо знизилася, і в найбільш загрозливих регіонах Австрії діє четвертий («високий») рівень лавинної небезпеки. В цілому, протягом дня синоптики очікують випадіння в низці районів ще до 1 метра снігу.

У середу та четвер прогнозується невелике потепління, що втім, зробить новий сніг важчим і, відповідно, може провокувати великі лавини.

За повідомленнями австрійських ЗМІ, протягом минулих днів в Австрії жертвами лавин стали вже 10 людей.

 

Huawei відмовляється передавати Китаю дані клієнтів

 

Компанія Huawei відмовить у проханні китайського уряду передати їм конфіденційну інформацію своїх клієнтів.

Про це на зустрічі з іноземними журналістами заявив засновник компанії Рен Женфей, - повідомляє AP.

«Засновник мережі виробника смартфонів Huawei повідомив, що компанія відмовить у проханні китайського уряду передати їм конфіденційну інформацію своїх клієнтів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє AP, під час зустрічі з журналістами Рен Женфей намагався запевнити Захід, що його компанія не становить безпекового ризику.

Зазначається, що США, Австралія, Японія та деякі інші уряди запровадили обмеження щодо використання технології від компанії Huawei через її безпекові ризики.

Як повідомлялося, Польща в п'ятницю заарештувала китайського громадянина - співробітника Huawei, та колишнього польського офіцера безпеки за підозрою у шпигунській діяльності на користь Китаю.

 

Британська палата лордів не підтримала урядовий план Brexit

 

Палата лордів британського парламенту не підтримала урядовий проект угоди щодо виходу з Євроспільноти та відхилила варіант жорсткого Brexit. Про це інформує Twitter Палати лордів.

«Палата лордів 321 голосом «за» та 152 «проти» проголосувала за те, щоб відхилити сценарій виходу з ЄС без угоди та висловити жаль з приводу умов урядового проекту угоди щодо майбутніх відносин з ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, до британського парламенту цього тижня можуть внести два законопроекти про організацію нового референдуму щодо виходу країни з Євросоюзу.

 

На Місяці зійшла бавовна, яку посадили китайці

 

Насіння бавовни, яке було доправлено китайським космічним апаратом «Чан'е-4» на зворотний бік Місяця, дало перші паростки.

Про це повідомляє китайський телеканал CGTN у Twitter.

«Останнє фото показує, що насіння бавовни, яке було доставлено «Чан'е-4», дало перші паростки. Таким чином, це стало першим біологічним експериментом на поверхні Місяця», - повідомляє телеканал.

Раніше, 30 грудня, китайський космічний апарат «Чан'е-4» вийшов на задану орбіту, з якої буде здійснено посадку на зворотний бік Місяця.

Нагадаємо, у грудні Китай запустив зонд «Чан'е-4» («Chang'e-4»), який вперше в історії людства повинен сісти на зворотний бік Місяця, невидимий із Землі.

 

Страйк в аеропортах Німеччини зірвав сотні рейсів, серед них - і київські

 

Страйк одночасно у 8 німецьких аеропортах у вівторок призвів до транспортного хаосу на цілій низці важливих маршрутів і в самих повітряних гаванях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З опівночі страйкують Ганновер, Бремен і Гамбург. О 2 годині ночі не вийшли на роботу співробітники служб безпеки у Франкфурті-на-Майні. Дрезден долучився о 3 годині, Мюнхен - о 3:30, Лейпциг - 4:00, Ерфурт - о 6:00.

У Франкфурті, найбільшому німецькому аеропорту, скасований щодругий рейс - 610 з 1200, як внутрішніх, так і міжнародних. Це, згідно з оцінками, матиме наслідки для близько 135 тис. пасажирів. При цьому рейси МАУ і Lufthansa з Києва стоять у розкладі.

У Бремені, який пропускає порівняно невеликий пасажиропотік, скасовані 12 із 32 вильотів і 8 зі 16 прильотів. У Лейпцигу/Галле випало зі сітки 28 з 50 рейсів. У Дрездені - 27 зі 46. У Гамбурзі скасовано понад 90 зі 110 прильотів/вильотів. У Ганновері - близько половини з понад 80 злетів-посадок.

У Мюнхені, другому за величиною аеропорту ФРН і базовому для компанії Lufthansa, не обслужать 100 рейсів. На Київ та з української столиці рейси при цьому не постраждали.

Унаслідок страйку постраждали як великі компанії, такі, як Lufthansa, яка змушена була скасувати 500 своїх рейсів, так і лоукостери. Зокрема, Eurowings довелося скасувати 120 зі 700 запланованих на цей день рейсів, - повідомляє Bild.

Загалом, очікується, що постраждають понад 220 тисяч пасажирів.

При цьому, зважаючи на те, що страйк було оголошено завчасно, багато пасажирів не приїхали в аеропорт, знаючи, що їхній рейс скасований. Тим, хто летить, доводиться зіштовхуватися з більш довготривалою перевіркою безпеки.

Страйк оголосила профспілка Verdi, яка вимагає підвищення зарплати для близько 23 тисяч співробітників безпеки аеропортів. Наступні переговори з роботодавцем відбудуться 23 січня, попередні не мали успіху.

Цього тижня попереджувальні страйки пройшли в 4 аеропортах ФРН. Постраждали десятки тисяч пасажирів.

Як повідомляє DW, страйк співробітників аеропортів зачепив і деяких пасажирів, які подорожують з або в Україну. Зокрема, скасовані рейси компанії Wizzair Гамбург-Київ і Київ-Гамбург. У той же час, за даними аеропорту «Бориспіль», рейси Київ-Мюнхен і Київ-Франкфурт відбудуться за розкладом.

Водночас, виліт із Франкфурта в Київ також неможливий. Аеропорт Франкфурта попередив усіх пасажирів, вони не зможуть вилетіти своїм рейсом до закінчення страйку о 20:00. Адміністрація аеропорту попросила пасажирів, які повинні вилетіти впродовж найближчих днів, залишатися вдома, навіть якщо немає інформації про скасування їхнього рейсу.

 

Ресторан в Еміратах штрафує за недоїдені страви

 

Ресторан в ОАЕ запровадив штраф для відвідувачів, які переоцінили свої сили і не доїли замовлені страви.

У такий непересічний спосіб власники закладу Gulou Hotpot у Дубаї хочуть привернути увагу до усвідомленого споживання та скорочення відходів, - повідомляє TimeOut Dubai.

У ресторані діє спеціальна пропозиція: замовивши за 49 дирхамів (близько 375 грн.) хот-пот (бульйон у казанку, що закипає безпосередньо на столі), тут можна їсти й пити в необмеженій кількості впродовж двох годин. У меню - м'ясо, риба, тофу, овочі, локшина й десерти.

Якщо ж страва залишиться недоїденою, відвідувач буде зобов'язаний заплатити ще 50 дирхамів штрафу.

Макрон почав національні дебати через протести

Ризики у світовій економіці продовжують накопичуватися, – ООН

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers